Hirdetés

Alcor Access O719R, a full extrás kis tablet

Hirdetés

Megjelenés

Ha olcsó tabletekről esik szó, a hazai piacon rögtön felmerül az Alcor név. A magyar márka kínai OEM gyártókkal működik együtt, és számos elég érdekes modellel rendelkezik az alsó szegmensben. Most viszont a héthüvelykes Access O719R-rel árban egy kategóriával magasabbra lépett, a 30-50 000 forintos régióból a 60-70 000 forintosba, ahol már az olyan nagy nemzetközi márkákkal kell megküzdenie, mint az Acer, a Lenovo, az LG, a Samsung vagy éppen a Google héthüvelykes referenciamodelljét, a Nexus 7 2013-at gyártó Asus.

Az Alcorra jellemző, magyar feliratokkal gazdagon ellátott dobozból egy nagyon kompakt tablet bújt elő. Adatlapja szerint 8,5 mm vastag (mi egy kicsivel vékonyabbnak mértük), súlya mindössze 265 gramm. Megjelenésének háromszínű összeállítása ad komolyságot. Formáját az ilyen kis gépekre jellemző álló felhasználáshoz szabták. A kijelző körül a szokásos fekete keretet kapjuk, amit a rövid oldalaknál nagyjából félcentiméteres fémbetét egészít ki – optikailag vékonyabbá téve a fekete részt –, az egészet pedig fehér műanyag veszi körül. Ha a fémbetétben két hangszóró is lenne, akkor azt mondanánk, tökéletes a formaterv, de így is tetszetős. Meg kell még említeni az egyik rövid oldal közepén, a fekete keretbe rejtett hangszórót, ami telefonálásra használható, van mellette még egy kamera és fényérzékelő is.

Hátul a fehér kereten belül javarészt fémet kapunk, csak egy vékony sáv készült műanyagból, ami mögött a microSD és a két SIM kártya foglalatát találjuk. Ha minden igaz, a vezeték nélküli eszközök antennáit is ide vezették ki az árnyékoló fémlap mögül. A hátlap többi részén a nem kevesebb mint nyolc megapixeles, segédfényes kamera és az egyetlen hangszóró érdemel említést.

Kezelőszervből a szokásos alapszintet, vagyis bekapcsolót és kettős hangerőszabályzót kapunk, ezeket is álló használathoz igazították, ahogyan az előlap három érintőgombját is. A csatlakozókínálatot hangkimenet (felül) és micro USB (alul) jelenti, utóbbi töltésre és az MHL technológia révén kép- és hangkimenetként is használható. A dobozban csak a szokásos kiegésztőket találtuk: 1,5 amperes áramerősségre képes töltőt, micro USB kábet és OTG adaptert, illetve némi papíranyagot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Alcor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés