Asus blog: kezünkben az Asus szupernotebookja

Még forró, friss és ropogós! A hazai szaksajtóból elsőként tehettük rá a kezünket az Asus eddigi legjobb mobil számítógépére, a Zenbook UX301-re. Néhány órányi ismerkedés után bizton állíthatjuk, hogy ez a kijelentés egyáltalán nem túlzó, az új Ultrabook a könnyű és vékony laptopokkal támasztható legmagasabb igényeket is kielégíti. Háza karcsú, szép, de közben masszív, horpadásnak, görbülésnek a legkisebb jelét sem tapasztaltuk, amikor szorosan megöleltük. Nehéz lesz beadni az Asus képviseletnek, hogy „úton hazafelé leszálltak az UFO-k és elrabolták, szóval bármennyire is szeretnénk, nem tudjuk visszaadni”, de egy próbát megér a dolog.


[+]

Igazi hardveres nyalánkságok rejtőznek a látványos, indigókék, Gorilla Glass 3 üvegfedeles gúnya alatt! Elsőnek ott van a 13,3 hüvelykes képernyő, ami érintős, de ennél sokkal fontosabb hogy IPS paneles és 2560x1440 pixel tobzódik rajta, egyelőre még nem tudjuk, de sejtjük, hogy szinte tökéletes sRGB színtér lefedésben. Hogy milyen meredek felbontásról van itt szó, azt kiválóan demonstrálja az alábbi képernyőmentés, amin a kis ablak egy átlagos notebook 1366x768 pixeles képernyője. Igen, ennek a felbontásnak a kezeléséhez már Windows 8.1 fog kelleni, mert a Windows 8-ban (trükk nélkül) elérhető 150%-os nagyítása mellett is sasszem kellett a részletek kibogarászásához.


[+]

Még lejjebb ásva a kétmagos, négyszálas, Haswell architektúrás Core i7-4558U processzort találtuk, aminek nem is a 3,30 GHz-es maximális órajelen produkált brutális CPU teljesítménye a legkülönlegesebb, hanem az Iris Graphics 5100-as integrált grafikus vezérlője. Éppen ezekben a percekben mászik felfelé a Far Cry 3 az 1 GB/s-os sebességre képes RAID tömbre (amit csak úgy mellékesen pakoltak bele a Zenbook UX301-be), egyáltalán nem lennénk meglepődve, ha felső középkategóriás mobil VGA-kat megszégyenítő fps értékeket kapnánk. Teszt hamarosan (esetleg néhány elcsepegtetett részlet a fórumban)!

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények