Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Razermazer

    őstag

    Sziasztok

    Kábelnetes kérdéssel fordulnék hozzátok.
    A helyzet a következő, adsl-t használok a mai napig(mellé analóg telefont és analóg kábeltévét) 10mbit-es csomagot(20mbit-re váltanék), előfizetésem jövő hónapban jár le 25.-én.
    Ezért gondoltam megkezdem a hosszabbítást, érdeklődtem, hogy a mostani kedvezményeim megmaradnak e.
    Természetesen nem, a supportos hölgy megnézte, hogy lehet ezzel a kedvezménnyel ami nekem van így tovább vinni az előfizetést és sajnos nem, mivel most lesz az átállás novemberben.
    Közölte hogy csak akkor marad a tripla kedvezmény( mivel minden náluk van) ha átállok kábelnetre az adsl-ről. (A migrálás most mennyi? kell egyáltalán fizetni érte? ezt nem kérdeztem meg a kisasszonytól)(Mindenkit egységesíteni szeretnének, és így az adsl-t ki szeretnék vezetni a piacról idővel, ezt is mondta.)
    Abban maradtunk, hogy mivel még időben vagyok megbeszélem itthon a család többi tagjával hogy mi legyen.
    Meg gondoltam megkérdezlek benneteket, hogy merre hogyan tovább.

    Itthon végül abban maradtunk hogy szeretnénk megtartani ha lehet még az analóg telefont,(hoppá díjcsomag) és az analóg kábeltévét is családi alap csomaggal ami most is van. Visszaolvasván a topikban és megkeresve ezeket a hozzászólásokat, a kábelnetre akkor tulajdonképpen nekem csak egy modem kéne, méghozzá egy d-link dcm 301. Itt jön a kérdés, fognak nekem ilyet adni(kérésre) vagy valami más csodát hoznak?. Menedzselés nem utolsó szempont részemről.
    Lényeges szempont, hogy a mostani n66u-s szuper routeremet tudjam használni, ip-címeket ő kapja.
    Modem, modem router(ha ilyet kapok) bridge funkció alapvető elvárás részemről.

    Kábelezés megfelel a kábelnetre ami most van? Amikor megköttetett az előfizetés nagyon régen akkor lett kiépítve a koax kábelrendszer jelenleg 4 tv van rajta egy 4 osztós splitterrel 5-1000mhz-es tartományban. Padláson vannak a kábelek és a splitter is, és onnan vannak lehúzva szobánként. A tévéken eddig nem vettünk észre problémát. Érdemes áthúzatni friss kábeleket? internet miatt?
    Ha jól informálódtam, akkor kell a mostani splitter elé egy ilyen csoda[link] a tv ágba megy a 4 tv-s splitter, az internet meg lóg majd a data ágon, és külön lesz lehúzva neki egy kábel? jól gondolom? ahová én szeretném!

    Ha netalántán erősködnek az iptv-vel(10mbitnél hd adás felejtős nincs is rá igény egyébként) és a voip telefonnal, ezt hogy képzeljem el telefon szintjén? a mostani telefonunkat tudjuk használni vezeték nélküli amit analógra is használtunk? a kábelezése hogy lenne ezek után?
    A mostanin jön a telefon meg az adsl akkor az a kábel halott lesz? és a router modemből mert itt már azt adnak ugye? abból jön majd a telefon is?

    A modemért vagy a modem routerért fizetni kell nekik vagy nem ? a szerelési költségek kb mennyit tesznek ki?

    A modem routerből mit adnak mostanság még mindig a cisco 3925? használható hozzá az a htlm kód amit dchard linkelt jó pár hozzászólással odébb, hogy életre lehessen hívni a bridge módod vagy már a tcom az újabb frissítéssel ezt is kilőtte?

    Így most összeszedve ennyi lenne a kérdésem várom válaszotokat :R

    Esetleg tudtok e arról, hogy itt felém ki fog majd optikai kábelen bármit szolgáltatni?. Ugyanis a nyáron az elektromos oszlophálózaton, kihúztak optikai kábeleket! Cinkota 16 ker. Itt egyeduralkodó a t-com lehet hogy ez lesz a fejlesztés majd. A kábelnet és kábeltévé az a járda alatt megy, aztán oszlopokon, azt tudom és réz alapú.

    Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"

Új hozzászólás Aktív témák