- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
Na, ma visszatették mindkét beltérire a régi szoftvert.
-
-
Dilikutya
félisten
válasz kentucky #88397 üzenetére
Jó, de várnék hívást a Telekomtól a maradék szálaim elvarrása miatt, de ezt meg fel se tudom venni egy fél csörgetés alatt. Visszahívva meg géphang fogad, aztán bekapcsolnak random ügyintézőhöz.
Ahogy nézem, mással is bohóckodnak.[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
MODERÁTOR
válasz taki01 #88398 üzenetére
Erről engem is csörgettek a minap 3x is egy délelőtt, felvettem nem szólt bele senki. Hazaérve rákerestem neten a számra, és arra jutottam, hogy a három nappal később lejáró feltöltős Telekom kártyám miatt hívtak, figyelmeztetés gyanánt. Persze jobb lenne ha ezt normálisan el is mondanák, és nem csak csörgetnének, aztán meg ha felveszi az ember, nem szólnak bele.
-
Heimdallr75
őstag
válasz Intruder2k5 #88404 üzenetére
Ilyenkor automata hív, felveszed eltelik kis idő és kapcsol ügyintézőhöz, kis türelem csak.
الغريبة في هذا الكوكب
-
MODERÁTOR
válasz Heimdallr75 #88405 üzenetére
Azt levettem én is, hogy automata hív, ez nyilvánvaló. De azért szerintem megoldható lenne, hogy miután felveszem, mondjon bele annyit az automata, hogy az ügyintézőhöz kapcsolásig türelmet kér. Mondjuk a magam részéről nem hiszem, hogy a lejáró Domino egyenleg miatt ügyintézőhöz kapcsolnának, a világon nincs annyi Telekom ügyfélszolgálatos, hogy minden lejáró egyenleges feltöltőkártyás ügyfelet egyenként élőszóban felhívjanak.
-
Fecogame
veterán
EPC3925-ös szerkezet esetén mit kell beállítani, hogy ne dobja el a kapcsolatot és induljon újra nagyjából óránként?
Esetleg érdemes lecseréltetni egy másik típusra?
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
Heimdallr75
őstag
válasz Intruder2k5 #88406 üzenetére
Azt nem tudom ,viszont én is így jártam, eltelt legalább 10-20 mp mire megszólalt valami. Nyilván nem a legjobb megoldás.
الغريبة في هذا الكوكب
-
Doky586
nagyúr
Sziasztok! Pár napja valamit javítottak az ADSL vonalamon, (pár órás kimaradás is volt, fél napig dolgoztak a szeknyényben) mert 1napig ment 19Mbps -el de azóta újra visszaesett 13/1 Mbps-re.. [kép] [kép] de elég sok hibát jelez a modem. 1 hete még semmi hiba nem volt. Jelenleg 30/5 Internet Start csomagot fizetek.
Viszont megjelent az 50-es csomag rendelhetősége is. Lehet hogy az ADSL-emet a VDSL kezdte el zavarni..? Érdemes lenne kérnem modemváltást vdsl-re a 30-as csomag megtartásával..? (lehet ilyet?)
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Doky586 #88409 üzenetére
30-as csomagban csak úgy nem biztos, hogy átraknak VDSL2-re, ha megjelent az ötvenes, arra lenne érdemes váltanod, mert, ahhoz biztosan áttesznek VDSL2-re és esetleg bonding-ot is kaphatsz hozzá.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
raider21
aktív tag
Hatalmas sebességű csomagok bevezetésére készül a Magyar Telekom az optikával lefedett területeken. Alig pár hete tartott a szolgáltató egy beszélgetést arról, hogy az idén húszéves vezetékes internet milyen fejlődésen ment keresztül, és megválaszolatlanul hagyták azt a kérdésemet, hogy lesz-e a mostaninál gyorsabb ajánlatuk.
Aztán egyszer csak levédte az ügynökségük a 2gb.hu és 2giga.hu oldalakat.
[link]raider21
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz raider21 #88414 üzenetére
Arról is beszélgethettek volna, hogy sok helyen miért nem történt hálózatfejlesztés az elmúlt 20 évben. Elég csúnya az is, hogy van ahol az MT az 1 Mbps -es netért többet kér, mint máshol az 1 Gbps-es csomagért.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
trichie16
csendes tag
2 gigabites net de jó nekik.. Mi falun meg fizetjük az 5-6ezer forintot a 2,5 megás netért 2017-ben. Telekom ftw
-
funk648
aktív tag
válasz Tigerclaw #88416 üzenetére
Ahol nem nyert a SZIP programon belül a T, ott mostanában biztosan nem fognak fejleszteni, mivel most szerintem csak ezekre a területekre koncentrálnak.
Ráadásul elég vicces, hogy nekünk pl. a tavalyi évhez képest még az elérhető sebesség is csökkent. (ADSL-VDSL váltás)
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz astorre19 #88422 üzenetére
új OLT?
10G GPON vagy mi?
sima GPON-on izgalmas lesz 2gigás csomagot adni amikor 2,4/1,2gigabit körül jut max 32 végpontra összesen
aztán ha mind a 32végpont aktív lenne és 2gigás előfizető is van rajta kétlem hogy 2gigával tudna valaki tölteni örökkéMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
wagi
senior tag
A Telekomnak hány gigabites az országos sávszélessége?
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz TeeJay #88424 üzenetére
Lehet hogy a 2 Gbps-es csomaghoz is csak 300 Mbps lesz a garantált. A Start csomaggal vérszemet kaptak és gondolják elég ha csak a nevében szerepel a csomagnak a nagy szám, biztosítani úgy sem kell csak a garantáltat.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz viktorhu #88427 üzenetére
Tévedés, ugyanúgy 300 a garantált. [link]
Mikeee89
Negyedrészt, ötödrészt, vagy még annyit sem... Ugyanis pont erről volt szó, hogy van saját adatkicserélő központjuk plusz a többi szolgáltató felé vannak direkt "vonalak", így az a bix-es érték egy nagyon kis szelet csak és nem is érdemes kiindulni belőle.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
architect26
aktív tag
Sziasztok! Előre is bocsi, ha rossz topicban teszem fel a kérdést...
Azt tervezem, hogy a nappalimat teljesen át bútorozom és ezáltal a TV is másik falra kerül, ami a régi helyével szemben lesz, viszont azon a falon nincs semmilyen hálózati, tv antenna kimenet, csak konnektor. A kérdésem az, hogy van e valami alternatív megoldás, vagy olyan TV szolgáltatás, amihez nem szükséges a tv antenna bekötése a TV-be és stabilan fogja az adást, mint a rendes box? Mert nem szeretném körbe kábelezni a nappalit. Bocsi még egyszer, hogy zavarosan írom ezt a kérdést, csak most szembesültem a helyzettel, hogy a másik falon csak konnektor van és nem értek ezekhez a tv-internet bekötésekhez. Előre is köszönöm a segítséget!
u.i.: az Alltel szolgáltatót használom, hátha ismeri valaki...Per aspera ad astra
-
LSL1337
őstag
válasz Tigerclaw #88426 üzenetére
marketing az egész, gigabitet is ki tudja kimaxolni?
és ugye akkor a gigabites készülékek adottak az otthoni oldalon. (router, pc, notebook)Ehhez a termékhez egy nem olcsó home server kellene, és ott is több nagyon nagy sebességű dolgot kell egyszerre futtatni, hogy bekarcoljon 1 gigabit fölé, szóval hálózati oldalon nem nőne a leterheltségük, ha bevezetnék.
Digi is vágja ezt, ezért alig drágább az 500 meg az 1000Mbit-es csoamguk.SSD-re tölt le torrenten az otthoni "szerverem", és volt már hogy pár pillanatra 100MB/sec fölé ment, de egy 20-30GB-os film is percek alatt leér, és ez tényleg egy 0,001%os eset, mert erre is volt kb 5x példa az elmúlt 1 évben.
nincs ami kihasználja, és az átlag user meg az N-es, vagy leges-legjobb esetben a 2x2-as ac-s mekbukján akar majd böngészni, amit röhögve kiszolgál a hálózat.
Ha a torrentet kiveszem az egyenletből, akkor kb. csak úgy lehet kimaxolni, hogy Steam-en, Origin-en és Uplay-en egyszerre tölt le az ember game-t (amik most már 30-50GB-osak alaphangon), de oda is kell rendes SSD. Nem az 500 megás szekvenciális írási tempóval kell azért kalkulálni
Mindenesetre ha az én címemen elérhető lenne, én lehet kipróbálnám, csak kéne 2 db 5gbit-es hálókártya hozzá, meg lenne egy okom a pfsense kis cucc összedobására
NAGYON OFF:
emlékszem amikor az ADSL-em 2-ről 8Mbit-re emelték kb. 10 éve, hihetetlen volt szinte nekem.
aztán amikor pestre költöztem, és szinte elképzelhetetlen volt a 60Mbit-es UPC 8 éve, majd utána a 120-as. Vazzeg a 100mbit-es kártya már kevés hozzá.
Akkor amit 2 és fél éve csinált a digi, hogy több 100mbit fillérekért, optikán 1-es pinggel.
Szinte hihetetlen sebességek, ha csak pár évet gondol vissza az ember. könnyű a jót megszokni, de tényleg nincs nagyon hova fejlődni, csak a lefedettség, de ott mindenképp.Nem vagyok egy idős ember, de még volt zenélő 56k-s modemem, percdíj-jal.
MO. sok mindenben nincs elől, de a vezetékes otthoni net-ben mindenképp a világ élvonala szvsz. Persze nem mindenki számára elérhető, de a nem sűrűn lakott települések a világon szinte mindenhol így vannak, és persze ez nem vigasztalja azt aki kénytelen ott élni. -
kentucky
őstag
válasz architect26 #88431 üzenetére
Tapasztalatból olcsóbb ha szépen elvezeted a kábelt a sarokban, esetleg lefested, vagy ha van parkettaszegély abban elvezeted.
-
-
iguana
őstag
válasz LSL1337 #88432 üzenetére
egy dolgot felejtenek el sokan:
van, aki dolgozik a pc-jével, a nagy sebességű hozzáféréssel.
nem csak torrent, meg játék, meg facse van a világon.
sok soho (és nagyobbak is) igen csak érdekeltek lehetnek az 1 Gbps+ csomagokban.
meg különben is, jó ez a fejlődés, nem értem a fanyalgást, meg hogy "felesleges".nyilván gömöri néninek, aki az onokákkal tartja a kapcsolatot, meg kisfeleségnek, aki receptezik, babamama fórumozik, facsézik, annak igen.
mondhatnám, hogy pl. egy I9 7960x is felesleges a maga 16 magjával és 32 szállal, de nyilván nem igaz.
az én felhasználási szokásaimhoz és persze a pénztárcámhoz mérten felesleges.(2 fős "cégünk" nem egyszer ki tud használni 2x1 Gbps-t, plusz tartaléknak 2 db korlátlan 4G-s net.)
14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
LSL1337
őstag
válasz iguana #88437 üzenetére
de ezek lakossági csomagok, nem arra árulják, hogy szervert és céget futtass róla
ez is mutatja, hogy mekkorát fejlődött az egész.
5 éve ha 100/100-at akartál a cégednek, akkor foghattad a bokád, mert nem 10.000-ről jött volna a számla.
most meg azon fanyalognak páran, hogy a garantált az CSAK 200-300Mbit...amúgy is, milyen small office-nak kell gigabit letöltés?
milyen small office-ban van egyáltalán gigabitnél gyorsabb belső háló?
csak hasra ütök, de ha az otthoni LAN-ok mondjuk 80%-a gigabites, akkor a gigabit feletti LAN aránya kb 0,01% lehet sztem (otthon)1g-ről 2g-re váltás az sokkalta sokkalta nagyobb lépés, mint 100-ról vagy 500-ról 1g-re. (ismét csak szerintem)
jah és a CPU hasonlat teljesen hülyeség.
egy hálózaton nem csak a te sebességed számít.
Ha neked renderelni kell, akkor több mag, gyorsabban végez vele, ergo 'kihasználod'.ha neked letölteni kell, akkor a nagyobb sávszéltől nem biztos hogy gyorsabb lesz ez, sokkal több helyen lehet bottleneck.
ezek már nem adsl idők, hogy mindig annyival töltesz, amennyire előfizettél, 1-2-4-8 mbit, mert azt bármelyik szerver kiszolgálja, routernek meg se kottyan, PC-d Wifi-d is simán továbbtolja.
pár 100Mbit felett már sok lépcsőfokra kell figyelni, hogy minden állomáson meglegyen a sebesség.
gigabit felett pedig hatványozottan igaz[ Szerkesztve ]
-
Janusz001
őstag
válasz architect26 #88431 üzenetére
Powerline adapter, nekem így megy az egyik STB.
-
Mikeee89
senior tag
Nekem is 384 kbit volt az első. 20 órás limittel kb 5000 ft volt 2004 végén. Utána 1 mbit majd 2.5, 5, 10, 50 és most a kb 70et tudó 100as csomag. Az elején kb kánaánnak tűntek a váltások, a legnagyobb ugrás a 10/0.5-ről 50/15-re váltás volt. Aztán megszoktam és nagyobb kène. De kb 250 mbit jelenleg azt mondom, hogy elég lenne. A gigás net már túlzás nekem, de sokan ki tudnák használni. Szvsz inkàbb a 10 mbit alatt szenvedő ügyfeleket kéne 100 mbit felé/közelébe tolni, sokaknak az 1 vagy 2 gbit már parasztvakítás kategória...
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz LSL1337 #88432 üzenetére
home szinten egyre többen offolják a laptopot és asztali PC-t
mindenki tablet és okostelefonon nyomja lakásban wifiről
szóval már oda is felesleges
még ha AC wifi is van a cuccokban max 1antennás úgy meg 433mbit link lesz zsóval kb. 200 talán átmegy rajta de minek, mikor egy tablet vagy okostelefon nem használja a netet folyamatosancsak annak jó az 500-1000-2000-es csomag akinek van asztali PC vagy bika laptopt és torrentezik
semmi másra nem kell ezt 2évnyi 1000-es DIGI csomag után mondom
csak SSD-re tudtam kihajtani vagy speedtest méréskor de általában sima felhasználásra 200-300megabit kell max és az is sok
drive le/feltöltésre is bőven elég 200megabit le és fel ismivel itt a 2000-es csomag meg az 1000-es is ugyanannyi garantált sebességet kap
vicces lesz ha GPON-on egy darab 2000-es user mellé jön 31darab 1000-es és véletlenül egyidőben töltenek akkor a 2000-ből mindjárt nem lesz semmia 10G GPON-t meg kivárja mindenki mert jövőre jön a NG-PON2 és olcsóbb lesz meg ott már 40/10gigabit lesz első körben is, később meg 80/20-ra emelkedik majd
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
viktorhu
veterán
válasz enginev3.0 #88428 üzenetére
A 2 gigásnak 500 a garantáltja.Akkor benéztem a táblát, bocsánat[ Szerkesztve ]
-
Fecogame
veterán
válasz kabelmania27 #88413 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
iguana
őstag
válasz LSL1337 #88438 üzenetére
fogtuk mi mindenünket, nem csak a bokánkat és nem is 10k jött havonta számlában
ahogy próbáltam rávilágítani ez egy lehetőség lesz azoknak, akiknek kell vagy akarják.
és ez jó...mert fejlődés, és ezzel "járulékos" fejlődés is van/lesz egyéb sávszélességben, árban, területi lefedettségben, szolgáltatás minőségben stb.
sok minden leszivárog az átlag felhasználóknak is általa. idővel.senki nem mondta, hogy mostantól ki kell tépni a falból a régi cat5-t, meg minden hálózati eszközt, ami 100 Mbps, vagy "csak" 1 Gbps-os azt be kell b.szni a sittes konténerbe, mert 2 Gbps alatt nincs élet és az a switch, ami nem 10 Gbps-os, az csak fidzsitszpiner
azok a cégek, pl. akik emaileznek, ppt-ket, brosúrákat küldözgetnek, kis és/vagy kevés állománnyal dolgoznak stb. nyilván nem igazán érdekeltek ebben...és még nagyon sokáig is elég is lesz nekik a 100 Mbps, 1Gbps. sőt, akár "örökre" is.
..és nem hülyeség a CPU-s hasonlatom, de ennél jobban nem megyek bele és nem OFF-olok tovább
[ Szerkesztve ]
14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
-
iguana
őstag
és, hogy ON is legyek:
T-Home IPTV távirányító, ha tönkrement a T-Pontoknál cserélik, vagy venni kell?
Ha venni kell, mennyibe kerül?14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
kchris78
veterán
válasz TeeJay #88445 üzenetére
Ez így van. Ha nincsenek elengedve a nagy torrent stb letöltések akkor többszáz embernek elég párszáz megabit. Mikrós szolgáltató párszáz emberére van 300Mbit körül ma és még ez is alig van kihasználva. Nyilván ha elengedné az ember a sebességeket növekedne az adatmennyiség is.
[ Szerkesztve ]
-
btz
addikt
Már az "újság" is megírta
ⓑⓣⓩ
-
kchris78
veterán
Szerintem csináltak egy jó kis statisztikát a 32 pontos optikai OLT (?)-kről. Kijött az hogy annyira nincsenek kihasználva a 2Gbit feletti sebességek hogy 2.4-ből 2-ig elengedhetik a végpontokat, nem lesz nagy gubanc, és mekkora marketinget lehet már ennek adni... Ennek az egésznek csak ez a lényege: hogy MARKETING.
Közben az emberek 99.999999-a ki se tudja használni mert az új 2Gbites ethernet ritka mint a holló, a 10Gigás meg hiába olcsósodott SFP+ meg CatX meg hasonló technológiákban, home felhasználásra baromi drága maradt... Értelmesen kb torrentre lehet kihasználni de 100MB/s nagyságrendű letöltéshez már nem elég egy sima NAS mert ha megnézi az ember egy torrent igencsak CPU igényes dolog ebben a sebességkategóriában..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest