- Hibákat orvosol az új Arc meghajtó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- RAM topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
COUSIN
csendes tag
Köszi.Kipróbáltam.a letöltött cuccban van egy pár FTDI fájl, bár egyikre sem reagált a vaku, sem és a Windows semInstalálnék, de nincs mit.Így megállt a dolog egy kicsit megint.De maúgy mit fog frissíteni???Van értelme szenvednem???
Igazság szerint csak arra vagyok kiváncsi mit fog jobban tudni a mostani teljesítményénél?Cromalight miniflash 160????Mire lehetne használni???Kezdének studiózáshoz???
-
kricsi81
senior tag
Kicsit sztem több lesz. (mennyivel kell szorozni ez a táblázat alapján? csakmert nem értem soha hogy most ez eladás vagy vétel )
kovacsrichard.hu
-
Ijk
nagyúr
Hát igen, a fotózás is örök tanulás Számomra a vakuk jobb befektetést jelentenek, mint egy új váz, vagy egy drágább üveg. Végülis a fotózáshoz fény kell, ha ezt megtanulom majd léphetek tovább. Az biztos, hogy a profi színvonaltól még nagyon messze vagyok, minden téren.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
kricsi81
senior tag
Ja, csak sokára lesz +1 vakum
bár lehet hogy mégis 2-őt fogok venni, mert az meg ugy nem lenne hogy majd amikor megjön a 2. villanó akkor veszek még egy adót plusz vevőt... mert külön csak vevőt nem nagyon találtam.
j.bravo, és milyen?
(neked milyen vakuid vannak? )kovacsrichard.hu
-
sanyixXx
senior tag
végülis igen. csak nem sok fogalmam van róla. hány lámpával, hogyan mit lehet csinálni. inkább a gyakorlati része az érdekes nekem. amiről te tudod, hogy 3 lámpával és egy derítőlappal megoldható és összedobod 3 perc alatt, azzal én órákat szenvedek
Rumot minden pohárba! | https://rumnagykovet.hu/
-
-
sanyixXx
senior tag
én is szeretem tudni, hogy mit várnak el, de így is megvolt.
feladat: gyermekjogosítványhoz fotókészítés. kb egy kompakt is megfelelt volna hozzá... ki se lett igazán vágva a gyerekek feje a fehér háttérből (fehér sátorban voltunk), mert fehér háttérre nyomtattuk 1*1cm méretben. felcsavartam az ISO-t és már homogénné is égett a háttér. jött a magic wand tool és nyomtatás. szóval nem a művészi vénám lett terhelve.
az ISO felcsavarás meg onnan jött, hogy amit adtak vakut akksival, azok mind le voltak merülve, szóval a stúdióvakuk sem villantak el, mert nem kaptak semmilyen behatást ugye. innentől meg is oldódott a vakus tapasztalatlanságom gondja.
mindez persze a helyszínen derült ki. bulinak jó volt, de szvsz ehhez max. azért kellett fotós is, hogy a sor miatt menjen a fotózás, retusálás és adminisztrálás együtt.
-
sanyixXx
senior tag
nem egyedül leszek. lesz operátor vagy mifene velem, aki a fotosoppal csinálja majd a bluebox eredményeket. ő képben van, mert ez egy rendezvénysorozat utolsó állomása, eddig ő dolgozott itt. csak nem akartam teljesen hülyén ott állni a beállításnál.
a csőrös megoldásod ( ) megjegyeztem, holnap vagy holnapután reggel referálok, hogy milyen volt a dolog.
-
-
pinkypinky
tag
Nem gáz, akkor marad a manual, hibátlan, csak a vaku, ami a gépen van most (nem a built-in ), szeretném, ha nem rajta lenne, hanem térben kicsit arrébb, a villanj meg majd villan, ha a vakum is. Gondoltam a kábeles kapcsolatra, mint megoldásra, de Ijk nem tudom anyagilag mennyire lenne húzós egy távelsütő...
-
sbazsi
veterán
gyanítom valami használható javaslatot vár a kolléga.
egyébként én is vaku vásárlásán gondolkodom, szintén Sonyra.
És szintén nem alternatíva a gép eladása a vaku miatt...
tehát a kérdés, hogy milyet? Alapvetően család fozózására, vakuval főleg otthon, valamint időnként fozóznék koncerteket is. nem nagy koncert, kis művházak. egyelőre ennyi.
milyet érdemes? -
Cassidey
senior tag
mehet itt is, lehet masnak is hasznos lehet.
en is a mobilitas miatt gondolkodtam most nagyon el ezen, kene fotoznom egy jatekteremben es keptelenseg/hulyeseg lenne studionak berendezni. viszont 2-3 rendszervakuval mar rendben lenne a dolog, legalabbis ahogy en elkepzelem.
sotfbox jellegu vmi van rendszervakura, ami nem olyan szuperkicsi mint a lumiquestes?ps.: ahogy latom az uj PW 200 dolcsi korul lesz, annyiert megeri
[ Szerkesztve ]
-
Cassidey
senior tag
5 meter nem sok.. Segitenel nekem ebben a PW temaban, hany fele van, melyiket erdemes? Baratom a google de vakuzas temaban bevallom meg magyar szoveg is nehezen ertheto szamomra
szerk.: vagy mi lenne, ha siman vennek meg egy rendszervakut, 580 ex II maradna a vazon vezerelni, masik menne oda ahova akarom?
[ Szerkesztve ]
-
Cassidey
senior tag
-
Oracle
senior tag
Akkor működni fog ezzel a kis olcsó cuccal ha jól értem azt az elosztót hova kell dugni? ha jól látom akkor a tetejébe dugom a gépről jövő szinkronkábelt amit a vakuba dugnék, és a vakukat az elosztóra ugye? Időközben találtam egy másik megoldást is [link] melyik a jobb?
[ Szerkesztve ]
-
Dtomi
őstag
Értem én. Nekem a stúdióvakum csinálta ugyan ezt ha már rendesen bemelegedett és eldurrant vagy 40-50x akkor hiába töltött fel a kondi és sült is ki a csövet nem villantotta el. A kondi, és a cső is hibátlan volt, mégis elő-elő jött a hiba.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
stop
aktív tag
köszi a részletes ismertetést,
valszeg az ára miatt megmaradok az egyszerűbb sigma mellett.
a felugró vakutól reményeim szerint többet tud/jobban használható, szebb képet ad több lehetőségem lesz fotózni - még mindig az amatőr szint figyelembevétele mellett.
hobbi célra megfelelőnek gondolom igy is, 2 év gari van rá ezalatt vagy szétesik vagynem"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.
-
stop
aktív tag
kösz, megfontolom,
azt hiszem én nem fogom 'agyonhasználni' szerintem.
ha meg elkezdene szétesni...akkor szigszalag pillrag kábelkötegelő
egy csomó minden kijön a megmaradt lóvéból
amatőr szinten havonta néhányszor kellene nekem vaku, ezt valszeg ki fogja bírniszerk: a super is ilyen 'laza' vagy csak az st szerinted?
[ Szerkesztve ]
"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.
-
stop
aktív tag
köszi mégegyszer,
nekem nem profi célra kellene, csak azért mert a beépített nagyon lassú és kis hatótávolságú (kvi szinte semmire se jó)
viszont az 530-a sigma gyakorlatilag árban 2/3-a az ex430 II-nek, jobb kulcsszámmal.
"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.
-
veterán
Most olvasgatok 580EX II után.
Ez a "High Speed synch" tulajdonképp mi? Mert azt értem, hogy akkor jó, ha gyorsabb zársebesség kell mint amit a váz tud vakuval, de miként működik ez? De ha jól gondolkodom ez akkor a "hatótáv" rovására megy? Vagy nem?
Stílusos legyek, valaki adjon fénytA Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
KTTech
veterán
"A McGoat-okat konkrétan nem ismerem, de azt tudom, hogy a Delicacy 180Ws-a kulcsszámba átszámolva valamivel kevesebb, mint az 580EX II és a Metz 58AF-1 58-a. Ennél lejjebb nem mennék, mert ugye fényből sosem elég"
Azt is tegyük hozzá, hogy az 580EX és 58AF1 csak maximális zoompozícióban (105mm) tudják azt az 58-as kulcsszámot, pl. 50mm-en már jóval gyengébbek... Én most 3 db 150Ws-es McGoatot fogok használni, valószínűleg (softbox-al). Amit próbáltam az bőven elég volt, legalábbis átlagos méretű szobában (5x4m).
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
-
KTTech
veterán
"És a Metz vakuk nem villanthatóak el simán csak a középső érintkezőről, így nem mennek rádiós kioldóról sem. Most készül a Metz boszorkánykonyhájában állítólag valami firmware, ami ezt orvosolja."
Ez nem igaz, az 58AF-1-em gond nélkül villog középső érintkezőről...
De a többi sajna úgy van ahogy írod: kültéren szívás az E-TTL vezeték nélküli vakuzás...
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
őstag
Értem. Köszii !
Hát ugye a 450D-re van jobban keret. Majd lesz valami, 40D is gondolkozom, mert azért megy lejjebb az ára szépen lassan.
( Max. nem karácsonykor veszek, hanem ballagás fele, mikor több pénzem lesz ) Az a pár hónap nem számít annyira sztem. És azért igazad van, hogy ha van rá keret, vegyünk jobbat mint egy rosszabat, nehogy később bánkódjunk. 40D előnye még a vakuszinkron kimenet is
Akkor az 580EX II kötelező darab, nem szabad rá sajnálni a pénzt.Az 580EX II adja ki a "jelet" más vakuk számára? Vagy ő is képes elsütni magát vezeték nélkül csak a váz a segítségével ? ( Gondolom ez a master / slave vaku elnevezés )
De am. sportfotózáson nem futókat, vagy autóversenyzőket fényképezek, hanem bringásokat. BMX, Triál
Szvl jobban ott egy-egy pillanatot kell jol megörökíteni, amire egy jó kis időzítéses megfigyeléssel, ellehet lőni pl az Fuji S5600-ammal is
Gyakorlat teszi ugye a ..... -t Ami még nem vagyok .... -
Flashy
veterán
köszönöm. ezek szerint a Sigma most kivételesen pont azért tud többet (biztos hogy tudja Canon vázzal is), mert nem vette meg a szabványokat hanem azt csinálnak amit akarnak, vagy inkább amit tudnak (a manuális módot tudom, de tárgyfotózásra használnám így, az meg nem fut el, ha nem sikerülne elsőre)
[ Szerkesztve ]
-
BEE
addikt
Reménykedjünk hogy ez csak egy kiakadás, amit vissza tud ugrasztani
egy helyi szerelő is, hamár tipushiba.
Csak hát ami egyszer kiakadt, az kiakad többször is.
A Cam.kft topikból meg hamar leléptek a szervizesek, tőlük sem
lehet megkérdezni.
Pedig ezzel mekkorát javíthatnának a megítélésükön...BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
-
Dtomi
őstag
Vakunál pedig az a legfontosabb, hogy mindíg működjön, és mindíg kifogástalalnul, csak ezért vettem én is az EXII-t bár az elején nem voltam vele(se) kibékülve mostanra összeszoktunk. De a következő az quantum vaku lesz az 100.
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
veterán
Általános, derítősdi, ha majd lesz 17-40em, akkor beléri fotózáshoz néhanapján. Esetleg még 70-200al makróhoz. Az a baj, sose volt külső vakum, és lövésem sincs, hogy mi-merre-hányméter.
Metz hangos, de nagyobbat villan, Canon meg halkabb, de kisebbet? Mondjuk ez logikus.
580-ra nem lesz pénzem (főleg, hogy most az otp eltűntette 78ezer forintomat), valszeg 430 lesz belőle, esetleg a II-es. De inkább az alap. Használtban... Ebből jön következő kérdés, hogy villantó mennyit bír?A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
ottkar
addikt
Hát aki olyan ügyes hogy egy gépben azt is megtalálja ami nincs benne annak öröm a fényképezés.
Ugyanis bitang nagy tévedésben van az aki melegfehér fénycsőnél a gépen beállíja a melegfehér fénycsövet és pászolni fog a szín. Nem is egyszer volt hogy izzólámpát állítottam be fénycsőhöz és az lett a jó.
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
Ezt már próbáltad? (keresés a diffúzor szóra a makrós topikban)
Le kell görgetni
Mondjuk hasonlóak az általad is linkelthez; portérzásra kevésbé alkalmasak (már ha csak mosolyt akarsz, nem teli szájjal nevetést)A Gary Fong féle LightSphere-t és egyebeket nézted már? (A WhaleTail jobbnak is tűnik...) A zindekszen több arc is árulja (hogy az eredetit vagy a kínai másolatot, nemt tudom, de gondolom néhány darab műanyagnál majdnem mindegy) néhány ezer Ft-ért.
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest