Computex 2014: mechanikus klaviatúra gombonként állítható RGB háttérvilágítással

Az idei CES óta hallani pletykákat a Corsair háza tájáról a Cherry MX RGB projekttel kapcsolatban, de száz százalékig biztos információk nem kerültek napvilágra ezzel kapcsolatban. Persze az a kezdetektől fogva világos volt, hogy a projekt nem másról szól, mint egy új, teljes RGB skálán (ami 16,8 millió színt jelent) beállítható megvilágítással ellátott, egyébként gamer billentyűzetek esetében előszeretettel használt Cherry MX mechanikus kapcsolóról és a rájuk épülő termékekről. Az viszont kérdéses volt, hogy mindezt mikorra sikerül végleges, eladható formába hozni, vagy egyáltalán prezentálni. Úgy tűnik, hogy utóbbinak most jött el az ideje: a Computex alkalmával formálisan rajtot vett a K95 RGB és a K70 RGB jelzésű mechanikus gamer billentyűzetduó, amelyeknek különlegessége, hogy minden egyes gombjának, egészen pontosan ezek háttérvilágításának egyenként, szoftverből szabhatjuk meg a színét.

Corsair Vengeance K95 RGB
Corsair Vengeance K95 RGB [+]

Technikai szempontból ezek a termékek a most bejelentett "új" kapcsolókat leszámítva nem jelentenek újdonságot, hiszen mindkét modell a már jól ismert és korábban prezentált Vengeance K95 és K70 billentyűzeten alapszik, amelyek funkcióikat és tudásukat tekintve semmit sem változtak (így ezekre nem térnénk ki újból) noha most kétségkívül mutatósabbak, vagyis egyedibbek lettek.

Corsair Vengeance K70 RGB
Corsair Vengeance K70 RGB [+]

Mint azt említettük, egyelőre formális rajtról beszélhetünk csak, mivel a megjelenési dátum júliusra és augusztusra tolódik, változattól függően. Az árak viszont már nyilvánosak, két év garanciával a K95 RGB 190 dollárt kóstál és kizárólag Cherry MX Red típusú mechanikával lesz hozzáférhető, míg a szintén két év garanciával kínált K70 RGB-t már júliusban meg lehet vásárolni "potom" 170 dollárért, ha ebben az esetben is megelégszünk a Cherry Red MX kapcsolókkal, a másféle karakterisztikával bíró Blue és a Brown (azaz két és barna) verziók csak augusztus végén vehetnek rajtot.

Az RGB családba érkezik még egy egér is, de technikailag ez sem újdonság, hiszen a már jó ideje piacon lévő, szintén a tavalyi Computexen bemutatott Vengeance M65-re alapoz, az újdonság csupán annyi, hogy a megvilágítás színe itt is 16,8 millió színből választható ki. Az M65 RGB egér szintén késő augusztusban lesz hozzáférhető, méghozzá fekete vagy fehér tenyérrésszel, 70 dolláros áron, szintén két év garanciával.

Corsair Vengeance M65 RGB
Corsair Vengeance M65 RGB [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés