Hirdetés

Korszakok találkozása: AOC Agon AGM700 egér a tesztasztalon

A perifériákban még újoncnak számító cég ígéretes formájú modellje mellé egérpadot is kaptunk a teszthez.

AOC Agon AGM700 egér

Az eredetileg monitorokban utazó AOC még 2020-ban lépett be a beviteli eszközök piacára, és egyebek mellett játékra szánt egerek gyártásába is belekezdett. Ez a termékkategória sok év stagnálás után – az első lukacsos Finalmouse, majd a Logitech G PRO Wireless megjelenését követően – rohamos fejlődésnek indult, és manapság ott tartunk, hogy paraméterek és szolgáltatások tekintetében a tejjel-mézzel folyó Kánaán földjén járunk, és a versenyhelyzet egyre csak fokozódik, így kíváncsiak voltunk, hogy a tajvani vállalat milyen rágcsálóval rukkolt elő.


[+]

Az Agon AGM700 nevezetű megoldás – egy AMM700-as egérpad társaságában – járt szerkesztőségünkben egy próba erejéig, így semmi nem állt annak az útjában, hogy kiderítsük, a cég ebben a szegmensben is hozza-e azt a jó ár/érték arányt, amit egyes kijelzői tudhatnak magukénak.


[+]

A 123,8 mm hosszú, 63,4 mm széles és 37,9 mm magas, nyolcgombos kurzorkergető egy kinyitható elejű dobozban érkezik, ami az eszközön és egy információs papírfecnin kívül nem tartalmaz mást. A szimmetrikus kialakítású (ám jobbkezeseket előnyben részesítő) konstrukció látszólag identitászavarban van, mert borításán különböző anyagú és színű elemek képviseltetik magukat, és a viszonylag kevéssé kritizálható belsejével olyan jellemzők alkotnak éles kontrasztot, amelyek azt sugallják, hogy a mérnökök az 5-10 évvel ezelőtti trendek mocsarában ragadtak.

Hirdetés

[+]

Az elvi szinten leginkább palm griphez tervezett forma felülről lefelé keskenyedik, és oldalain textúrázott gumírozás hivatott könnyíteni az emelgetést (több-kevesebb sikerrel). A meglehetősen finom tapintású tenyértámasz legmagasabb pontja nem teljesen középen van, hanem egy picit hátrébb, ezért a nagyobb kezű egyéneknek akár karmos fogással is komfortos lehet az olcsó műanyagokból építkező, ugyanakkor korrekt összeszerelési minőséggel bíró portéka.

[+]

A szerkezet lelkét egy háromprofilos belső memóriával megtámogatott, 200-tól 16 000 cpi-ig 50-es léptékben, 5+1 lépcsőben skálázódó PixArt PMW 3389 szenzor adja, amely kissé szokatlan alapértelmezett felbontásokkal (1600, 3200, 6400, 12 800, 16 000, smart dpi) rendelkezik. A szálcsiszolt hatású, ezüstszínű műanyagból lévő fő klikkek alá Omron (50M) kapcsolókat raktak, és a bal oldali alsó részén indikátor LED-ek tájékoztatnak minket az éppen aktív cpi-szintről.

[+]

A kellően feszes és taktilis oldalgombok alatt egy piros sniper gomb nyert elhelyezést, amelynek nyomva tartásával alternatív érzékenységet inicializálhatunk, ellenben ha nem vágyunk ilyesmire, szabadon át is programozhatjuk vagy letilthatjuk azt. Úgy fest, hogy 400 cpi-re van felprogramozva, és reméljük, nem vagyunk vakok, de nem találkoztunk ezt az értéket módosító bejegyzéssel a driverben. A fedélzeti RGB kétzónás implementációban teszi tiszteletét: a közepén mintázatos gumicsíkot viselő, eléggé egybefolyó fokozatokkal operáló görgőn és a háton figyelő céglogón.


[+]

A görgőt alulról két gomb határolja; az alsó a cpi-váltó, a felső, M (mint "Modes") feliratú pedig azt jelzi zöld, kék vagy piros színnel, hogy három profilunkból melyik van jelenleg használatban. Az egér alján egy fedőlappal takart rekeszben jó adag retrós életérzés öltött testet, ugyanis öt, egyenként 5 grammos fémsúlyt találhatunk itt megbújva, melyekkel az amúgy sem visszafogott, 90 grammos tömeg 115 grammig növelhető.

Főbb paraméterek
AOC Agon AGM700 egér
Méret (h x sz x m) 123,8 x 63,4 x 37,9 mm
Szenzor PixArt PMW 3389 (400 ips, 50 g)
Felbontás max. 16 000 cpi
200-tól 16 000 cpi-ig 50-es léptékben állítható
Gyárilag tárolt felbontások 1600/3200/6400/12 800/16 000 cpi/smart dpi
alapértelmezett: 1600 cpi
Belső memória van, 3 profil
Gombok száma 8 programozható
Mikrokapcsolók Omron (50M)
Görgő encodere n. a.
Tömeg 90 gramm (súlyokkal max. 115 gramm)
USB frissítési frekvenciája 125/500/1000 Hz
alapértelmezett: 1000 Hz
Kábel 1,8 méteres, harisnyázott, kábelkötegelővel, ferritgyöngy nincs
Egyéb extrák "sniper" gomb, súlyozhatóság (5 db 5 grammos súly), kétzónás RGB
Szoftver AOC G-Menu
Gyártó honlapja https://eu.aoc.com/en/gaming
Termék honlapja AOC Agon AGM700
Ár körülbelül 14 000 forint
Garancia 2 év

A múlton való merengést folytathatjuk az 1,8 méteres vezeték láttán, hiszen rendkívül merev, harisnyázott kivitelű, és a jelstabilitást javító ferritgyöngyöt is lespórolták róla, bár mentségére legyen mondva, hogy legalább kábelharang, plusz kábelkötegelő jár hozzá. Érdemes megjegyezni, hogy az öt talpat fólia védi, ezt használat előtt célszerű eltávolítani.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés