Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • oriic

    HÁZIGAZDA

    Plantronics RIG 800XL

    [link]

    Élménybeszámoló a minap hozzám került Xbox One Wireless(Vezetéknélküli) fejhallgatóról. Egy ideje már elegem volt a vezetékes megoldásokból, így keresni keztem valamilyen wireless változatot. Régebben volt már Turtle Beach Stealth 600x-em, de anyagi okok miatt meg kellett válnom tőle, viszont az nem volt rossz cucc, így gondoltam újra beszerzek egy olyat. Nos mint kiderült, itthon már senki nem forgalmazza őket, vagy egyes webshopok csak árulják, de rendelés után hívnak hogy bocsi még sincs. Nézelődtem még hasonló fejesek után, de csak nagyon drága megoldásokat találtam Xbox-hoz. (Razer Tresher, Astro A20, Astro A50 stb.)

    Végül belefutottam a Plantronics RIG 800XL-be, amely bár nem olcsó (49k most a legtöbb boltban), de egyelőre más megoldás nem létezik ilyen ársávban. Végül sikerült hozzájutnom tesztelésre egy példányhoz (Innen is köszönöm a felajánlást), így a minap belőttem a cuccot és elkezdtem használni. A dobozban egyébként volt egy Dolby Atmos letöltőkód is, ezt a szokásos módon lehet aktiválni a proflunkra majd a Settings-ben beállítani.

    A füles három változatban állítható, így a kisebb és nagyobb fejű felhasználók is be tudják állítani, hogy kényelmes legyen. (Nekem nyilván utóbbi kellett, nem meglepő. :D )

    Az akksi minimálisan volt feltöltve, így arra még kb 2,5-3 órát rá kellett szánni. (Sima microUSB-vel tölthető) Viszont ha egyszer maximumon van, akkor elvileg 24 óra folyamatos használatot is kibír. (Nyilván ezt még nem tudtam tesztelni.)

    A TB Stealth 600x-el ellentétben itt kapunk egy külön vevőegységet, amelyet USB-vel kell hozzákötni a konzolhoz. Ha ez megvan, akkor a rajta lévő gombot megnyomva máris párosítható, pillanatok alatt megtalálja a rendszer a fülest és ezt ki is írja a képernyőre. A headset felhajtható mikrofonnal rendelkezik ez nyilván egyből a némítás is, szóval azzal nem kell külön bajlódni.

    A füles jobb oldalának alján van egy gomb, ami 4, előre beállított EQ-t tudunk használni, de bőven elég ha az elsőt használjuk. (Gomb megnyomására csipogás jelzi, hogy melyik van bekapcsolva.)
    A rendszer egyébként jól meg van oldva, egy női hang mondja be ha alacsony/magas az akksi töltöttsége, vagy ha épp párosítva vagy szétkapcsolva van a füles.

    A bal oldalon található a töltő dugasz, a hangerő állítás (Maga a mikrofon is), a bekapcsoló gomb, valamint egy kapcsoló amivel beállíthatjuk, hogy a játék vagy a chat hangját halljuk jobban.

    Egyelőre a beállítások után és egy napi használat után azt mondom, hogy sokkal jobb hangja van és sokkal kényelmesebb a Plantronics, mit a Turtle Beach volt anno. Egyedüli hátránya az ára lehet, sokan nem szeretnének 49-50k-t kiadni egy fülesre, amikor ilyen áron jobb fejest lehet venni, bár azok vezetékesek.

    Kap a cucc tőlem 8/10-et.

    #fejhallgato
    #plantronics
    #wireless

    [ Szerkesztve ]

    Live-Die-Respawn

Új hozzászólás Aktív témák