Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz #54625216 #11568 üzenetére

    Értem. Köszönöm a sok magyarázatot és türelmet! :R
    Így nyertem egy kis rálátást a dolgokra és ami azt illeti szerintem elbeszélünk egymás mellett.
    A nekem adott válaszokból kikristályosodott, hogy valójában a természetes színek fogalmát kerestem (igazából a természetes színek és a túlszaturált Dolby Vision marketing anyagok közt félúton vhol) és jól összezavartam mindenkit az emberi látással. :B
    Természetesen nem találok semmi kivetnivalót a világítás történetvezetésben betöltött szerepéről, sőt!
    Inkább a színvilág élethű rekonstrukciójára célozgattam az objektívvel szemben támasztott elvárásomról, mert úgy gondolom úgy a legkönnyebb grade-elnem, ha adott egy szín korrigált alapanyag. Persze aláírom mindenki mást keres itt, de nekem az én igényeimhez ez a legcélszerűbb és mivel nem tudom értékelni a krémes alacsony kontrasztú feelinget (illetve ha mégis úgy tartaná kedvem, akkor egy korrigált képet egyszerűbb elgörbézni kényem-kedvem szerint, mint korrigálni fordított esetben), inkább egy szín semleges objektívet keresnék, ami mellékesen stabilizált (váztól függetlenül).

    Nem tagadom, Tuninger fenti két linkje újra a BMPCC felé terelt; látva, h valós hétköznapi alkalmazásokban is megállja a helyét. De még fenntartom a látszatot és hagyom magam meggyőzni még az X-T3-ról is. :)
    A Sony-t már kizártam tegnap óta a 8 bit és a rolling shutter miatt, így marad a ringben a Fuji. Azonos árban van a Pocket-tal, így tényleg csak a preferencia fog dönteni. Most épp Fuji videóra vadászok, megnézem magamnak ezt az all-i tömörítést. :)

    (#11569) Stauffenberg
    Na jó, de meddig tart ráereszteni egy szűrőt post-ban? Így máris nem látszanak a bőr pórusai.
    Miért jobb elrontani egy tökéletes objektívet - ahogy fent már kérdezte vki -, mint úgy effektezni post-ban, ahogy tetszik? Így megmaradna az alkotói szabadság a post-ban. Persze értem, ha mindenképp úgy kell felvenni, ahogy. Arra is megvannak biztos az okok. Talán megspórolják a cpu időt? Mert analógnál még trükközni kellett az optikával, azt megértem. De a digitális korszakban ez okafogyottá vált, nem?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák