Új hozzászólás Aktív témák
-
Amartus
senior tag
válasz
martonx #6286 üzenetére
Érdekes, amit írsz, mert az Oracle-től a legutolsó ODAC-ot szedtem le, ami decemberi. Visual-ból pedig at általam most észrevett VS2013 sp4 community-t, amit szintén csak most fedeztem fel. Most néztem, és a példa project-et lehet 6-sal is csinálni, csak nuget-tel le kell frissíteni a project-et.
Csak ez a módszer van, vagy esetleg valami külön telepítő, hogy ne kelljen minden esetben letölteni a project-hez? -
Amartus
senior tag
Leszedtem és újra raktam az ODAC-ot. Most is felment csont nélkül, de most működik.
Most nagy az öröm. El nem tudom képzelni, mi volt a probléma...Hunfatal: régen volt 5-ös? Nem használod, vagy nem az ötöst? Melyiket?
-
Amartus
senior tag
EF problémám lenne. Oracle ODAC-val próbálkozom és kezdő is vagyok EF téren. A tutoriál oldalon lévő példát csináltam meg, de számomra érthetetlen hibába futottam bele, holott minden a példa alapján csináltam.
A példa linkje:[link]
5-ös EF-t használtam és a Program.cs-ben, amikor futtatom, a következő hibát dobja a program:"An unhandled exception of type 'System.ArgumentException' occurred in System.Data.Entity.dll
Additional information: A megadott tárolási szolgáltató nem található a konfigurációban, vagy érvénytelen."Erre a sorra:
var OraLINQ1 = from e in ctx.EMPLOYEES
where e.EMPLOYEE_ID < max_id
select e;Itt pedig a teljes forrás:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
using System.Data;
using System.Data.EntityClient;
using System.Data.Objects;
namespace EntityFramework
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
using (HREntities ctx = new HREntities())
{
int max_id = 102;
// LINQ to Entities query -- Retrieve employees with ID number less than max_id
var OraLINQ1 = from e in ctx.EMPLOYEES
where e.EMPLOYEE_ID < max_id
select e;
Console.WriteLine("LINQ to Entities Result");
foreach (var result in OraLINQ1)
{
Console.WriteLine("ID: " + result.EMPLOYEE_ID +
" Name: " + result.FIRST_NAME +
" Salary: " + result.SALARY);
}
Console.WriteLine();
Console.ReadLine();
}
}
}
}Minden a példa lapján csináltam, Oracle 11r2 Express és VS2013 Community alatt. Mégis dobja ezt a hibát.
Néztem Linq példákat is, de azok is ilyen kóddal adnak vissza sorokat táblából.Meg tudná mondani valaki, hogy mit cseszek el?
-
Amartus
senior tag
Szeretnék megforgatni egy gombot vagy label-t az egyik tengelye körül WPF-ben. De nem akar összejönni. Egy pont körül sikerült már, de tengelyre nem tudok rájönni, hogyan hogyan is kéne.
Olyasmi hatásra gondoltam, mint a metro alkalmazásoknál, ha rábökök egy csempére, akkor megfordul a csempe és a hátoldalán van tegyük fel egy tájékoztató szöveg.Tudna valaki segíteni ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest