Hirdetés

Egészpályás ASUS letámadás Windows 8/RT fronton

Hirdetés

ASUS VivoTab RT

Az ASUS tablet/netbook hibridjének első korai példányai már az idei Computexen is tiszteletüket tették, majd a 2012-es IFA-n is felbukkant az ígéretes masina, azonban hivatalos megjelenése egészen a mai napig váratott magára. A VivoTab RT (TF600T) nevéből nem nehéz kitalálni, hogy ARM-os variánsról van szó, amin természetesen a napokon belül debütáló Windows RT operációs rendszer fut majd.

A tablet önmagában 263 x 171 x 8,3 milliméteres és 525 grammot nyom, előlapján egy 10,1”-es Super IPS+ panel terpeszkedik, melynek felbontása 1366x768 pixel. A kijelző nem csak 178 fokos betekintési szögekkel és remek színekkel rendelkezik, de magas fényerejének köszönhetően közvetlen napsütésben is jól olvasható marad, védelméről pedig Corning Fit Glass gondoskodik. A középpontban egy jól ismert NVIDIA Tegra 3 SoC teljesít szolgálatot 2 GB rendszermemóriával karöltve – ez a páros bizonyára elegendő teljesítményt nyújt a rendszer gördülékeny futtatásához. Az adatok 32 vagy 64 GB kapacitású eMMC memóriában tárolhatók, ez microSD memóriakártyával bővíthető.

A vezeték nélküli kommunikációért Bluetooth 4.0 adapter és IEEE802.11b/g/n kompatibilis Wi-Fi modul gondoskodik, de opcionálisan 3G (DC-HSPA+) és 4G (LTE) modemmel is elérhető lesz majd. Hátlapi kamerájának felbontása 8 MP, munkáját LED-es villanó segíti, az előlapon pedig 2 MP-es kamera figyel, aminek működését LED indikálja. Csatlakozói között egy headset aljzat és egy micro HDMI port is fellelhető. 25 Wh-s akkumulátora körülbelül 9 órás használatot biztosít.

A koncepció persze a billentyűzetes dokkolóval válik teljessé, amely nemcsak két teljes méretű USB 2.0 portot, de egy 22 Wh-s akkumulátort is magában foglal, ezzel együtt már tisztességes, 16 órás üzemidő préselhető ki a gépből. Fontos még megemlíteni, hogy fedélzetén GPS és NFC is helyet kapott.

Az ASUS VivoTab RT 32 GB (TF600T) a mai naptól kapható, vételára 599 dollártól indul, amelyben a billentyűzetes dokkoló is benne foglaltatik. A gép az operációs mellett előtelepített Office Home & Student 2013 RT Preview irodai szoftvercsomaggal érkezik. Az Egyesült Államokban kapható lesz egy 4G LTE modell is az AT&T-nél, egyes európai országokban pedig egy 3G-s modell jelenik meg a Vodafone kínálatában, ezek árazása azonban még ismeretlen.

Minden várakozás ellenére az x86 platformon alapuló VivoTab (TF810C) nem érkezett meg eddig, még egy picit várni kell rá. Ennek okai egyelőre nem tisztázottak, az atomos tableteket érintő pletykáktól pedig szeretnénk elvonatkoztatni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés