- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gedeon31
addikt
válasz hackeeeee #17500 üzenetére
Te szerinted nem röhelyes az ,hogy julius végén a bankomban beregisztrálták a csoportos beszedési megbizásomat a t-home felé.
Bánat tudja hányszor telefonáltam még mindig nem volt aktiv.
Levet megkapva :kérésének megfelelöen társaságunk 2011.10.21.-én bankszámláján beállitotta a csoportos beszedét.
Végül is csak 3 honapba tellett a 2-3 hét helyett.
4 ügyintézö nézte meg , helyesen állitották e be a bankba és mindig arra jutottak jól van beállitva.
Nem csak 4 emberrel beszéltem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Gedeon31 #17501 üzenetére
Most Én azzal mit kezdjek, hogy az ottani ügyintézők nem képesek véghez vinni a módosításokat?
Lényegében pár hónapos asszem tán 1 v 2 hónapos gyorstalpalót kapnak a callcenterek, és szevasz. Diák szinten.. Ők nem tudhatnak mindent..
Na meg, furcsamód azon a környéken van gond, szal az arrafelé lehet gond..
Véleményem szubjektív...
-
Gery15
addikt
T-Home-ról vélemény...**********
Történet: 2011. November 27. betelefonáltam, hogy meghosszabbítsuk a hűségidőnket... (utólag gondolkodva, felesleges inkább mentem volna másik szolgáltatóhoz... ) Paletta M díjcsomagban vagyok. Telefonálás közben mondja a hölgyemény, hogy lehetőségünk van most arra, hogy díjmentesen korszerűsítés miatt kicserélik a telefon vonalat analógról digitálisra elmagyarázta ezt, hogy még is mivel jár stb. Mondom okés legyen. Úgyis jön nem sokára egy noti és akkor legalább nem kell routert vennem, mondja a kis hölgy, hogy 2 max 3napon belül kijönnek és megoldják, mondom az fasza itthon is lesznek szüleim és akkor megtudják oldani. Kért egy telefonszámot időpont egyeztetés véget... Igen. Eltelt egy hét... semmi, nem hívtak. Betelefonáltam 4.-én, hogy akkor még is most mi van? Erre leráztak azzal, hogy szíves türelmét kérjük.. Ok. Mára elegem lett felhívtam őket, hogy ez így k*rvára nem okés teljesen másképpen történik így a számlázás, ráadásul hűségidőn kívül is vagyok a 100percet is megvonták így, és még a 30-as számokat se tudom ingyen hívni... Azt mondta ma egy másik kis hölgy, hogy folyamatban van... Na mondom most szépen meg állunk és elmondtam neki, hogy mi van... Válasz felvettük a kérését a sürgősségi listára...HyperX
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
Tegnaptol en is SAT TV tulaj lettem
A kepminoseggel elegedett vagyok, hasznalt belterit kaptam INTEK HD S10CX tipusut.
Az volna a kerdesem ,hogy kell beallitani ,azt ,hogy a keparanyt egy egy csatornavaltas kozott ne kelljen allitani, hanem tegye ki mindet teljes kepernyore?
tovabba lehetett valasztani hdmi vagy scart csatlakozot kerek hozza. Tervezem egy ujabb plazma beszerzeset ,es jelenleg az egyik tvm regi crt, nyilvan hozza csak scart kabelt kertem,ugyfelszolgalaton bejelentem kicserelik nekem dijmentesen HDMI re? -
MY2K
aktív tag
válasz salieri. #17507 üzenetére
az INTEK HD-k mostanában kínlódnak - szerintem a legutóbbi sw frissítés nem lett ok. Tehát ha spontán újraindulásokat tapasztalsz akkor nem kell egyből hibára adni. Dolgoznak a javításon és egy ujabb frissítést küldenek majd ki.
Telefon, TV, Internet, Mobilnet - Rendelés, bekötés egy helyen. Keress pü-be!
-
sandró60
addikt
Sziasztok!
Tanulságos olvasmány történet+hozzászólás -
ttmanus
csendes tag
Sziasztok!
Nekem a következö gondom lenne.T- home 15Mbit es netet lecseréltem 25 ösre.
A szolgáltato jött modemet kicserélte egy cisco ra ami már routher is egyben.Én hazajöttem és szomoruan tapasztaltam hogy laggolok játék közben.Eddig a régi modemmel és a 15 ös nettel nem laggoltam.Átlagos volt mint minden magyar játékosnak.Felhivtam öket csináljanak valamit 3 x voltak már kint mindig azt mondták kész és sehol semmi.Kértem vissza a régi modemem hogy biztos szar a cisco de azt modnták hgoy nem lehet mindenki ezt kapja.
Ugattak hogy biztos a gépem szar.Hát tegnap felraktam egy szüz rendszert.Semmi nem változott.Nem tudom mi lehet a gond.Ja ilyen alapdolgokat ne irjatok hogy tüzfalat kapcsoljam ki.Meg hogy portforwardoljak.DMZ be nyomom.Szoval az a fö gond hogy ök se nagyon segitökészek ilyen téren.Még azon gondolkozom hogy a szürö lehet e gond mert azt is cseréltek kint az oszlopon.De senki nem nézte meg amikor kijött hogy az jo-e.
Valaki aki esetleg járt már igy az megirhatná mi a gond.
A laggolás azt jelenti hogy hogy ugrál a pingem 100-130 között.Ott ahol más játékosé 45-50
És hagyjatok azzal hogy torrent meg ilyenek mert semmi nem megy csak a játék.És a régi modemmel és nettel miden jo volt. -
ttmanus
csendes tag
a 15 megás netnél nem volt nagy az SNR?
-
polonic
félisten
-
félisten
Sziasztok!
Most váltok ADSL-ről VDSL-re (nem önszántamból, lent leírom, hogy miért).
Pár kérdésem lenne:
- a szolgáltató ad új modemet ingyen, ha a mostani nem alkalmas a VDSL-re?
- kell új szűrő?
- ugyanúgy azon az érpáron jön a VDSL is, mint az ADSL? (4 erű kábel jön be a házba, abból a középső két éren jön most a net és a telefon is, a másik kettőn nem jön semmi, be sincs kötve sehova).Köszi!
Tehát a sztori:
Évek óta problémát jelentett az, hogy a szolgáltató azt mondta, hogy simán lehet 8 megás netünk is, de amikor ezt mekötötték akkor szakadozott (óránként többször), majd amikor jeleztem a hibát, akkor kijelentették, hogy túl messze vagyok a központtól, és mégsem lehet 8 megás netem. Ezt többször is eljátszották, és eléggé dühítő volt, mert amikor a 4 megás netem végre normálisan ment, akkor kitalálta a T, hogy növelik 8 megára, és ezzel megszűnik a 4 megás csomag, de mivel nálam nem megy a 8 mega, maradhatok a 2 megás csomagban. Hurrá. kb 200Ft-tal olcsóbban lett fele sebességű a netem...2010 közepén gondoltam váltok 2 megáról Paletta M-re, ahol 5 MBit-es csomagtól reméltem jó ár/érték arányt. Csodák csodájára ez össze is jött, néhány hét adminisztrációs szivatás után. Néha (napi 3-4) szakadozott, de mivel tudtam, hogy a T ügyfélszolgálata katasztrófa, ezért hagytam a fenébe, úgysem lesz jobb.
Jobb híján örültem is a közepesen tűrhető helyzetnek úgy 13-14 hónapig...Most ősszel volt egy előre tervezett karbantartás, amiről küldtek is értesítést, hogy nem lesz net néhány órán keresztül. Ezt a részét maradéktalanul betartották, sőt túl is teljesítették, mert másfél órával hamarabb ment el a net, mint haogy megírták.
Ezután másnak megint volt net, de 1-2 percenként szakadozot.
Ezt már ne lehetett bejelentés nélkül hagyni. Fel is vették udvariasan a hibát, majd szóltak, hogy értesítenek. Jön az email másnap, hogy a hibát elhárították, ha újra rossz, akkor szóljak. Persze, változás nem történt, szakadozás ezerrel. Ezt még eljátszották párszor, és végül 1 MBit-re csökkentették a sebességet, mert szerintük túl messze vagyok a központtól, és ezért nem lehetséges nálam az 5 Mbit. Ahha... több, mint egy évig lehetséges volt, most hirtelen mégsem... Kértem szakvéleményt, ami szintén ugyanezt az eredményt hozta ki. Mondtam nekik százszor, hogy de akkor miért működött töb, mint egy évig, kevés szakadással? Erre ők nem tudnak válaszolni, még a műszaki kolléga sem, mert ő nem lát bele, hogy mi történt a karbantartáskor, de abban azért biztos volt, hogy akármit is csináltak, azon nem lehet már javítani.
Most ez komoly, hogy egy hibát nem tudnak elhárítani és még hajlandóságot sem mutatnak rá??? Becsokizok...
Gondoltam, hogy valami panaszt teszek de sejtelmem sincs, hogy mi a módja, de sajnos időm sincs erre a munkám miatt.
(Ha rre van ötlet, akkor ne kíméljetek!!!!)Azóta szívok 1 megával, és persze, mivel emiatt szét kellett szedni a Paletta csomagot még drágább is a több előfizetési díj a rosszabb csomagok ellenére.
Ezért döntöttem a VDSL-nél, mert a drágább csomagot bezzeg be tudják húzni, mert arra külö központ van hozzánk közel...[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
félisten
válasz joecontra #17520 üzenetére
Nem aggódom, csak magamtól nem váltanék egy drágább csomagra.
Az a dühítő, hogy annyi gerinc nincs bennük, hogy maguktól szóljanak előre, hogy a jövőben nem tudják az 5 megás adsl-t biztosítani, és van két választási lehetőségem: 1 mega, vagy 15 mega... Ez még elment volna nagyjából, bár ez is szerződés-szegés, ha jól tudom.
Ha pedig hibáról van szó, akkor miért nem mutatnak hajlandóságot a javításra?
Mindkét esetben felháborítónak tartom a viselkedésüket.A kérdéseim továbbra is élnek:
- a szolgáltató ad új modemet ingyen, ha a mostani nem alkalmas a VDSL-re?
- kell új szűrő?
- ugyanúgy azon az érpáron jön a VDSL is, mint az ADSL?
(4 erű kábel jön be a házba, abból a középső két éren jön most a net és a telefon is, a másik kettőn nem jön semmi, be sincs kötve sehova).Köszi!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
joecontra
addikt
-
villamos
őstag
A szolgáltató minden eszközt biztosít, ami szükséges a szolgáltatás igénybe vételéhez, legyen ez szűrő, vagy akár modem, ezek úgyis az ő tulajdonukat képezik. Szerintem amúgy, mindent ki fognak cserélni. A telefonhálózat két huzalon működik, így továbbra is a meglévő érpáron fog érkezni, csak azért van négyeres drót, mert a szerelőknél ilyen szokott lenni (piros, fehér, szürke, fekete)...
[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
félisten
válasz villamos #17525 üzenetére
Köszi szépen a választ!
(#17526) fero02: "Sőt, még akár az is lehet, h ki fogják cserélni neki UTP-re."
Hát, ezt nem szeretném, ugyanis ahhoz 50 méteres szakaszon kellene felásni a kertet...
Mitől függ egyébként, hogy UTP-re cserélik valakinél, vagy sem?
Egyébként egy szereld magad csomaggal indítottunk az elején és szerelő azóta sem járt nálunk.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
fero02
nagyúr
Hja, én azt hittem a lakás belső kábelezéséről van szó. Bocsi akkor.
UTP-t a kültéri kötődoboztól szoktak használni a modemig, mert a régi PVC vezetékek erre már nem valók. Olyat max analóg vonal mellé raknak. Ez az új kiépítésekre mindenképp vonatkozik, de igazság szerint az analógról digitálisra való átálláskor is cserélniük kellene. Ehelyett megnézik megy-e a rég szutykon; ha megy, akkor úgy hagyja és nyert "x" időt, ha nem, akkor muszájból átkábelez.
-
ManY
senior tag
hellosztok
uj vagyok a temaban
bar mar 1 eve van t home sat tv csaladim de keveset nezem (havi 1-2 ora)
mert eleg elkeserito full hd s projektoron a minosege a dolognak...
most elofizettem hbo max pack ra plusz 1 ropiert hbo hd ra
ha midnen igaz napokon belul kapok uj set top boxokat amin van hdmi is
de sajnos nem sok jot olvas az ember a t home os set top okrol
tudnatok ajanlani esetleg egy jo set top boxot amin van coax hang kimenet, hdmi
es usb re is tudna rogziteni?
illetve ha veszek egy set top boxot ami nem gyari t home os
akkor mi a teendom? csak siman atrakom bele a kartyat amit a sat tv csomagomhoz adnak
es vegigfuttatok egy keresot ami megtalalja a csatornakat vagy ennel azert bonyolultabb? -
villamos
őstag
válasz fero02 #17528 üzenetére
Rettentő sokra fog menni az előfizető a cat-5 -kábellel, ha a hálózaton lévő kötődobozban is cat-1 es kábel van (gyk. normál telefondrót), aminek a vége mondjuk a 2km -re lévő telefonközpontban van...
17529 ManY:
Nem tudod használni más STB -ben a home-os kártyát, mert párosítva vannak, kizárólag a szolgáltató által biztosított eszközt használhatod.[ Szerkesztve ]
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
fero02
nagyúr
válasz villamos #17530 üzenetére
Ez van. Ettől sokkal több felesleges és butább dolog is van a távközlésben...
De azt azért remélem Te is elismered, h a CAT5 kábel jóval minőségibb a régi ilyen-olyan sodrott PVC-től, amin akár kötés is lehet, és h ez mind nagyban befolyásolja a szükséges jelszinteket a modem számára?!
[ Szerkesztve ]
-
salieri.
őstag
sziasztok! kiirta a belterim ,hogy kartyahiba, elment a kep..
kikapcsoltam majd ujra be kep visszajott ,
jelentsem ezt be vagy ne foglalkozzak vele?
ja es par csatornan az EPG-t sem mutatja. -
MY2K
aktív tag
válasz salieri. #17537 üzenetére
Dolgoznak rajta. Egy hibás sw frissítés eredménye lehet. Be lehet jelenteni de sokat nem tud tenni a szerelő. Hivatalból ki fog menni elmondja mi a helyzet. Ha nincs HD csomagod akkor jobb a másikra lecseléltetni (intek fekete)
Telefon, TV, Internet, Mobilnet - Rendelés, bekötés egy helyen. Keress pü-be!
-
fero02
nagyúr
A mezei CAT5-ben ugyan nincs (mint a nevének rövidítése is mutatja), de az érpárok csavarása miatt még sem szedi össze könnyen a zajt, interferenciát. Ilyen célokra tökéletesen megfelel, fölösleges lenne ettől jobb kábelt alkalmazni.
Egyébként teljesen fölösleges a plusz föld szál, mert nem rendezőbe van kifejtve, ahol ki lehet varrni, de még csak fém "burkoló lemezzel" sincs ellátva a csatlakozó.Amúgy valószínűen azért használtok olyat, mert azt megkapta a cég 25ft/m áron, a cat kábel meg 30ft/m áron lett volna csak. Ez amúgy milyen keresztmetszetű? 4*0.22?
-
bul07
nagyúr
Miért lehet az hogy torrent leáll, Steam is Megszakadt a kapcsolat üzenetet dob
De nett az van mert böngészni azt tudok és max egy perc múlva magától helyreállAz lehet hogy ip vált és azért , mert volt olyan oldal ahol újra be kellett jelenkezek utána
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
villamos
őstag
válasz fero02 #17531 üzenetére
Igen az lehet hogy a cat5 jobb minőségű, de hidd el, hogy nem a telefonoszlop, és az előfizető háza közötti pár méteren fogja összeszedni a vonal mondjuk a 35 dB csillapítást, hanem az előtte lévő két (vagy több) kilométeren lévő, tucatnyi kábeldobozon, kötésen stb. fogja.
Csúnya hasonlattal, ha fogsz egy marék trágyát, és és rászórsz a tetejére egy kiskanálnyi cukrot, attól az még trágya marad.Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
Wask
csendes tag
Sziasztok, elég új vagyok a témába... de vettem egy dvb-c -s TV-t, láttam a barátomnál ahol DIGI van hogy megy neki a TV-be az EPG és minden funkció gyönyörű szépen megy és mindez set-top box nélkül.... én a T-home-nál vagyok, felhívtam őket, de nem tudták mit akarok... a kérdés a következő.. milyen szolgáltatást kell megrendelnem hogy müködjün a TV-mben a gyári EPG funkció és ne holmi set-top boxot tegyenek nekem mellé és azon kelljen nyomogatni mindent... van egyáltalán ilyen a t-homenál?
Remélem érthető voltam... szal DVB-C set top box nélkül és hogy menjen az EPGm! köszönöm! -
Wask
csendes tag
DVB-C
És jön a kedvenc, a kábeles digitális adások, vagyis a DVB-C, mint Cable. Manapság egyre több tv már a digitális kábeles adások vételére (DVB-C) is alkalmas dekódert is tartalmaz. Így látszólag minden meg van oldva. Csakhogy a DVB-C adást még egyes szolgáltatók, tipikusan UPC, még tovább lekódolják, hogy annak ellenére hogy a TV a kódolatlan DVB-C adást tudja venni, mégis kelljen dekóder. Ez azért érdeke a UPC-nek, mert ha egy lakásban több TV is van, akkor annyi settopboxot tudnak eladni. A DIGI Kábel ezzel szemben nem kódoltan biztosítja a DVB-C, vagyis digitális kábel adásokat, így ha van arra alkalmas tévénk, nem fog kelleni plusz dekóder, ráadásul a DIGI plusz pénzt sem kér a digitális adásokért.
Pfff....
-
villamos
őstag
A upc -vel szemben a t nem csinál ilyet, csak egy conax modul kell, nem szükséges a box. Természetesen ez nem hivatalos, (sőt az ÁSZF durva megsértése) így továbbra is bérelned kell azt.
Viszont hamarosan ez a lehetőség is megszűnik, mert ahol lehet ott az iptv -t eröltetik, és ebben az esetben semmilyen módon nem lehet megkerülni a STB -t.
Talán valamikor a jövőben lesznek olyan tv készülékek, amelyek képesek lesznek fogadni az iptv adást is mindenféle további eszköz nélkül.[ Szerkesztve ]
-
Gery15
addikt
Na holnap jön a korszerűsítés...
HyperX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Elektromos autók - motorok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Synology NAS
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest