Hirdetés

Fnatic Gear játékos egér és billentyűzet

Megnéztük, mit tud az elit e-sport csapat által kifejlesztett mechanikus billentyűzet, egér és egéralátét.

Rush billentyűzet

Ténykérdés, hogy az e-sport, vagyis a számítógépes játékok sportszinten való űzése egyre nagyobb teret nyer magának. Ma már a fiatalok gyakran több időt töltenek ezeket a játékokat nyüstölve, mint amennyit a valódi sportpályákon, sőt a világ egyes részein – jellemzően Távol-Keleten – közismert sztárok a legjobb cyberatléták, akik a valódi élsportolókéhoz mérhető pénzösszegeket nyernek, ugyanúgy szerződött szponzoraik vannak, és ugyanúgy temérdek fiatal példaképei. Mivel a számítógépes játékok többsége csapatjellegű, az e-sportban is csapatok, illetve a különböző „sportágakban” vagyis játékokban jó csapatokból multigaming csapatok alakultak ki. Európa egyik legismertebb ilyen csapata a Fnatic, mely idestova tizenkét éve alakult, és tagjai rengeteg díjat és győzelmet zsebeltek már be.

Korábban az volt a bevett gyakorlat, hogy a gamer csapatokat különféle hardvermárkák támogatják, például a játékos beviteli eszközökre specializálódott Razer, Logitech vagy SteelSeries. A Fnatic viszont tavaly stratégiát váltott, és egy Indiegogo kampány keretében Fnatic Gear márkanév alatt fejlesztett ki saját termékcsaládot, amivel elsősorban a profi – vagy profivá válni vágyó – játékosokat célozzák meg. A kampány sikerrel járt, az első billentyűzet, egér és kétféle egérpad év elején indult hódító útjára. Hozzánk a Rush billentyűzet, a Flick egér és a Focus szövet egérpad jutott el, a Boost kemény egérpad sajnos nem.

Az Fnatic Rush egy klasszikus elit gamer billetnyűzet, tehát mechanikus rendszerű. A Cherry MX mikrokapcsolóit használja (vörös, kék vagy barna színben), ennek megfelelően elég vaskos darab, burkolatához viszont fémet nem, csak műanyagot használtak. Felső része csúszásgátló gumis bevonatú, és ezt az anyagot húzták a gombkupakokra is valamivel vékonyabb rétegben. A kalapok egyébként festettek, nem átlátszó betétesek (double shoot), hogy átüssön rajtuk a háttérvilágítás. Utóbbi szerencsére nem az a fajta, ami a szivárvány színeiben pompázik és minden elképzelhető animációra képes, hanem csak vörös színű három intenzitással és lüktető móddal.

Az extra funkciók kimerülnek két USB 2.0 csatlakozóban, amiket a szokásos helyre, a numerikus pad oldalának elejére tettek. Annak ellenére, hogy van világítás és USB kapuk is, a Rush harisnyázott vezetéke alig vastagabb az egyszerű billentyűzetekénél, és a számítógéphez egyetlen USB konnektorral kapcsolódik. Extra gombok nincsenek, az F1-F12 sorra viszont Fn váltóval médialejátszó funkciókat, öt felhasználói profilt és gamer módot tettek, utóbbi a Windows gombot tiltja le.

Kissé olcsó hatású műanyagból készült a Rush fenéklemeze, aminek csak az alsó peremén találtunk két gumitalpat. A felső részen lévő támasztókat a műanyag alsó lemezből formázták, a kihajtható lábak végén viszont van némi gumi. Dicséretes, hogy csuklótámaszt is adnak, ami szintén gumis bevonatú, és két kis műanyagelemmel csatlakoztatható a klaviatúra alsó élére, nem valami bizalomgerjesztő stabilitással.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés