Hirdetés

2018. június 18., hétfő

HP Omen kiegészítők játékosoknak

Megnéztük a SteelSeries közreműködésével készült gamer billentyűzetet, egeret, egéralátétet és headsetet.

A billentyűzet

Néhány hete testközelből ismerkedtünk meg a HP Omen termékcsaládba tartozó számítógépekkel, amelyekkel a játékosokat veszik célba. Hogy teljes legyen a paletta, Omen perifériákat is készített hozzájuk a HP, most ezek kerülnek terítékre. Rizikós saját fejlesztés helyett inkább biztosra mentek, és a gamerek világában jól ismert SteelSeriessel állapodtak meg. Nem illik, de lelőjük előre a poént: a HP újdonságai mind már létező SteelSeries termékek, melyeken csak az Omen logó egyedi.

Az Omen billentyűzetnél, melynek HP azonosítója X7Z97AA, a SteelSeries Apex 350 volt a kiindulási alap. Nem vagyunk benne biztosak, hogy ez jó húzás volt, mert a klaviatúra óriási. Szélességében nagyjából egy numerikus padnyival nagyobb az átlagos megoldásoknál, emellett alul egy közepes méretű, integrált csuklótámasz, felül pedig egy vékonyított extra gombsor bővíti ki. Nagysága ellenére elsőre feltűnt, hogy a gombok a megszokottnál picivel sűrűbben sorakoznak egymás mellett, magasságukból – vagyis laposságukból – pedig sejteni lehet, hogy nem mechanikusak.

Megszámoltuk, a szokásosakon túl összesen harmincnégy extra gombja van az Omen billentyűzetnek. Ezek közül a felső sorban tizenkettő és a bal oldalon két oszlopban tíz makrós. A bal felső sarokban néggyel az eltárolt profilok között váltogathatunk, a jobb szélen van még három hangerőszabályzó és három médialejátszó. Nagyon érdekes az utolsó két extra gomb, ezek a kurzormozgató négyest egészítik ki ferde irányokkal. Dupla magasságú lett az Esc és a szóköz, ami egyébként rövidebb a szokásosnál.

A gombkupakok nyomófelülete jó nagy, alapanyaguk világos sötét festéssel, így a világítás jól átüt rajtuk. Szerencsére a kupakok feliratozása elég kontrasztos, arra viszont nem fogadnánk nagy összegben, hogy lesz belőle magyar feliratozású, sőt egyelőre még csak amerikai gombkiosztással láttuk. A kupakok alatt a SteelSeries saját fejlesztésű membrános rendszere dolgozik, még egy réteggel lejjebb pedig nagyon komoly háttérvilágítás lapul. Bár nem gombonként, de azért öt zónában állítható külön-külön a fénye a szivárvány minden színében, továbbá nem csak a gombok, hanem jobbra felül az Omen logó és a klaviatúra két oldala is világít.

A billentyűzet elejére két USB 2.0 kaput telepítettek, ennek ellenére a közöttük kiinduló kábel meglehetősen vékony. Cipőfűzőszerű burkolatával együtt alig vastagabb egy egérénél, végén viszont az extra csatlakozóknak és a világítás energiaigényének megfelelően két USB csatlakozó van. Érdekesen oldották meg az eszköz magasságának állítását: nem kihajtható lábak, hanem cserélhető gumitalpak vannak a hátsó részén. Két készletet kapunk, az egyik szinte teljesen lapos, a másik nagyjából egy centiméter magas, ami szintén nem sok, de pont illik a lapos gombokhoz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.