Hirdetés

Chieftec Stallion 3 gépház: okos lépés volt megnyitni az elejét

A Chieftec újdonsága elődjével ellentétben már szellősebb előlapot kapott, de az üveg és az RGB sem hiányzik róla.

Külső

A Chieftec szereti az „ami működik, azon kár változtatni” receptet követni, hiszen rendszeresen érkeznek jól ismert gépházaikból a csupán csak ráncfelvarráson átesett verziók. Cikkünk tárgya is egy ilyen modell, szériájának harmadik generációja; az egyszerűen csak Stallion 3 névre keresztelt gépház még a tavalyi év végén mutatkozott be, és bár hazánkban egyelőre még nem kapható, a gyártótól kaptunk egy tesztpéldányt.


[+]

Az elődmodell nem járt nálunk, a két modell termékoldalát átböngészve viszont egyértelműek a különbségek. Specifikációit tekintve a két ház megegyezik, maradt tehát az 572 x 210 x 520 milliméteres külső méret, továbbá a beszerelhető alkatrészek méretére és mennyiségére vonatkozó limitációk sem térnek el, a változtatások inkább a megjelenést és a szellőzést érintették. A kifelé döntött előlap a Stallion 2 esetében még edzett üvegből készült (hasonlóan a bal oldali oldallaphoz), a Stallion 3-ban viszont ezt az elemet már lyuggatott acélra cserélték, mely a felső rész benyomása után magától kipattan a helyéről.

[+]

Ez a módosítás egyértelműen azért történt, hogy az előlap mögé szerelt ventilátorok több levegőt tudjanak beszívni a beltérbe, annak érdekében pedig, hogy azért olyan sok zaj mégse szűrődjön ki, az előlap belső felét szivaccsal burkolták, ami valamennyire a por bejutását is akadályozza, erre a funkcióra pedig – dedikált porszűrő hiányában – szükség is lesz.


[+]

Az előlap tetejét nem csak a négy USB és két jack csatlakozót, valamint a bekapcsológombot, a reset kapcsolót és a világításvezérlőket (fényerőt és az effektek sebességét változtató gombok) felsorakoztató panellel tették izgalmasabbá, hanem két ARGB sávot is elhelyeztek itt.


[+]

A bal oldali üveglappal ellentétben a jobb oldalt egyszerű acéllemez fedi, viszont mindkét oldallapban közös, hogy rögzítésüket hátulról, nagyméretű, kézzel oldható csavarokkal oldották meg.


[+]

Az említett rögzítőelemeket leszámítva itt csak két érdekességet, két, vízhűtéses rendszerek csövei számára kialakított kivezetést találunk, ezt leszámítva hasonló elrendezéssel találjuk szembe magunkat, mint a legtöbb toronyház esetében. Felül a sort az alaplapi kivezetések kivágása és a hátsó ventilátor szellőzője nyitja, középen a hét PCIe kártyanyílás mellett egy extra szellőző található, alul pedig a tápegység keret nélküli szerelőablaka zárja az említésre méltó elemek sorát.

[+]

A ház tetejének nagy részét egy, az előlaphoz hasonló módon kipattintható, szintén szivacsos bélésű szellőzőrács teszi ki, melyet az előlaphoz közeledve egy lefelé lejtő tálca egészít ki. A gyártó persze nem használta a „tálca” kifejezést a terület jellemzésére, nekünk viszont rögtön az jutott eszünkbe, hogy milyen hasznos lehet pendrive-ok, memóriakártyák és egyéb apró kacatok átmeneti (amiből könnyen lehet végleges is) tárolására.


[+]

A körbejárás utolsó állomása a ház alja volt, ahol sok érdekességet nem találtunk, a négy, gumírozott talpú láb között csak a tápegység és a merevlemezek porszűrője várja, hogy elláthassa feladatát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés