Dual SIM-es, 3G-s tablet jó áron: Alcor Access D786M

Hirdetés

Megjelenés

Elemzők szerint az elmúlt időszakban és a közeljövőben a tabletek világának alsó szegmensében, az olcsó modellek területén várható a legnagyobb mozgolódás. Idehaza ennek a területnek egyik erős képviselője az Alcor; ez a cég ugyan Kínában gyártat (mint a legtöbben), de Magyarországon van a bázisa. Legújabb modellje, az Access D786M a héthüvelykesek csapatát erősíti. Annak ellenére, hogy ára éppen befér harmincezer forint alá ,meglehetősen gazdag a felszereltsége.

Külsőre teljesen átlagos, kedvező árú, kicsi tabletnet tűnik a készülék. Ma már alapkövetelmény, hogy kijelzője és vékony kerete egy síkban legyen, a kezelést nehezítő peremeket nem tolerálják a vásárlók. Mint a legtöbb héthüvelykes, az Access D786M is szélesvásznú, kameráját és előlapi hangszóróját, illetve kezelőszerveit és csatlakozóit is álló formátumú használathoz igazították.

Hátlapja olcsó, kopogós műanyagból készült, de nagy szerencsére nem karc- és ujjlenyomatgyűjtően fényes, illetve nem is Wi-Fit árnyékolóan fém, hanem strapabíró, szemcsézett mintájú, matt műanyag. A hátlap felső, másodlagos kamerát magába foglaló sávja leszedhető, mögötte rejtőzik a microSD memóriakártya, illetve a két SIM kártya foglalata. Erre a részre került az összes csatlakozó is, melyek kínálata kimerül egy micro USB töltő- és adatcsatlakozóban, illetve egy hangkimenetben; HDMI nincs. Gombból hangerőszabályzót és bekapcsolót telepítettek az egyik hosszú élre, úgy igazítva, hogy a készüléket függőlegesen tartva essenek kézre a jobbkezeseknek.

Vízszintesen tartva az Access D786M-et kicsit gondban voltunk, ugyanis 1024x600 pixeles kijelzője TN+film technológiás, és ezt is függőleges használatnak megfelelően illesztették bele – így aztán vízszintes módban az egyik irányból nézve nagyon hamar átfordulnak a színei, mégpedig sajnos pont abban az irényban rosszabb ez, amikor felül vannak a kezelőszervei. Így aztán ha vízszintesen tartva látni is akarjuk a képet, úgy kell fordítanunk a készüléket, hogy kezelőgombjai az alsó élére kerüljenek, ott pedig nehezen elérhetőek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Alcor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés