Hirdetés

Szépen szóló hardverajánlatok

Érdekes monitorok, különleges audioeszközök és sok hasznos apróság került heti válogatásunkba.

Monitorok


A cikkben közölt árakat nagykereskedelmi (áfa és kiskereskedői haszon hozzáadásával) és kiskereskedelmi partnereink listái alapján képeztük. A bemutatónkban szereplő termékek – többek között – a nagykereskedelmi partnereink weboldalain feltüntetett kiskereskedésekben vagy kiskereskedelmi partnereinknél vásárolhatóak meg. A számítástechnikai termékekre a legtöbb esetben 2 év garancia vonatkozik, az eltérő garanciaidőket külön közöljük.

Hirdetés

Jó monitorból sosem elég, jelen cikkünkből sem maradhatnak ki az Oázis Computer kínálatában megtalálható megjelenítők. Mint például a 3 év garanciával 86 900 forintért kínált Asus PB247Q, ami – ahogy a gyártó nevezéktanát ismerők számára egyértelmű lehet – egy 24 hüvelykes panellel szerelt modell, ebből is egy IPS technológiájú darab került bele. Utóbbinak köszönhetően a színhűséggel biztosan nem lesz probléma általános felhasználás mellett, amit a 100%-os sRGB színtérlefedettség is remekül példáz.

A monitor felbontása 1920x1080 pixel, a válaszidő szürkéből szürkébe történő váltásnál pedig 5 milliszekundum, a specifikációkat tekintve tehát semmi különlegeset nem nyújt. A letisztult, vékony kávákat alkalmazó dizájn azonban valamennyire kiemeli a mezőnyből a PB247Q-t, ugyanakkor nem mondható, hogy a szépségnek ára van, hiszen a talp többféle állítási lehetőséget biztosít, a forgathatóságtól egészen a pivot módig. Csatlakozók tekintetében sem lehet okunk panaszra, a dupla HDMI bemenet mellett DisplayPort, 3,5 milliméteres fejhallgató-kimenet és három darab USB 3.0 port sorakozik a hátoldalon.


[+]

A szintén 3 év garanciával forgalmazott Asus MX32VQ 174 900 forintos árával már egy magasabb ligában játszik, ennek megfelelően a specifikációs táblázat szinte minden mezőjében jobb adatokat láthatunk. A 31,5 hüvelyk képátlójú, hajlított VA panelen 2560x1440 pixel terül el, az sRGB színteret pedig 125%-ban képes lefedni. 300 nites fényereje szintén több az előbb említett monitor 250 nites értékéhez képest, válaszideje pedig 1 ezredmásodperccel kevesebb, ami sokaknál a világot jelentheti.

Az alsó élen található Harman Kardon hangszórók hangerejét akár a talpba épített vezérlőgombokkal is szabályozhatjuk, ezen felül pedig lehetőségünk van a zene ütemére változó fényjátékot is megjeleníteni a gombok körül elhelyezett LED-eknek köszönhetően. A szépségért cserébe viszont sajnos le kell mondanunk az olyan hasznos dolgokról, mint az állítható talp és az USB hub.


[+]

Manapság egyre több, játékosoknak szánt termék esetében hangsúlyozzák ki az egyszerű hordozhatóságot, legyen szó billentyűzetről vagy notebookról. A monitorok esetében viszonylag ritkán látunk szállítást elősegítő füleket vagy ebből a célból elvégzett súlycsökkentést, a Roccat viszont gondolt a világon azért elvétve megtalálható LAN-partiarcokra Tusko megnevezésű hordtáskájának megalkotásakor, amit az iWay webáruházából lehet beszerezni 22 510 forintos áron. A 20-24 hüvelyk képátlójú megjelenítőkkel kompatibilis táska nem csak hordozófüleket kapott, hanem három zsebet és dedikált rögzítőpántokat is a billentyűzet és a különböző apróságok számára.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Hardvercsokor, játékosoknak is

  Ajánlónkban a beviteli eszközök és hűtők mellett a monitorok is szép számmal képviseltetik magukat.

 • Ajánlatok a farsangi időszakra

  Lassan búcsúzik a tél, érkezik a tavasz, ennek örömére számos hardvert olcsóbban vásárolhatunk meg.

 • Tavaszi százalékok

  A héten házak, játékos perifériák és más kiegészítők árai csökkentek, de a nyomtatókat is elérték az akciók.

 • Viszlát tél, helló akciók!

  Egy nagyobb csokor monitor, autós és nem autós kütyük és sok más hardver került be heti válogatásunkba.

Előzmények

Hirdetés