Hirdetés

Asus Transformer Book TX300: átalakulóművész

Hirdetés

Notebookként

Notebookként a mellékelt dokkolóba állítva használhatjuk az Asus Transformer Bookot. Leglényegesebb eleme értelemszerűen a szigetes, háttérvilágításos billentyűzet, amin felül akkumulátort és még egy 2,5 hüvelykes merevlemezt is elrejtettek benne, ami USB 3.0 csatlakozóval kapcsolódik a tabletben lévő többi komponenshez.

A dokkolóval már notebooknak megfelelőre emelkedik a Transformer Book csatlakozókínálata: kapunk két USB 3.0 kaput, mini DisplayPort monitorkimenetet és még Ethernet csatlakozót is, az adattároló eszközök sora pedig SD kártyaolvasóval bővül.


Notebookállásban a TX300 a maga 24 mm-es vastagságával és közel két kilogrammos súlyával Ultraboonak egy picit duci, ráadásul az ilyen készülékekre jellemzően „fejnehéz. Mivel a hardver jelentős része és egy akku a képernyő mögött van, ezért a tablet (vagy notebook módban a fedél) elég nehéz, a készülék súlypontja magasra és hátra kerül, így ölben tartva lebillenésre hajlamos; a zsanér pedig nem jár olyan szépen, mint a hasonló kaliberű Asus Ultrabookokon szokott, ráadásul még nyílásszöge is korlátozott.

Eltekintve a súlybeli problémától, a tablet és dokkoló kapcsolódása nagyon rendben van. A reteszes rögzítőrendszer magabiztosan tartja a készüléket, nem lötyög benne, a szétkapcsolás feszegetés nélkül megy. Notebookként is egyben van a Transformer Book fizikailag és formatervben is, a dokkoló szervesen illeszkedik, nem kelti azt az érzést, hogy csak valami kényszeralátét vagy kiegészítő.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés