Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • lollerke

  csendes tag

  Minisforum azért cseles mert az amerikai árak vannak megadva, ha kiválasztod, hogy eu már ott is van hogy 550 euró

 • PROTRON

  őstag

  válasz lollerke #2 üzenetére

  Még cselesebb, magyarországra nem szállít. ;)
  "
  If your delivery address is in the EU (Incl.: Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Ireland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Poland, Portugal, Romania , Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Czech Republic, Denmark), you can choose "Free Shipping" regardless of the warehouse
  "
  Nincs felsorolva Hungary.

  De nagyon jó lenne ha már így sorozatban a sokadik minisforumos cikkel kapcsolatban a cikk íro foglalkozna ezzel az aprósággal és legalább 1-2 levelet megírna a gyártó irányába, majd a cikkbe a végső konklúziót!

  Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

 • Joci10

  senior tag

  válasz PROTRON #3 üzenetére

  Ha berakod kosárba, és ott akarod megadni, hogy hová legyen a szállítás, akkor sincs Magyarország a lehetőségek között. Vagyis valamiért direkt kihagyják hazánkat.

  Viszont a cikkírónak nem feladata, hogy utánajárjon minden apróságnak, így elvárni sem lehet tőle ezt. Viszont ha valakinek van kérdése, azt ugyanő ugyanúgy meg is/fel is tehetné a cég felé. Ugyanannyiba kerül (pénzben is, meg időben is). Aztán megoszthatja itt a választ. Nem fog leesni a gyűrű az ujjáról. Szerintem.
  Vagy ha mindenképp a hír megíróját akarja mozgósítani (újságíróként talán több infót kaphat), akkor rá is lehet írni magánban, és meg is lehet kérni, hogy legyen már olyan kedves, és kérdezzen már rá, ha épp van egy ici-pici ideje erre. Lehet, erre inkább reagálna, mint egy követelésre, amit nem is biztos, hogy neki feltétlenül meg kellene alapból tennie.

  Szerk.: mellesleg most látom, már írtál ezzel kapcsolatban egy másik hírnél, hogy
  "egy kollega megírta, mi szerint korábban már levelezett velük erről és a hivatalos minisforum válasza a magyországról történő vásárlásra hogy
  -keressen másik gyártót. :D"
  Vagyis már van válasz. Nem is tudom, miért akarod, hogy a hírt közlő újra megkérdezze a céget, és ugyanezt a választ kapja. Vagy miért teszel úgy, mintha nem lenne hivatalos válasz egy korábbi hasonló kérdéssel kapcsolatban; és mintha nem is tudnál róla - holott te osztottad meg. Mindegy, nem is érdekel...

  [ Szerkesztve ]

 • PROTRON

  őstag

  válasz Joci10 #5 üzenetére

  A hír közlő újságírónak érteni kell, hogy ez is hozzá tartozik egy ilyen kis cikkhez, elvégre nem ma kezdte, hogy megismerkedjen a hír tárgyával, aminek része a cég üzletpolitikája is.
  Ez is hozzátartozik, ha már azt megtudta nézni hogy az egyes kiépítések esetén mi a fogyasztói árazás amihez lehet hogy 2-nél többet kellett kattintania, +1 kattintás lett volna megnézni hogy hazánkba mennyiért szállítanak, kell-e vám-áfa, etc...amiket szintén illik beleírni egy cikkbe mert nem csak angliába költözött magyarok olvassák ezt a portált...és akkor kikbukik.
  Nekem idehaza mennyit számít hogy hány dodó valami a tengeren túlon? Az érdekel olvasóként hogy adott műszaki értékhez mennyiért jutok hozzá, hogy az alap összegre hány %-nyi teher rakódik rá. És akkor összevetem a pro és kontra dolgokat, pl szerelhetőséget, itteni bolti garanciális ügyintézést, etc...

  Persze van az az eset amikor tényleg nem szállít adott cég, ezt is meg kell írni hogy "hazánkból közvetlenül jelenleg nem elérthető, de más ország esetén itt vagy ott rendelhető x összegért", mert például vannak akik tudnak németországi címre rendelni ahonnan elszállíttatják hazánkba.

  Azért a cikk alá írom, hogy mások is lássák esetleg olyan is aki tud szólni Neki, ha már nem követi a cikkje commentjeit...1 nappal a cikk megírása után.
  Régebben legalább megvárták a cikkek esetén, hogy észre vesz-e valaki valami elírást, azért pár napig még figyeltek az adott témára.
  Mellesleg vadidegen által küldött üzenetre miért is reagálna? Sokan meg se nézik, lehet automatikusan spam-be kerül az email.

  Elhiszem hogy betyárbecsület fontos neked, de attól még amit leírtam az is hozzátartozik az ilyen cikkekhez. Vitatkozhatsz még itt ahelyett hogy szólnál a haverodnak, de ez a tényeken nem fog változtatni.

  Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

 • Joci10

  senior tag

  válasz PROTRON #6 üzenetére

  Ha az első mondatodbeli dolgokat komolyan gondolnád, akkor nem lenne újságírás, mert egy 4-5 soros hírnél is mindent (ismétlem: mindent, hiszen ezt írod) ellenőriznie kellene, a céggel fel kellene venni a kapcsolatot, hogy tényleg azok a cuccok az övéik, amik a képen vannak, tényleg annyi és olyan dolgok vannak rajta, amik a hírben megjelentek, minden nagykert fel kellene hívnia, és rákérdezni, hogy forgalmazzák-e, ha igen, akkor mennyiért, miért, hol, ... Holott ez nem az újságírók dolga. Jött egy hír, közzéadták. Ha neked több infó kell, akkor utánanézel; de lehozták, hogy akit érdekel, annak van ilyen lehetőség is. Nem lehet mindenki speciális igényét kielégíteni (mert lehet, Kis Pistikét az érdekelné, hogy milyen kondik vannak az alaplapján, Gipsz Jakabnak az lenne a kérdése, hogy mekkora a csavarok átmérője, Nagy Gedeonnak, hogy az alaplapon mivel rögzítették az alkatrészeket, mert ő nem szereti az ónt, ....). A hír meg csak hír. Felhívja a figyelmed valamire. Nem egy cikk (vagy teszt), amiben előlről-hátulról, kívülről-belülről kivesézik a tulajdonságait, megmutatják a képeket, amit róla készítettek, ...

  És nem, nem az a baj, hogy a hírek után leírod, hogy gond van a hazánkba történő szállítással, hanem az, hogy úgy teszel, mintha nem tudnád, hogy gond van vele, és megjátszod magad. Ráadásul itt vered a nyálad, holott privát üzenetben felhívhatnád a figyelmét erre, és akkor valószínűleg legközelebb már ott szerepelne ez is a hírben. Csak tudod, ha támadsz valakit, akkor az nem fogja megköszönni ezt. Ha viszont normálisan viszonyulnál hozzá, akkor vélhetően ő is így lenne veled (tudod: 'amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten').
  És nem, nem haverom. Nem is ismerem, és még privátot sem írtam felé (de tettem már Abu és Oliverda felé is, és megköszönték, hogy felhívtam a figyelmüket egy adott hírbeli hibára). Csak jeleztem, hogy nem értek egyet azzal, ahogy és amiért támadod. De ahogy elnézlek, ezt is teljesen feleslegesen tettem, mert neked olyan megingathatatlan ellenérzéseid vannak a híríró felé, hogy bármit csinál, az neked rossz.

  Ja, és ha már ennyit tudsz írni a vélt sérelmedről, akkor ennyi idő alatt többször megkérdezhetted volna, hogy miért nem szállítanak hozzánk. Lehet, még a válasz is megjött volna ezen idő alatt...

  [ Szerkesztve ]

 • Kovaratis

  senior tag

  Ha magyarországra nem is szállít, magyarországról is lehet venni, szállítással. Aki szeretne regisztráljon egy accountot a mailboxde.com-on.

Új hozzászólás Aktív témák