Hirdetés

Asus Transformer Book TX300: átalakulóművész

Hirdetés

Próba

Kézbe kapva a Transformer Book TX300-at kicsit fura érzésünk volt. Tabletnek ugyanis hatalmas a 13,3 hüvelykes képernyővel, a monitor mögé rejtett hardver és két akku miatti testes kialakítás és súly pedig valahogy nincs összhangban az Ultrabookokat idéző külsővel. Hiányzik az egyedi zsanéros hibridek, mint például a Lenovo Yoga 13 képernyőkifordítós, megtámasztós trükkje, amivel tablet módban kényelmesebben használható. Amikor viszont fotelbe, kanapéra ültünk vagy ágyba keveredtünk a készülékkel, nagyon kellemes volt, hogy nem kell az extra egy kilós alsó részt magunkkal cipelni, ha csak egy filmet szeretnénk megnézni vagy interneteznénk kicsit. Vagyis ebben a szétválasztós megoldásban is vannak lehetőségek; a felhasználónak kell eldöntenie, mire van szüksége.

Jelesre vizsgázott a TX300 képernyője. Bár a Windows 8 nem igazán igényli a Full HD felbontást, képek és filmek esetén jól jöttek az extra pixelek, a minden irányból nézve élvezhető színeket biztosító IPS panel pedig egy tabletnél ma már kötelezőnek számít. A 267 cd/m²-es maximális fényerő nem egy eget rengető érték, de az 1300:1 körüli kontrasztaránnyal, és a szinte tökéletes, sRGB színteret majdnem teljesen lefedő kalibrálással már nagyon jó összképet alkot. Az Asus Transformer Book TX300 színprofilja innen tölthető le, a maximálisnál három fokozattal alacsonyabb fényerőn adja a legpontosabb árnyalatokat.

Jól teljesített a dokkoló  billentyűzete és touchpadje, melyek nagyjából azonosnak tűntek az Ultrabook kategória legjobbjai közé sorolható Asus Zenbookok beviteli eszközeivel. A szigetes kialakítású gombok nyomásútja ugyan rövid, de a nyomáspontjuk jól érezhető, az alap pedig megfelelően stabilnak bizonyult, nem rugózott gépelés közben. Természetesen a háttérvilágításról sem feledkeztek meg az Asusnál.

Kövér piros pont jár a készüléknek hangzás terén: az ICEpowernél jól megcsinálták a házi feladatot. Már tablet módban, két hangszóróval is meggyőzően szól, magasak, basszusok is vannak, a hangtér nem szűkül be úgy, mint a legtöbb konkurensnél. Bedokkolva, négy hangszóróval pedig a tablet, Ultrabook és hibrid szféra egyik legjobb hangzását kapjuk, amivel talán csak a sokkal nagyobb Acer Aspire R7 tudja felvenni a versenyt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés