Hirdetés

Alcor Joy: egy korrekt, androidos tévéfelokosító

Alcor Joy

A tévék, monitorok, projektorok HDMI csatlakozójába dugható tévéfelokosító ketyerék kínálata óriási, viszont kevés köztük a valóban értékelhető darab. Az Alcor Joy Android Mini PC az előzetes információk alapján ütőképesnek tűnt, joggal remélhettük, hogy ezúttal egy valóban használható eszközzel hoz minket össze a sors. Az elvárások tulajdonképpen nem voltak nagyok: lehessen normálisan irányítani, legyen stabil és gyors, ne okozzon problémát a médiaállományok kezelése, villámként hasítson a böngésző, és persze boldoguljon az alkalmazásokkal.

Alcor Joy tv felkosító

Tradicionális kialakítás

Ez az a termékcsoport, ahol a kialakítással nem nagyon lehet trükközni, hiszen a pendrive-szerű forma adott, a tervezőmérnökök maximum azzal variálhatnak, hogy hova helyezik a csatlakozókat, és milyen színű borítással látják el a készülékházat. Ez esetben a matt fekete mellett döntöttek, amelyen mindössze egy szolid céglogó kapott helyet. Az "alja" olyan, mint egy szita a sok apró szellőzőnyílásnak köszönhetően, de erre szükség is van, hiszen a passzív hűtésű készülék a használat során érezhetően átmelegedett. Az orrára építették a HDMI 1.4 csatlakozót, az oldalára a microSD kártyaolvasót, egy micro USB (OTG) csatlakozót, a hátuljára pedig egy USB 2.0 és egy tápellátásra szolgáló micro USB portot.

Androidos tévéfelokosító Android, Alcor, smart stick

Amennyiben megjelenítő eszközünk rendelkezik USB-vel, akkor arra közvetlenül is rádugható az Alcor Joy a dobozában található kábel segítségével. Feltételeztük, hogy ahogy más hasonló eszközök esetén, itt sincs szükség arra, hogy a hálózati áramforráshoz csatlakoztassuk, de később kiderült, hogy ebben tévedtünk. A termék mellé jár a hálózati adapter az alapkiszerelés részeként, egy HDMI toldókábel, ami igen hasznos lehet, ha nincs elég hely a monitor vagy tévé hátulján, ezenkívül még egy használati utasítást leltünk a dobozban, tehát a távirányító hiányzik. Maga a stick 9 centiméter hosszú, 3,9 centiméter széles és 1 centiméter vastag, súlya 40 gramm, azaz egy átlagos méretű nadrágzsebben is elfér.

Az Android 4.2 (Jelly Bean) operációs rendszert futtató eszközbe RockChip RK3188 SoC került négy 1,66 GHz-es ARM Cortex-A9 processzormaggal, 2 GB DDR3 RAM társaságában. Az Antutu Benchmark futtatása után kapott érték 23 618 pont, amivel kicsit elmarad a HTC One teljesítményétől, és nagyjából egy szinten van a Xiaomi MI2-vel. Ellátták 8 GB beépített, tárhelyként funkcionáló memóriával, amelyből a felhasználó körülbelül 6 GB-tal gazdálkodhat. Ha ez nem lenne elég, akkor a kártyaolvasónak köszönhetően a tárolókapacitás akár további 64 gigabájttal bővíthető, illetve rendelkezik beépített Wi-Fivel is (IEEE 802.11 a/b/g/n, 2,4 GHz,5 GHz).

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Alcor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés