Hirdetés

Alcor Joy: egy korrekt, androidos tévéfelokosító

Korrekt, felhasználóbarát kezelés

Vezérlőeszközök

Hirdetés

Eddigi tapasztalataink azt mutatták, hogy a hagyományos távvezérlők az ilyen eszközöknél csak akkor válnak be, ha rendelkeznek integrált G szenzorral, aminek köszönhetően támogatják az Air Mouse funkció használatát, magyarul mozgásérzékeny távirányítóként is lehet őket használni. Egy ilyen távvezérlő viszont jelentős plusz költséget jelentett volna, amit az Alcornál nem szerettek volna bevállalni.

Az Alcor Joy képes együttműködni USB porton keresztül csatlakoztatott egérrel, billentyűzettel, azonban mivel csak egyetlen csatlakozó van rajta, ezért ilyenkor vagy kombinált perifériára van szükség (sőt a pendrive-ot vagy külső merevlemezt is el kell felejteni ilyenkor), vagy USB hubot kell bevetni. Érdemes valamilyen vezeték nélküli, rádiós beviteli eszköz mellett dönteni, hiszen a szobán átkígyózó kábelek se nem kényelmesek, se nem esztétikusak. Egy fokkal egyszerűbb Bluetooth-alapú vezérlőeszközt használni, hiszen az androidos stick támogatja ezt a technológiát.

Ha viszont valaki nem akar erre pénzt költeni, ellenben rendelkezik Android operációs rendszerre épülő mobil eszközzel, akkor egy ingyenesen letölthető internetes alkalmazás segítségével azzal is vezérelheti. Ez egy egyszerű, sallangmentes, de pöpecül működő program, amely egy tapipadot és néhány funkciógombot tartalmaz, valamint, ha szükség van rá, akkor a virtuális klaviatúra is előugrik. Nyilván sok függ attól, hogy ki, mire használná a tévéfelokosítót. Ha valaki nem akar sok szöveget begépelni, hosszú leveleket írni vagy chatelni, akkor ez az app tökéletesen megfelelhet neki, és még pénzbe sem kerül.

Menürendszerek

Az első bekapcsolást követően az eszközön egy varázsló fogadja a felhasználót, amely segít a hálózati kapcsolat megteremtésében és a perifériák csatlakoztatásában. Eddig ehhez hasonlóval csak a tévéknél találkoztunk, pedig tényleg nagy segítséget jelenthet, főleg azoknak, akik nem mozognak otthonosan az ilyen eszközök univerzumában. Az elektronika gyors, de amíg azt hittük, a Joyt nem muszáj a hálózati áramforrásra kötni, addig akadtak a stabilitással problémáink. Az tévesztett meg minket, hogy alapvetően enélkül is működött, csak néha fagyott vagy kikapcsolt magától. Ezek megszűntek, miután adtunk neki plusz áramot, úgyhogy fontos erre odafigyelni, mert aki látott vagy használt már hasonló készüléket, és férfimódra bele se néz a használati utasításba, az könnyen hasonlóan járhat.

A rendszerbeállítások, a megjelenítés, a hangok és a hálózat menedzseléséhez meghagyták az androidos menürendszert. Ennek felépítése logikus, átlátható, így a használata annak sem okozhat problémát, aki korábban még nem találkozott a Google mobil operációs rendszerével. Maga a grafikus felület teljesen átlagos, de a felhasználónak természetesen módja van rá, hogy a kívánt alkalmazások ide-oda pakolásával személyre szabja azt, ahogy azt a tableteknél, telefonoknál már megszokhattuk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Alcor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés