Hirdetés

Chieftec UNI BX-10B: univerzális mikroház

A Chieftec UNI sorozatának legújabb tagja egy jól átgondolt belső felépítésű microATX torony lett.

Bevezető, külső

Bár még mindig az ATX méretű házak fogynak a leginkább, egyre többen fordulnak a kisméretű microATX és Mini-ITX modellek felé. Ha pedig a komponensgyártók nagyobb számban kínálnának ezekhez passzoló alaplapokat, akkor jó eséllyel még többen tennének így, hiszen hangkártyát, hálózati kártyát már integráltan tartalmazó, M.2-es SSD-kkel felszerelt gépek számára a legtöbb esetben felesleges egy teljes értékű toronyházat vásárolni, jól megférnek azok egy olyan kompaktabb, de jól átgondolt belső térrel rendelkező és jól szellőző kisebb modellben is, mint a Chieftec UNI BX-10B-OP-je.

Dizájn

A tavaly novemberben bemutatott UNI BX-10B-OP egy átlagosnak nevezhető, középkategóriás gépház, mely körülbelül 40 000 forintos áráért cserébe elsősorban jó szellőzést, minőségi kivitelt és átgondolt belső teret kínál, miközben mentes a különleges megoldásoktól, nem kapunk hozzá több zacskónyi extrát sem, nincs benne RGB világítás és ventilátorvezérlő sem.


[+]

A kizárólag feketében elérhető, balján sötétített edzett üveg oldalpanelt viselő termék lábaival együtt 340 x 204 x 415 mm-es (ma x sz x mé), tömege pedig 4,78 kg. A specifikációk szerint a váz 0,6 mm-es acéllemezből készült, és valóban, a szilárdságra nem panaszkodhatunk. Az előlap jórészt fémből készült, egyedül a középen látható díszítés műanyag rajta. Teljes egészében műanyagból készült viszont a dizájban az előlaphoz passzoló tetőlap, mely alatt porszűrő betét igyekszik távol tartani a szöszöket.


[+]

Az előlap jobb alsó részén a működési állapotról tudósító LED-sel kombinált bekapcsológombot, illetve a csatlakozósort találjuk, mely egy USB 3.2 Gen1 Type-A és egy Type-C konnektort, valamint egy 3,5 mm-es kombó jacket tartalmaz.


[+]

A hátoldalon fent találjuk a tápcsatlakozót (ugyanis a tápegységet az előlap mögé, függőlegesen építhetjük be), a 12 cm-es ventilátorhoz tartozó szellőzőt, illetve a négy foglalatnyi bővítőkártyahelyet, melyek szerencsére nem „kitörős” megoldásúak, hanem rendes, csavaros rögzítést használó, hálós elemek.


[+]

Ami a gépház alját illeti, ezt 15 mm-es lábak emelik el a talajtól, így itt szintén szellőzőnyílások lapulnak egy fülek alól kihajtható szűrőlemez mögött. Ez utóbbi megoldás szerintünk kissé olcsó a BX-10B árához képest, egy előre kihúzható szűrő sokkal elegánsabb lenne és a tisztántartást is megkönnyítené.


[+]

Végül megemlítenénk még a jobb oldallapot is, mely bár üvegből készül, ám fekete fóliázást kapott, így teljes mértékben átlátszatlan.


[+]

Ahogy az a hátsó oldalt mutató fotón már feltűnhetett, a gépház felnyitása a fedlapot rögzítő, kézzel is oldható csavarok eltávolításával kezdődik. Ha ez megvan, akkor ez a fedlap kihúzható hátra, és máris felbukkannak alatta az oldallapokat tartó csavarok.


[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés