A Nagy AMD Llano APU Megateszt

BFBC2, Starcraft 2, GPU-s konvertálás

Battlefield alatt az átlagos képkockákkal nem volt gond, de a minimumokkal annál inkább. Itt még a HD 6670 sem tudott folyamatos játékot produkálni 1680x1050-ben, csak az A8-3850 és a két Radeon rokonának párosa. Az Intel grafikus magokat itt is DirectX 10 mellett vizsgáltuk. A Starcraft 2-vel szépen boldogult a nagyobbik APU, és 1440x900-ban még a kisebbik is tudott hozni egy még játszható szintet. Mivel egyelőre a DirectX 9-es játékokkal nem működik a Dual Graphics, ezért ez itt nem hozott semmit a konyhára.

Végül megnéztünk egy GPU-támogatott konvertálót. Az ArcSoft MediaConverter 7 támogatja a Radeonok által támogatott ATI Stream, valamint az Intel Sandy Bridge processzorokban található Quick Sync nevű dedikált transzkódolót is. Ez utóbbi fix futószalagos, így csak MPEG2-be és H.264-be tud kódolni, pontosabban ezeket tudja gyorsítani.

H.264 mellett az A8-3850 volt a gyorsabb, míg az MPEG-2-be való kódolásnál a Core i3-2120. Az A6-3650 lemaradt.

Az AMD készített egy System Monitor nevű kis alkalmazást, amely az APU-k terhelésének nyomon követésére szolgál. Ennek segítségével külön megfigyelhető a CPU magok és a GPU aktuális terhelése, valamint az azok közötti százalékos eloszlás is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés