Lámpa, headset és G szenzor a világ legokosabb sisakján

A Livall Bling Helmet még indexelni is tud, és zenehallgatásra is alkalmas.

Biciklizni remek, de veszélyes dolog. A sisak sokat segíthet, de tény, hogy egy olyan szükséges kompromisszum, amelyet sokan nem hajlandóak megkötni, pedig ez akár életet is menthet. A Livall Bling Helmet kifejlesztői mindenesetre letettek az asztalra egy olyan terméket, amely különféle extra funkciói révén talán a mostaninál több embert tud rábírni arra, hogy használja ezt a védőfelszerelést.

Livall
Livall [+]

A Livall Bling Helmet rendelkezik színes beépített LED-ekkel, amelyek már magukban nagyon hasznosak lehetnek a sötétben. A hátuljára került egy külön égősor, amely indexként is funkcionálhat, amennyiben a bringás a kormányon elhelyezett vezérlőpanel megfelelő gombját megnyomja. A készülék rendelkezik beépített Bluetooth adapterrel, hangszóróval és zajszűrős mikrofonnal is. Ennek köszönhetően telefonhívások lebonyolítására is alkalmas anélkül, hogy a sofőrnek a mobiljával kellene babrálnia.

A funkciók vezérlése egy ingyenes alkalmazás segítségével történik, maga a telefon pedig a kormányra kerül egy tokba. Rendelkezik beépített gravitációs szenzorral, és bekapcsolható rajta az ezeket használó biztonsági mód is. Ha ezen érzékelők szerint a sisak viselője elesett, akkor a rendszer automatikusan vészjelzéseket küld a telefonra, amely értesíti az ilyen esetekre megadott kontaktokat. A modell Indiegogon futó kampánya teljes sikerrel járt, azon keresztül 100, 129, illetve 159 dolláros áron lehet hozzájutni, kiegészítőktől függően, és a természetesen előbb-utóbb a boltokban is meg lehet majd vásárolni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés