Hirdetés

Cherry DW 5100 billentyűzet és egér

Az elsősorban mechanikus mikrokapcsolóiról ismert gyártó vezeték nélküli beviteli szettjét próbáltuk ki.

Hirdetés

A billentyűzet

Ha szóba kerül a Cherry, a többség az MX mikrokapcsolós, gamer billentyűzetekre gondol. Pedig a német gyártó bevételének csak egy részét adják ezek a spéci megoldások, fő fókusza a vállalati, irodai és ipari felhasználók világa. Tavasszal már kipróbáltunk két egyszerűbb és egy multimédiás modellt a Cherrytől, most a DW 5100-as készlet került terítékre, ami egy vezeték nélküli billentyűzetet és egeret tartalmaz.

A klaviatúra a lapos megoldások mezőnyét erősíti, burkolata vékony, gombjainak kiemelkedése minimális. Sarkait finoman lekerekítették, de ezen kívül más látványelemet nem találtunk rajta. Fő billentyűinek mérete átlagos, csak a felső, funkcióbillentyűs sort vékonyították el. A kiosztás is standard, nincs 90 fokos elforgatás a kurzormozgató fölötti hatosnál vagy más kellemetlen meglepetés. Egyetlen standard komponens hiányzik, a leragadó gombok visszajelző LED-jeinek sora.

Extra gombokból a numerikus pad fölé jutott négy, ezekkel három, gyakran használt alkalmazás (médialejátszó, levelező, internetböngésző) indítható el, a negyedikkel pedig készenlétbe tehető a számítógép. Szokatlan helyre, a kurzormozgatók alá került három lapos, médialejátszó gomb, a szóköz alatt középen pedig van még három hasonló, amelyekkel a hangerő szabályozható.

Alul, az alsó peremen átlagos méretű csúszásgátló gumitalpak sorakoznak, a felső sarkakban pedig két kis kihajtható láb van, ezekkel úgy másfél centiméterrel emelhető meg a klaviatúra hátsó része. Vezeték nincs, helyette 2,4 GHz-es, rádióhullámos adatátvitelt kapunk picike, USB-s adóvevővel. A billentyűzet áramellátásáról két mikro ceruzaelem (AAA) gondoskodik, amikor merülőben vannak, elkezd világítani a Scroll Lock fölé helyezett kis LED.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés