Hirdetés

Asus Transformer Book TX300: átalakulóművész

Hirdetés

Tabletként

Notebookok terén az Asus élen jár a kísérletezésben. Az elmúlt években rengeteg formabontó megoldást tett le az asztalra, melyek közül egyesek (mint a netbook) sikeressé váltak, mások viszont kisebb nyomot hagytak az iparágban. A Transformer termékek először a tabletek világában jelentek meg; olyan eszközökről van szó, melyeknél a képernyő és a billentyűzet különválasztható. Ez a koncepció jól alkalmazható a convertible notebookoknál, avagy hibrideknél is, melyek notebookként és tabletként is használhatóak. Az Asus Transformer Book TX300 a nagyobb és egyben erősebb modellek közé tartozik, 13,3 hüvelykes képernyője van, ami mögött az Intel harmadik generációs Core i platformja (Ivy Bridge) dolgozik.

Formaterv kapcsán volt honnan merítenie az Asusnak, hiszen rengeteg tabletet és Ultrabookot készítettek az elmúlt években. A Transformer Book TX300 lényegében egy felpumpált Asus tablet egy olyan billentyűzetes dokkolóval, ami az Asus Zenbook Ultrabookok vonalvezetését követi. Természetesen a burkolati elemek fémből készültek, az összeszerelési minőség kiváló.

A fő hardverelemek a notebook fedelébe, vagyis a tablet részbe kerültek, ami 340 mm-es szélességével, 11 mm-es vastagságával és majdnem egykilogrammos súlyával nem éppen kis darab, inkább lakásba, munkához való eszköz, mint mobil útitárs. A 13,3 hüvelykes képernyő fényes érintőfelület mögött mosolyog, nagy örömünkre IPS panellel és Full HD felbontással. A csatlakozók többsége a dokkolóra került, tablet módban csak hangkimenetet, microHDMI-t és egy microSD kártyaolvasót kapunk a bekapcsológomb és a hangerőszabályzó gombok mellé.

A hátlap a komolyabb Asus tabletek körkörös szálcsiszolását kapta meg. Felső részén, az 5 megapixeles kamera alatt egy méretes szellőzőrács húzódik, amire a Core i hardvernek szüksége is van. Kétoldalt egészen nagy hangszórónyílásokat vágtak, mögöttük a Bang & Olufsen ICEpower részlegével közösen kifejlesztett SonicMaster hangszórók dolgoznak. Érdekes a Transformer Book tápcsatlakozója: nem hagyományos microUSB vagy notebookos, hanem egy széles, mágneses megoldás, amihez hasonlót az Apple laptopjain látni. Előnye, hogy így a kábelbe beleakadva nem rántjuk le az asztalról a notebookot (vagy tabletet), csak a vezetéket húzzuk ki belőle.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés