- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Nyomtató topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
nagyúr
válasz dchard #88530 üzenetére
Vagy ezen képen látható módszerhez hasonlóan kikerüli a soc-ot az adat:
(pirossal én írtam bele) Persze ez firmware függő is. Ezt az otthoni routereken hw-nat nak nevezik. Emiatt tudnak az ócsó otthoni routerek a gyári firmel >950Mbps wan-lan troughputot amíg a soc-ot használó Open/DD-WRT firmel csak ~300Mbps megy át ugyanazon otthoni routeren..[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Vennénk TV-t részletre a T-től. Három szolgáltatás van egy csomagban, net, telefon, tv. Magenta nincs, mert mobil nem kell. Nézem a TV vásárlási feltételeit, és a 3. pontot nem értem.
1, - legalább 6 hónapja otthoni szolgáltatással rendelkező előfizető vagy és további 2 éves hűségidőt vállalsz
2, - legalább 6 hónapja arany/platina kártyás havi díjas mobil előfizetőnk vagy és új otthoni előfizetés mellé 2 év hűségidőt vállalsz
3, - meglévő otthoni telefon szolgáltatás mellé újabb otthoni szolgáltatást rendelsz
4, - összesen annyi részletfizetéses eszközzel rendelkezhetsz, ahány otthoni szolgáltatásod van, vagy ahányat rendelsz. "Ezek közül minden feltételnek teljesülnie kell, vagy csak egynek?
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz Doky586 #88552 üzenetére
Szerintem a kamu képek gyártását nem kéne erőltetni:
Ez az eredeti, amin látszik, hogy gigás port van a végén gigás interfészen.
A HW natot ide keverni megint csak tévedés, mert attól a fizikai interfészek sebessége nem fog nőni, csupán ahhoz segít hozzá, hogy legalább azt az 1gigát ki tudja szolgálni az egyébként erre képtelen SoC.
De itt egy másik kép, ha már Mikrotik:
Világos, hogy miért nem fog ez soha többel menni, mint egy gigabit függetlenül attól, hogy 2.4gigás SFP-t tolsz bele, ugye?
Mondjuk az mindent elárul, hogy a román telekomos hivatalos anyagnak nem hisz a magyar telekomos kolléga. Jó képet fest ez mindkét cégről
Egyébként az ok elég prózai, hogy miért nem léteznek ilyen termékek. Mert senki nem gondolta, hogy lesz olyan hülye szolgáltató, aki a szumma 2.4gigás hálózatára, amit időosztásban több előfizetőnek is elad, majd nagyobb csomagot próbál eladni 1gigánál. Megnézném azokat az előfizetőket akik egy portra kerülnek egy ilyen vállalati előfizetővel, akinek vélhetően a QoS osztálya is magasabb, így képes megkajálni közel a teljes sebességet, ha akarja.
Dchard
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Livius
őstag
Ott a román T-nek a hivatalos specifikációja a Sagemcom F@st 5655v2-re. Le van írva pont a nagy "találgatásoknak" a következményeképpen az, hogy csak 1 Gbit-et tud.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
dchard
veterán
Pontosan a szóban forgó eszközről írta azt a román telekom - akik szintén bevezetik pontosan ezt az ONT-t -, hogy maximum 1gigát tud. Blokk diagramot én sem találtam, ami elég furcsa mert minden más BCM chipről van fent ilyen kép.
Dchard
-
Doky586
nagyúr
válasz dchard #88554 üzenetére
Talán a személyeskedést és rágalmazást nem kellene itt erőltetned.
Mivel a te képeid is a mikrotiktől származnak, így azok is mind "kamu képek" hiszen a Telekom nem tőlük vásárol.. én legalább mondtam hogy hasonló és a piros figyelemfelhívó rárajzolást se nevezném hamisításnak..Te azt állítottad hogy soha nem lehet 2Gb-et kiszolgálni, én meg azt írtam hogy ez rézen (rj45+utp) is lehetséges. Nem azt mondtam hogy ez lesz, vagy ezt adja valamelyik szolgáltató, csak azt hogy lehetséges egy eszközzel megvalósítani egyszerűen, nem kell 2db eszköz hozzá.
Neked meg javaslom átgondolni hogy mire mondják azt a szólást hogy 'soha ne mondd hogy soha'..
-
LSL1337
őstag
Ezek után akkor a T-s 'Kollégát' kellene kérdezgetni, hogy pontosan mit és hogyan teszteltek, és hogy jött ki az 1< eredmény.
nyílván nem hazudni jött ide
-
dchard
veterán
válasz LSL1337 #88560 üzenetére
Nem gondolom, hogy hazudni jött ide, inkább azt gondolom, hogy félreértés van valahol, esetleg nem minden infó ért össze. Gondolom a román telekomból sem nézzük ki, hogy kamu információkat terjesztenek a saját eszközükkel kapcsolatban a saját honlapjukon, és szándékosan lehúzzák annak teljesítményét.
De látni fogjuk ahogy megrendeli valaki, hogy mennyit tud majd kihúzni a hálózatból.
Dchard
-
Heimdallr75
őstag
akárki volt, köszönjük neki a "szürkeséget" ideje volt már
2G ügyben szerintem feleslege itt találgatni, pár nap és kiderül.
الغريبة في هذا الكوكب
-
e90lci
senior tag
válasz Doky586 #88559 üzenetére
"Telekom nem tőlük vásárol."
Hát elég szomorú!!!!
"piros figyelemfelhívó rárajzolást se nevezném hamisításnak.."
Én sem inkább félrevezetésnek!!!!
Amúgy meg dchard csak az illúziókat próbálta szakmai szemponból szemléltetni.Olvastam egy pár hozzászólását más fórumokban is és hidd el nem a levegőbe beszél.Lásd az ADSL modemeknél is rengetegen használták az ő firmwareját.Egyébként meg mi máson lehetne szemléltetni mint a Mikrotiken?Mivel az egyik legnevesebb hálózati eszközgyártó!Csak azóta jó a hálózatom nekem is mióta Mikrotiket használok!Mert valljuk be ez a Sagemfossal csak a kínlódás van.
Ezzel zárom is a mondandómat. -
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Doky586 #88565 üzenetére
Azért, mert Magyarországon 2 Gb/s-es csomaghoz adják Romániában meg 1 Gb/s-es csomaghoz adják UGYANAZT az eszközt, attól az eszköz specifikációja nem fog megváltozni...
Olyan emberrel próbálsz szembemenni, aki már letett ezt azt az asztalra, te pedig folyamatosan próbálsz belemagyarázni bármit, és az összefüggéseket sem látod.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Doky586
nagyúr
válasz poli27 #88566 üzenetére
Hol látod hogy a (#88544) hozzászólásban linkelt dokumentumnak és a 2 Gbps csomagnak bármi köze van egymáshoz..? Semmi ilyesmit nem találtam. Mutasd!
DJ. Ru$y: nem próbálok senkivel szembemenni, elismerem érdemeit, használom a fejlesztéseit, egyedül az a különbség köztünk hogy én nem tekintem őt tévedhetetlen istennek..
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz DJ. Ru$y #88567 üzenetére
DJ. Ru$y: Köszi, jól esik, de kár erőlködni... Egyébként nem kell elfogadnia az érveimet sem azért mert "letettem már valamit az asztalra" mert ez nem jelenti, hogy más kérdésben automatikusan igazam van. Helyette inkább érvelnie kéne, ehelyett a mikrotik oldaláról vett kép átrajzolásával próbálja manipulálni a topik kevésbé szakavatott olvasóit. Nekem ez ütközik az erkölcsi érzékemmel, így ignorálom. Bizonyos kor felett már nem esik nehezére az embernek
Dchard
[ Szerkesztve ]
-
Akiii
tag
Sziasztok! Wifi bridgere lenne szuksegem h a TVt attudjam loni a masik szobaba ahol nincs kabel kiepitve (Thome IPTV) T-nel latom ezt a Technicolort amit arulnak van esetleg mas amit ajanlotok? Egyedul azt a kriteriat lattam h igmp snoopingot kell h tamogasson multicast miatt
Koszi!
-
Esqs
tag
Üdv!
Kicsit off: a .....@t-online.hu és a .....@t-email.hu fiókok szervereinél miért nem tiltja le a Telekom a ma már gyenge titkosító algoritmusokat és az SSL 3.0-át? Lásd: https://ssl-tools.net/mailservers/telekom.hu
-
Macisajt3
tag
Az miért lehet hogy a frissen beszerelt IPTV-n időként (mondjuk 1-2 óránként) 1 másodpercre megakad a hang? A kép nem esik szét, az folyamatos, ugyanakkor a hang 1 másodpercre elhallgat.
A beltérim egy Tatung STB-3112, a net optika.
-
Alteran-IT
őstag
Most nem azért írok, mert kötekedni akarok, meg sértegetni másokat, de mi a f@szért osztja az észt olyan, aki egyáltalán nem ért a témához, csak innen-onnan összekapott infók alapján próbálja összerakni a dolgot?
Én értem, hogy mindenki tudni akarja, hogy hogy fog működni ez a 2 Gbit/s net dolog, de aki nem ért hozzá az inkább hallgasson és ne okoskodjon, meg ne uszítsa itt a dolgokat.Világosan leírta dchard meg más is aki ténylegesen ért hozzá (és nem csak szakszavakat dobál egymásra, hogy értelmesnek tűnjön azok előtt, akik nem értenek hozzá), hogy az a szar ONT soha a büdös életben nem fog kihajtani 2 Gbit/s-t egymagába, mert több olyan rész is van benne, ahol 1 Gbit/s limit van (már ha csak egy helyen van, akkor sem tud, szóval több sebből vérzik a dolog), innentől kezdve felesleges a témán pattogni, attól hogy valaki 6x leír valamit még nem lesz igaza, egyébként meg hamarosan rendelhető lesz a 2 Gbit/s-os csomag, onnantól kezdve majd kiderül a dolog és nem kell tovább okoskodni, a másik pedig, hogy sokkal hihetőbb a román telekom által megosztott eszköz információ, mint a magyar telekom által megosztott, nem akarok sértegetni senkit, de a magyar telekom már többször is bizonyította, hogy tele van idiótákkal a cég, ezt már én is tapasztaltam, meg a pestiek többsége is bkk jegyrendszer problémája miatt (amik elég amatőr dolgok miatt voltak), meg úgy kb. mindenki, innentől kezdve nem kell minden szart felkapni, amit éppen a cég közzé tesz, hagyjuk hogy kibontakozzanak és megmutassák a hülyeséget amit terveztek.
Egyébként is, egy elméleti 2,5/1,25 Gbit/s-os vonalon hogy akarnak 2 Gbit/s internetelérést szolgáltatni úgy, hogy mások is lesznek azon a vonalon? Mert szerintem sehogy, főleg nem 1/1 Gbit/s-t tudó végponti eszközzel (max. 2 eszközzel, meg egy olyannal, ami összefűz 2 kapcsolatot, de LAN-ra akkor is 10G kell), minimum 10G-s ONT kellene és akkor már érdemes az OLT-ot is felfejleszteni, viszont ez nem egy párforintos beruházás, úgy hogy valószínűleg eleve nem lesz elérhető sok helyen, mert átlag felhasználók kedvéért nem fogják felfejleszteni a hálózatot több százezer, sőt millió forintért, szóval inkább várjuk ki, hogy mi lesz a vége.e90lci: Azért a Mikrotik közel sem nevezhető nemes hálózati gyártónak, legnevesebbnek meg főleg nem, főleg a hardveresen alultervezett eszközeik miatt, inkább csak felkapott cég, ami még érthető is, mert a kezdeményezés jó, de azért még távol áll a többi gyártótól. Neves hálózati cégek közé a Cisco, Juniper, meg hasonló cégek tartoznak.
-
e90lci
senior tag
válasz Alteran-IT #88576 üzenetére
Köszi
Azért én tökéletesen elvagyok egy RB3011UiAS-RM el meg egy wAP ac-vel,fele pénzből mint amit esetleg Cisco-ból szerettem volna.Meg szerintem a Cisco sem véletlenül tekint a Mikrotikre konkurenciaként. -
Alteran-IT
őstag
válasz e90lci #88577 üzenetére
A Cisco hol tekint konkurenciaként a Mikrotikre? Teljesítményben és tudásban is nagyon távol áll a Mikrotik a Cisco-tól, felhasználásban meg még távolabb, a Cisco eszközei az internetes hálózat gerinceit alkotja és minden komolyabb helyen ott van, a Mikrotik meg hol van ehhez képest? Sehol, max. átlag usereknél, illetve kisebb cégeknél van ott, de ilyen helyeken sem a komolyabb felhasználás miatt, hanem mert olcsó és szép dizájnos, meg ugye a webes felület, sokan csak azért bírálják a Cisco-t, mert nincs webes felülete (legalább is a komolyabb routereknél, amik tényleg tudást igényelnek), nem véletlenül amúgy, de mindegy, mondjuk a Mikrotiknél se ér olyan sokat, de mindegy.
Nekem egy 2011UiAS-RM-el van tapasztalatom és nem éppen pozitív, egy 30-as netnél pár openvpn és távoli asztali kapcsolat áteresztésénél már komolyabb problémákkal küszködött, persze mezei dolgokra bőven elég, másra nem nagyon, pedig anno még én is gondolkodtam rajta, de azóta nagyon távol áll tőlem, annyi pénzből amennyibe a Mikrotik kerül már inkább egy kifejezetten router PC-t veszek 5-8 db gigabites porttal, többször akkora teljesítménnyel és már is jobb a hardver, meg több választási lehetőségem is van szoftverileg, mint pl. pfSense, igaz hogy a rack kivitel (ezt még meg lehet oldani), meg az LCD kijelző hiányozna, de nekem a stabilitás és a teljesítmény a lényeg és nem a design.
A Mikrotik inkább divat, hasonló mint az iPhone, igaz hogy azért az is tud valamit, de mégsem az igazi, persze ez az én véleményem.[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
Szerintem statisztikai alapon adhatnak 2.4Gbitbol 2-t egy elofizetonek. Egyszeruen az ido 99.9999%-aban (most leirtam egy jo nagy szamot) nincs kihajtva a jelenlegi 1 giganak a toredeke sem. Igy meg lehet engedni hogy oke akkor mehet a ketto (ha tudjak az eszkozok majd) hiszen annak az eselye hogy osszetalalkozzanak nagyon keves es a garantalt savszel nem emelkedik. Gondoljatok bele mivel lehet kihajtani akar 1Gbitet is.. Meg akkor is ha tobben hasznaljak otthon a netet. Persze lehet azt mondani hogy torrent meg videofeltoltes meg hasonlok, viszont az meg nem megy 7/24-ben, az hatalmas adatmennyiseget jelentene. En legalabbis azt latom hogy meg a 250-es nettel is hatalmas adatmennyisegeket lehet megmozgatni, meg igy hogy filmezget az ember uresen porog a vonal, nincs az mint anno a 384kBites ADSLen a 700MB film eseten filmenkent 5 ora..
-
TeeJay
félisten
majd kiraknak 2 ONT-t aztán a többi 30 végpont meg szophat mint a torkos borz
vagy olyan finom ára lesz 2gigás csomagnak hogy még a cégek is azt mondják majd hogy elég az 1giga bőven... a garantált mindent elárul mivel az 1000/200 és a 2000/500-nak is egyaránt 300/50 a garantáltjaa 2000-es csomag egyedül az 500-as feltöltés miatt lehet vonzó kivéve ha 1,25gigabitből 500-at valaki eltol rajta a többi 30-31 meg maradék 700-on lóghat majd
pár ilyen 1000-es előfizető még oda aztán jöhet a garantált minimum közeli értékés még valaki DIGI topikban beírta hogy vajon mi lesz erre a DIGI válasza
én meg írtam hogy a DIGI-nek már évek óta megvan a válasza, kb. fillérekért adja az 1000-es netet meg DVB-C TV-t hova kellene válasz a 2000megabites marhaságraazért megnézném azt a lakossági előfizetőt aki kér 2000-es csomagot aztán 940-től többet sose fog menni
kchris78
az a baj hogy marhaság 2000megabitet adni amikor 2,45gigabitből osztozik max 32végpont
1000-es netnél legalább marad 1,45+ gigabit még pluszban a többi előfizetőre tehát egyidőben akár 2darab 1000 meg még pár 100-as is elfér, vagy majdnem 5darab 500-as
az meg ritkábban jön össze mint 2,45gigabitnél 2gigával valaki tölt és mellé már csak 400megabit marad ez már túlságosan kitekeri a hálózatotmondjuk én is kíváncsi lennék arra a T-s teszte mikor mindenkit fék nélkül engedtek a GPON-ra és mit hozott
főleg annak fényében lehet nagy teszt hogy sokaknak 100-as router van vagy wifin használják a netet aztán hiába engedték ki a féket attól az előfizetők nem tolták meg jobban a forgalmat mert ugyanúgy wifin elvanak vagy sose töltenekcsináljanak tesztet ott ahol van 5-6 masszív torrentes és engedjék ki náluk a féket egyből kiderül mi marad
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz TeeJay #88580 üzenetére
lejárt az idő
annyit felejtetem ki hogy a másik 4 betűs szolgáltató is home ONT-t rak ki a panelba FTTB területre
aminek szintén ezek alapján 1gigabit jut a 4portos switch-re mindösszesen
mégis az az 1/1gigabit link elvisz egy komplett lépcsőházat (nálunk 33 lakásos de tudtommal csak 24előfizetőhöz megy LAN) és vasárnap délután 3-kor is ennyit mérek win10 x64 alatt a speedtest alkalmazássaltehát az még igaz is lehet hogy akár limit nélkül is mehetne a GPON a 32végpontra akkor sem lenne nagy tragédia mert egyre több a mobilnetes és egyre kevesebben töltögetnek kábelen
szóval az 1000-es csomag garantált minimumot nem nagy cucc tartani
de 2000-es csomag attól még viccMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Alteran-IT
őstag
válasz kchris78 #88579 üzenetére
Az ilyen elméleti statisztikai marhaságokat hagyjuk már a picsába, tudom ebbe az országban elméletileg mindenki olyan kurva okos, gyakorlatilag meg olyan h.... mint a s...., azért is tart itt az ország, vagyis sehol, ahol van optika, ott 2 Gbit/s csomagot adunk ebben az országban az előfizetőnek úgy, hogy se valós kapacitásunk, se eszközünk nincs hozzá, arról nem is beszélek, hogy az nem baj, hogy az ország több mint fele még az 5-10 megás ADSL-t nyögi, de nem baj, a hülyeség az megy 1000-el, vagy már 2000-el ahol csak lehet és most durva voltam, de ez tény.
Csak egy kicsit gondold végig több lehetőséggel, nem biztos, hogy egy átlag user fog 2000-es csomagot venni, hanem pl. egy infós kis vállalat ahol menne rajta 1-2 szerver, meg hasonló és lenne egy két infós, aki kíváncsi lenne csak teszt jelleggel is a vonal kapacitására, kb. 3-4 géppel leszednének egy-két nagyobb HD sorozatot torrenten, meg szerverekről 1-2 nagyobb teszt fájlt (van magyar és külföldi szerver is ilyen) és már is a 2000 Mbit/s-t teljesen ki tudnák használni teszt jelleggel pár órán keresztül, viszont ugye ez egy előfizető a 32-ből, a többi 31 meg majd nézi a napot hogy merről süt, mert ha csak nem érvényesül a garantált sebesség, akkor a többi előfizetőnél egy egyszerűbb weboldal is percekig fog tölteni, főleg hogy mások is olvasgatnának híreket, néznének youtube videókat jobb minőségben, meg lehet estére letorrezteznének egy HD minőségű filmet, a hálózat már is teljes kapacitáson lenne lefele úgy, hogy a legtöbb előfizetőnek csak a garantált lenne meg és ha "gonoszak" azok, akik előfizettek ilyenre és tesztelik, akkor pár napig nyomhatnák a teszt jelleggel a felesleges dolgok letöltését, addig a többi előfizető csak a plafont nézhetné, szóval a statisztika itt bukik meg először és még durvább példákat is tudnék mondani, lényeg hogy úgy hülyeség 2000 Mbit/s-os netet adni, hogy csak a garantált sebességet tudnák biztosítani egy terheltebb környéken, persze ez is jó példa a magyar idiótizmusra, főleg a nagyobb cégeknél, természetesen lehet tovább is arra apellálni, hogy úgy se fogja mindenki egyszerre használni, de tényleg elég csak egy ilyen jó szándékú teszt, hogy meg van-e amiért fizetünk és a többi már baszhatja, hacsak nem húznak ki neki külön egy ilyen 2,5/1,25-ös vonalat, mert akkor nincs olyan nagy probléma, egyéb esetben viszont hatalmas bukta van, nem mindig arra kell gondolni, hogy jaj az átlag userek úgy sem használják ki még a 30 megát sem, mert nem csak átlag userek vannak, sajnos a butítási terv nem olyan gyors az országban, hogy mindenki beérje 10, meg 30 megás nettel, meg hogy ne tesztelje le hogy megvan-e az, vagy nincs, de egyébként igazad van, egy átlag 32-es osztáson, ahol csak átlag userek vannak ott biztos nem lesz olyan probléma, főleg nem 700 megás filmek esetén, de egy 1080P, vagy 4K film már kapásból 25-100 GB közötti mérettel rendelkezik, egy ilyen sorozat meg kapásból 200-2000 GB közötti, ami azért nem jön le olyan gyorsan és közbe nem biztos, hogy csak 1 user fogja használni a hálózatot egy 32 osztáson, szóval az ilyen elméleti hülyeségeket, hogy "úgy se fognak egyszerre max. tölteni" inkább hagyjuk, mert igen is előfordulhat ilyen, csak kicsit gondolkodni kell hozzá, tudom nehéz, de azért próbáljuk meg.TeeJay:
Na ez az, ha tényleg komolyan igénybe vennék azt a 2 Gigás csomagot, akkor a többi előfizető csak szopna, főleg ha lenne még pár 1000-es meg 500-as (vagy 250-es, 500 még nincs, de úgy is bejön talán a 2000-es csomaggal, több értelme lenne) előfizető a hálózaton, már csak a poén kedvéért is, persze ha csak a garantálttal takarózik a szolgáltató szokás szerint, akkor semmi probléma sincs, csak ugye akkor meg semmi értelme nincs ennek a 2 gigás csomagnak, egyedül a marketing, de ebben az esetben amilyen gyorsan indul, úgy olyan gyorsan le is fog szerepelni az egész, ha tényleg a normál előfizetői 2,5/1,25 Gbit/s-os (és ez elméleti sebesség) hálózaton akarják adni és ha valaki, vagy valakik komolyan ki is használnák, akkor egy katasztrófa lenne, mondom én már a poén kedvéért is 3-4 PC-vel maxon használnám pár napig, lenne ötletem rá hogy mivel használjam ki
Meg ugye mivel ez ilyen vállalati csomag lesz, így jobb hogy ha nem élnek annyira a korlátozással, így viszont tényleg a többi előfizető fogja csak megszívni, szóval marhaság a köbön, de ez már ilyen megszokott dolog ebben az országban, ennél a cégnél meg főleg.Ami pedig a mobilnetes részt illeti, azt inkább hagyjuk ki a képletből, nem mindenkinek van korlátlan Telenor mobilnetje, meg szerintem ha már valaki kifizet egy 2000-es netet, főleg vállalat esetében, akkor tuti hogy nem fog még mobil netért kiperkálni egy csomót, inkább lefedi Wifivel az egész helyet, úgy meg már kicsit más a helyzet, persze mobil cuccokkal (telefon, tablet) nem lehet olyan nagy forgalmat produkálni, de ne csak ilyen dolgokra gondolj, fentebb említettem, hogy másképp is ki lehet használni akár teszt jelleggel is a hálózatot 100%-osan, nem muszáj hogy ténylegesen csak gyorsan leszedjek valamit és kész, egyéb esetben viszont elég lenne a kapacitás, mert 1000-2000 Mbit/s-al gyorsan lejönnek a dolgok és vállalkozás esetén is a valós folyamatos sávszél igény olyan 40-100 Mbit/s körül lehet lefele, na de akkor is egy 2,5/1,25 Gbit/s-os vonalon 2 Gbit/s-t kiadni már elméletben is hülyeség, főleg úgy hogy van még vagy 31 előfizető, akiknek adni kellene valamit, persze mint írtam, ha csak a garantálttal akar takarózni a szolgáltató mint a 30-as, meg 50-es csomagnál, akkor oké, jó poén, bár így még nagyobb marhaság, meg ilyen gondolkodással minden idióta tud távközlési céget üzemeltetni és fűt fát ígérni .... bár várjunk csak, most is így van, persze tisztelet 1-2 kivételnek.
[ Szerkesztve ]
-
Okean
tag
válasz Alteran-IT #88583 üzenetére
ebbe az országban elméletileg mindenki olyan kurva okos, gyakorlatilag meg olyan h.... mint a s....,
Még jó hogy itt te felhúzni a hazai átlagot
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz Alteran-IT #88578 üzenetére
Azert egy szimpla routernek osszerakott PC-t ne hasonlitsunk ossze egy celhardverrel. En hasznaltam mikrotiket mikor elkezdtek. Hardverrel eloszor nem is rendelkeztek. Maguktol nottek nagyra, olyan internet szolgaltatok altal akiknek pl a cisco irrealisan draga es megfizethetetlen volt viszont megbizhatobb cel-cuccokra szukseguk volt mint egy sima linux / pc.
A H3C es Cisco feluletete meg szerintem egy rakas sz.r. Persze ha megtanulja az ember es erti a mogotte levo technologiakat akkor persze mar lehet kicsinyelni azt aki nem akarja az idot raszanni hogy fejbol megtanulja.. Szerintem ez volt a masik nagy utokartyaja a Mikrotiknak - a felulet, a Winbox - az elejen nem volt webes felulete (mint ahogy akkor meg semminek se, ahelyett volt a CLI). Ha az ember szakember volt de nem akart cisco / (jelenlegi H3C) feluletet tanulni siman es egyszeruen par kattintassal fel lehetett programozni pl. a QoS-tol elkezdve mindent, es ehhez kezreallt a GUI. -
LSL1337
őstag
az igen, ennyi hülyeséget azért nem egyszerű beletenni 1,0 postba. very impressive.
lassan felveszed a versenyt a TJ matekkal tőle tanultad esetleg?"2,5 gigás vonalon mindenki a plafont nézi mert több perc alatt jönnek be majd az oldalak, mert vki 1 vonalon éppen maxra akarja tesztelni a 2 gigás vonalat"
DDDDDD (ezt magadtól számoltad ki, vagy valaki segített benne?)tegyétek már le az 512es ADSL logikát VAZZEG
van 1000 db gigabites előfizető szeritned? ebből logikusan következik, hogy terabit/s-en pörög éppen a bix, igaz? atyaég ember...
-
TeeJay
félisten
mondjuk a 4betűs másik szolgáltató pl jelenleg FTTH-ra az új csomagok közt csak 1000/200-at ad nincs is más választás
FTTH hálózaton ahol mind a 32végpont akív ezek alapján hamarosan 32darab 1000-es előfizető lesz
mégsem fognak sírni mert egyidőben ritkán fog 3user maxon tölteni lefelé!!!
feltöltés már izgalmasabb de ott a 200-as up limitál és 1,25gigabitből 6use egyszerre kiszolgálható 200megabitel vagy 12user 100megabittel ami még mindig 2x többmint a garantált minimumés ugye max a mesében fog olyan előfordulni hogy 12user tutira egyidőben akarjon csutkán feltölteni valamit órákon át! nem tudom mi a statisztika de kétlem hogy 32végponton 3-4HC torrentestől több lenne
a többi előfizető online oldalon nézi a rotty minőségű filmet, vagy telefonon youtube/facebook
nem fogja kiakasztani órákon át a feltöltésteste 9-10után a többség lenyomja a gépet az igazi csúcsidőben 17-22óra között meg majd nem lesz csak 100mega feltöltés na puff de nagy durranás
ha a másik szolgáltató fogta magát és FTTH-ra csak 1000-es csomagot kínál akkor kétlem hogy annyira marha sokat forgalmaznának az emberekviszont a Telekom 2000-es csomagja vicc aztán lehet mégis bekötik simán a két ONT-t és nesze paraszt tegyél rá 2 gépet és használd
gre3nwar
te meg nem tudsz leszakadni a BIX portról
attól mert egy GPON-on lehet 3 gigás user egyidőben a BIX porton lehet egy pixelt sem fog emelkedni a grafikon mert lehet a 3 user hálózaton belül tölt egymástól
lehet külföldről töltenek, lehet más szolgáltató vagy szerverhosting szolgáltató szerveréről jön az áldás és oda meg van közvetlen kapcsolatuk
illetve azt is felejts már el hogy magyarországon egyidőben 1000darab 1000-es user töltöget és 1terabit forgalmat csinálnak 1000-en... 24órából áll egy nap és 1000megabittel töltesz 10percig addig abban a 10percben lehet a egész országban 20másik 1gigás user lesz csak aki tölt és a BIX nem fog füstölnialapból a legtöbb forgalom hálózaton belül megy vagy a 3-4 nagy másik belföldi szolgáltató felé oda meg mindnek van közvetlen kapcsolat BIX-en kívül
szóval ezt a BIX dumát hagyjuk már!!!amúgy GPON-on ha egy user kapna 2ONT-t hogy szénné hajthatja akkor a maradék 30végpontra simán előállhat hogy a maradék 400megabit kevés lesz de ahhoz a 2x1gigát egy usernek szarrá kell hajtani
panelban ha a szomszédok összebeszélnek hogy 20:00-tól mindenki egyszerre nekiáll leszedni a dallas összes-t akkor érdekes dolgok lehetnek azon a szakaszon
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz LSL1337 #88586 üzenetére
kezdem úgy érezni te tényleg azt hiszed hogy Telekom 2x30gigabit BIX-en az összes forgalmuk megy
megjegyzem az egyik 30gigás porton semmi se megy
a másik meg félig van kb. terhelve csúcsidőben
nézd csak
[link]
szóval akkor a Telekom forgalma 15gigabit összesen és akkor ezt mondjuk 15darab 1gigás user tekerte nekik össze?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
poli27
veterán
nem vállalati csomag lesz, rosszul érted! A gigás árán jön elvileg a lakossághoz is!
-
DJ. Ru$y
félisten
Srácok!
Lassítsunk egy kicsit! Kezditek elszemélyeskedni a dolgot és a Cisco vs. Mikrotik vs. többi gyártó sem ebbe a topic-ba való. Nyugodjon le mindenki, várjátok meg legalább a hivatalos bejelentést, az első megrendelést, az első létesítést, és az első tapasztalatokat!
Megköszönnénk!
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
e90lci
senior tag
Sziasztok
A DOCSIS 3.1-ről tud valaki valamit?Foglalkozik vele a telekom? -
adika4444
addikt
Sziasztok!
Van egy Vo-Ip program.
Telekom mobilneten rendszeresen (6--10 perc közötti időtartamokban, tehát 10 percnél tovább soha nem megy egyszerre, ahogy 6 percig minden esetben megy) megszakad, elveszti a kapcsolatot. Telenor mobilneten nincsen vele gond, ezért gondolom hogy a T nem igazán szereti a folyamatos kapcsolatokat, ehhez egyébként szívből gratulálok.
A nagy probléma viszont az, hogy Telekom kábelen is jelentkezik a hiba. Szervert egy DIGI-s otthoni netről hosztolok, és más DIGI userekkel, UPC-felhasználókkal semmiféle szakadás nincs.
Egy ismerősnek Telekom VDSL-je van, wi-fi-n használja, és szinte pont olyan a jelenség mint mobilnetnél, továbbá egy Telekom koaxon is a fennt leírtakat tapasztaltam, de ott Cat5E lannal, Cisco EPC3925.
Röviden tehát szakadozik, és nem a szerverrel van a probléma, meg nem is a klienssel.
És ezekből jön a kérdés, a Telekom mocsok módon az aktív kapcsolatokat pár percenként lebontja?
Mobilneten már próbáltam pingelni folyamatosan bix.hu-t és a szerver hosztját, egyikkel sincs semmilyen probléma. Nincs csomagveszteség, nincs kiugró pingidő, szóval itt nagyon direkt szivatás látszik a történetben...
Más is tapasztalt ilyet?
Köszi!üdv, adika4444
-
astorre19
aktív tag
Meg kellene várni majd a 2 Giga hogy fog teljesítei amikor elérhető lesz egyáltalán.
az 1 giga is úgy indult,hogy 2 lehet maximum /OLT,ahoz képest hol járunk...Battletag: SHADOWDRAGON#26677
-
viktorhu
veterán
válasz adika4444 #88593 üzenetére
Ha szándékosan megszakítgatnák akár mobilon, akár vezetékesen a kapcsolatot, az azt jelentené, hogy nem lehetne viberen / skype-on telefonálni, nem lehetne videót streamelni - szerinted mi menne itt a fórumon akkor? Csak a voip szervereddel szakad meg a kapcsolat, vagy pl. netflixen sem lehet megnézni egy filmet? Próbáltad más voip szolgáltatással tesztelni (pl. viber, skype, neophone stb)?
-
DJ. Ru$y
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest