Asus blog: Európában is bemutatkozott az ASUS Transformer Book Trio

A Computex után az idei IFA-ra is elhozta az ASUS egyik nagyon érdekes koncepcióját. A Transformer Book Trio olyan készülék, ami lehet egyszerre kétféle operációs rendszert, Windows 8-at és Android 4.2-t futtató notebook, kettéválasztva pedig képernyője androidos tableté, billentyűzetes része pedig külső monitort meghajtó Windows 8-as asztali géppé változik.


[+]

Az utóbbiból világossá válik, hogy a Transformer Book Trióban kétféle hardvernek kell lennie. A 11,6 hüvelykes, IPS panelese, Full HD felbontású képernyő mögött ez Intel Atom Z2560-as SoC dolgozik, 2 GB rendszermemóriával, 64 GB-os eMMC adattárral és 19,5 wattórás akkumulátorral. A billentyűzetes részbe Intel Haswell került, ami akár mobil Core i7 is lehet. Utóbbiban HD Graphics 4400-as IGP dolgozik, ami mellett 4 GB-es rendszermemória, 1 TB-os merevlemez és 33 wattórás akkumulátor található. A kettős felhasználás érdekében megduplázták a hangszórókat (kettő-kettő van a tabletben és az alsó részben), illetve a vezeték nélküli kommunikációs rendszereket is. Az androidos tabletben IEEE 802.11n-es Wi-Fi és Bluetooth 3.0 adapter dolgozik, a windowsos dokkolóba pedig IEEE 802.11ac-s Wi-Fi és Bluetooth 4.0 adapter került.


[+]

Egyelőre még nem világos, hogy notebook felállásban milyen módon van kapcsolatban az Android és Windows, csak annyit tudunk, hogy a kettő között egyetlen gombnyomással váltani lehet. A fölöttébb érdekes ASUS Transformer Book Trio áráról és piacra kerülésének dátumáról sajnos továbbra sem tudunk semmit, valószínűsítjük, hogy idén ősszel befut a boltokba és nem lesz olcsó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények