Hirdetés

Corsair M65 Pro RGB – gamer egér felsőfokon

Hirdetés

Forma

Annak idején memóriamoduljaival várt híressé a Corsair, azóta viszont ügyesen reagálva a kereslet változására, többször bővítette kínálatát. Mára oda jutott, hogy a RAM modulok mellett tápjai, minőségi házai is nagyon kedveltek, és az utóbbi időben a játékos kiegészítők világában is egyre több babér terem neki. Például exkluzív partnere a Cherry-nek: elsőként és egy ideig kizárólagosan használhatja új MX kapcsolóit, mostanában például a gyors változatot.

Exkluzivitással kapcsolatos a Corsair új egere is, az M65 Pro RGB, bár itt éppen fordított a helyzet. A Logitech tavaly augusztusig kizárólagosan használhatta a PixArttal közösen kifejlesztett, csúcskategóriás PMW3366 érzékelőt, de most már a többi gyártó is bevetheti PMW3366x néven. Így tett a Corsair is. Fogták kedvelt, elsősorban karmos vagy ujjas fogáshoz illeszkedő M65-ös egerüket, és felturbózták az 12 000 dpi-re képes optikával. Hogy megfeleljen a kor divatjának, kapott állítható színű világítást, és a szokásos fekete mellett készítettek belőle (részben) fehér verziót is.

Ez a fehérhátú modell járt nálunk egy alaposabb mustra erejéig. Formailag tényleg nem módosítottak rajta semmit, pontosan ugyanolyan, mint a 2012-ben bemutatott Vengeance M60, tehát jobb kézhez igazították, az átlagnál rövidebb (118 mm), szélesebb (72 mm), legmagasabb pontja (39 mm) után pedig meredeken lejt keskeny hátsó része. Ez a kialakítás nagyon jól illik karmos és ujjas fogáshoz, ha az embernek az átlagosnál nagyobb a keze, ilyenkor jön jól a szélessége és a lecsapott háta is. A 115 grammos indulósúly is rendben van, ez az alsó lemezen lévő három darab csavaros betéttel 135 grammig növelhető.

Fehér változatunk háta fényes, csillogós műanyag, talán azért, mert így kevesebb szennyeződés tapad meg rajta. Mivel nem tenyeres fogású modellről van szó, annyira talán nem vészes, hogy csúszik a háta, hiszen az oldalait fogjuk fogni, azok pedig érdesített műanyagból vannak. A hüvelykujjas részről nem hiányzik a Corsair sniper (mesterlövész) gombja, fölötte van további kettő, az egér hátán pedig még kettő. Világítani az egér hátán lévő hajós embléma, a két felső gomb közötti módjelző és az első rész tud.

Mint korábban, az alsó lemez most is fémből készül és nagyon stabil vázat ad az egérnek. Érzékelője pontosan középen van, körülötte hatalmas csúszótalpak biztosítják a jó siklást. Az egér közepesen kemény, harisnyázott, 180 cm hosszú vezetéke enyhén eltolva, a bal egérgomb alól indul ki.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés