Asus blog: Transformer Book Haswell processzorral

Hirdetés

Néhány hete járt nálunk az ASUS Transformer Book TX300, mely egy olyan 13,3 hüvelykes laptop, aminek Full HD felbontású kijelzője különválasztható és tabletként használható. Az IFA-n debütált a Transformer Book T300, mely első pillantásra a TX300 utódjának tekinthető, legnagyobb újdonsága a negyedik generációs (Haswell) Core i processzorok alkalmazása, a TX300-ban még az előző generáció (Ivy Bridge) teljesített szolgálatot.


[+]

Alaposabban szemügyre véve a friss terméket feltűnik, hogy a gépház már nem fémből, hanem fémhatású műanyagból készült, a hivatalos közlemény pedig nem említi, hogy a dokkolóban merevlemez és második akkumulátor, illetve két hangszóró lenne, ahogyan a TX300-nál volt. Változott a csatlakozók kiosztása is. A tablet részre a microHDMI mellé került egy USB 3.0, ami előrelépés a TX300-hoz képest, a dokkolón viszont csak egyetlen USB portot fedeztünk fel (a TX300-on két USB 3.0, mini DisplayPort és Ethernet aljzat volt). Így hát arra következtetünk, hogy nem utódot, hanem egy olcsóbb modellt kaptunk, ami a TX300 bőven háromszázezer forintos árát figyelembe véve alapvetően jó hír.


[+]

Az ASUS Transformer Book T300 tehát negyedik generációs Core i processzorokkal és 13,3 hüvelykes, IPS technológiás Full HD érintőképernyővel érkezik, ami egyetlen mozdulattal elválasztható a háttérvilágított billentyűzetet és gesztusvezérelt touchpadet tartalmazó dokkolóról, így méretes tabletként is használható az eszköz. Egyelőre nincs információnk a többi hardverkomponensről (elsősorban a háttértár kérdése lesz érdekes), az árról, illetve az elérhetőségről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés