Sokoldalú tablet bomba áron: Alcor Access Q787I

Hirdetés

Megjelenés

Néhány héttel ezelőtt teszteltük az Alcor Acces D786M-et, amit nagyszerű kiegészítő funkciók mellett verhetetlen árral láttak el, de kétmagos rendszerprocesszora és TN+film technológiás kijelzője azért komoly mínuszt jelentett. Azzal is fejeztük be a tesztünket, hogy IPS kijelzővel és négy maggal lenne az igazi. Hát, most megkaptuk, amit kértünk!

Az Alcor Access Q787I-nek ugyanis héthüvelykes, 1024x600 pixeles, IPS paneles kijelzője van, mögötte pedig négymagos rendszerchip dolgozok. Mellettük ott található az Acces D786M-ben is nagyra értékelt, két SIM kártyát fogadó 3G modem, a GPS, a Bluetooth modul, és a kedvező ár sem hiányzik. Ezzel pedig még nincs is vége az extrák sorának, az Alcor a tablet méretéhez igazított autós tartót és univerzális autós töltőt is kínál jó áron.

A tesztkészülék az olcsó tabletekhez mérve korrekt minőségűnek bizonyult, zavaró illesztési hézagokkal nem találkoztunk, gépháza letisztult, sallangmentes, bár határotott nyomás hatására ropog kicsit. Mivel telefonálásra is használható, az egyik rövid oldalán előlapi hangszóró látható, ennek tövébe került az előlapi kamera, az átellenes oldalon pedig mikrofon rejtőzik.

A hátlap jelentős része texturált, kissé olcsó hatású, kopogós műanyagból készül, de ez még mindig jobb a karc- és ujjlenyomatmágnes, fényes felületeknél vagy a Wi-Fit blokkoló fémnél. Az egyik rövid él mentén leszedhető a hátlap, ide lehet dugni a két SIM-kártyát és a microSD memóriakártyát is, illetve itt van a hátlapi kamera. A csatlakozókat is erre a részre összpontosították, nincs belőlük sok, csak egy töltő és adatátviteli funkcióval bíró micro USB és egy hangkimenet. A kezelőszervek is közel vannak, az egyik hosszú oldalon található a hangerőszabályzó és a bekapcsoló, illetve a reset gomb nyílása.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Alcor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés