Evolveo Smart TV Box Q4: erős androidos tévéokosító

Evolveo Smart TV Box Q4

Az Evolveo, illetve egészen pontosan 1992-ben alapított anyavállalata, a cseh Abacus Electric már jó ideje jelen van a szórakoztatóelektronikai szegmensben különféle termékeivel. A cég a jelek szerint az elmúlt időszakban az Android-alapú okostévéeszközök piacán is komoly pozíciók kiépítésére törekszik, legalábbis ezt bizonyítja, hogy már két ilyen modell is megtalálható kínálatukban.

Közülük a technikai specifikációk szerint nagyobb tudású, és ennek megfelelően drágább, Smart TV Box Q4 elnevezésű modellt néztük ki magunknak egy teszt erejéig. A négymagos processzorcsomagot használó RK3188 SoC-ra épülő, 2 GB RAM-mal ellátott kis doboz az előzetes információk alapján egész életképesnek tűnik, így érdemesnek tűnt kipróbálni.

Átlagos külső

Bár akad arra példa, hogy a dizájnerek ebben a termékcsoportban is megrázzák magukat, és annak ellenére előállnak egy átlagostól eltérő külsejű modellel, hogy azért olyan sok területük nincs kreativitásuk kiélésére, de ez esetben láthatóan nem erőltették meg magukat. Az unalomig ismert, lekerekített sarkokkal operáló, négyzet alapú téglatestet kapták elő, amely 2,2 centiméter magas, hossza és szélessége pedig egyaránt 9,7 centiméter. Ennek, valamint 197 grammos súlyának köszönhetően egy nagyobb zsebben vagy kisebb táskában is viszonylag kényelmesen lehet neki helyet szorítani.

A készülék oldala fényes lakkfekete borítást kapott, ami elegánsnak elegáns, viszont cserébe az ujjlenyomatok és porszemek csúnyán meglátszanak rajta. A teteje ellenben matt fekete, viszont itt a túlságosan nagy méretű, kissé bazári hatást keltó céglogó, illetve az Android babája zavar bele a képbe, ezeket azért szerencsésebb lett volna lehagyni róla. Érdekes, hogy szellőzőnyílásokat egyáltalán nem vágtak a házra, és ennek meg is van az eredménye, ugyanis párórányi működést követően szépen át is melegedett.

Oldalra a két USB 2.0 mellett építettek egy microSD/SDHC kártyák fogadására képes olvasót, hátulra pedig egy 3,5 milliméteres kompozit AV, egy micro USB, egy HDMI és egy Ethernet csatlakozó került. A dobozában a termék mellett helyet kapott egy távirányító, a használati utasítás, egy micro USB és egy HDMI kábel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés