Hirdetés

Alcor Joy: egy korrekt, androidos tévéfelokosító

Médialejátszó, appok, böngésző

Filmek, képek, zeneszámok

Hirdetés

Az Alcor Joy rendelkezik előre telepített képnézegető, zene- és videólejátszó alkalmazással, de míg az első kettő használható, az utóbbi elég botrányos. Ömlesztve küldi ugyanis a képernyőre az összes elérhető filmet, a mappanézet kiválasztását pedig nem engedélyezi, vagyis inkább hanyagoltuk, mielőtt beütött volna az agyvérzés. Amúgy is letöltöttük volna az egyik legnépszerűbb androidos lejátszót, az MX Playert, úgyhogy különösebben nem rázott meg minket a dolog.


Tesztcsomagunk lefuttatása során azt tapasztaltuk, hogy a Killa_sample és a TS fájlnál nagyon, az 1080p 3,8 Mbps MKV-nál pedig alig észrevehetően, de akadozott. A Killánál ráadásul még a hangkodekkel is meggyűlt a baja, tehát azt néma csöndben élvezhettük csupán. A többivel viszont különösebb probléma nem akadt. Folyamatosan, színhelyesen, zajosodás nélkül jelenítette meg a videókat. A külső feliratok kezelését a program támogatja, a karakterek jó nagyok, úgyhogy a szöveg mindig jól olvasható, és a hangsávok között is lehet válogatni.


A digitális képkeret funkcióból hiányzik a lejátszási lista összeállításának lehetősége, de cserébe azért a diavetítés elindítható. A képek forgathatóak, nagyíthatóak, és az EXIF adatok is lekérhetőek, azaz, hogy mikor, milyen géppel, milyen beállítások mellett készült egy adott fotó. A JPG-n kívül a PNG, BMP, TIFF és GIFF formátumok kezelését is támogatja, sőt még a manapság rettenetesen népszerűnek számító animgif fájlok megjelenítésével is boldogul, bár a hivatalos termékkommunikáció ennek az ellenkezőjét állítja. A zenelejátszóra sem lehet sok panasz. Itt még lejátszási listát is össze lehet ütni, az ID3 tagekkkel is boldogul, és az MP3 mellett a WMA, valamint a veszteségmentesen tömörített, ezért elméletileg jó hangminőségű FLAC állományok megszólaltatása is megoldott.

Alkalmazások, böngészés

A Google Playen keresztül pofonegyszerű az alkalmazások letöltése és telepítése. A hardver teljesítménye elég az egyszerűbb 3D játékok zökkenőmentes futtatásához, a komplikáltabbakat, komolyabb grafikával rendelkezőket viszont már érdemes inkább hanyagolni. A kezeléssel lehetnek problémák, hiszen például a G szenzorra épülő mozgásalapú irányítást, tehát a telefon vagy tablet döntögetését el kell felejteni. Bár a már korábban említett, letölthető vezérlőalkalmazás egész hatékonyan szimulálja az érintőképernyőt, azért tökéletesen nem tudja visszaadni ugyanazt a komfortérzést, mint amikor az ember tényleg annak az eszköznek a képernyőjét püföli, amelyiken a program valójában fut.


Ez nyilván elsősorban a játékoknál okozhat gondot, ahol azért tényleg van jelentősége, hogy az ember mikor és hova nyúlkál. Minden egyéb programnál ez csak apróbb kényelmetlenséget jelent, amelyet hamar meg lehet szokni, hiszen például még a görgetés is működik. A böngészés gyors, gyakorlatilag hozza a számítógépeknél megszokott sebességet. A baj csak az, mint minden más androidos termék esetén, hogy a weboldalak mobil eszközökre szánt verzióját tölti be, ami egy nagyméretű képernyőn nem néz ki túl jól.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Alcor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés