Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bici

    félisten

    Sziasztok!

    Most váltok ADSL-ről VDSL-re (nem önszántamból, lent leírom, hogy miért).
    Pár kérdésem lenne:
    - a szolgáltató ad új modemet ingyen, ha a mostani nem alkalmas a VDSL-re?
    - kell új szűrő?
    - ugyanúgy azon az érpáron jön a VDSL is, mint az ADSL? (4 erű kábel jön be a házba, abból a középső két éren jön most a net és a telefon is, a másik kettőn nem jön semmi, be sincs kötve sehova).

    Köszi!

    Tehát a sztori:
    Évek óta problémát jelentett az, hogy a szolgáltató azt mondta, hogy simán lehet 8 megás netünk is, de amikor ezt mekötötték akkor szakadozott (óránként többször), majd amikor jeleztem a hibát, akkor kijelentették, hogy túl messze vagyok a központtól, és mégsem lehet 8 megás netem. Ezt többször is eljátszották, és eléggé dühítő volt, mert amikor a 4 megás netem végre normálisan ment, akkor kitalálta a T, hogy növelik 8 megára, és ezzel megszűnik a 4 megás csomag, de mivel nálam nem megy a 8 mega, maradhatok a 2 megás csomagban. Hurrá. :((( kb 200Ft-tal olcsóbban lett fele sebességű a netem... :(

    2010 közepén gondoltam váltok 2 megáról Paletta M-re, ahol 5 MBit-es csomagtól reméltem jó ár/érték arányt. Csodák csodájára ez össze is jött, néhány hét adminisztrációs szivatás után. Néha (napi 3-4) szakadozott, de mivel tudtam, hogy a T ügyfélszolgálata katasztrófa, ezért hagytam a fenébe, úgysem lesz jobb.
    Jobb híján örültem is a közepesen tűrhető helyzetnek úgy 13-14 hónapig...

    Most ősszel volt egy előre tervezett karbantartás, amiről küldtek is értesítést, hogy nem lesz net néhány órán keresztül. Ezt a részét maradéktalanul betartották, sőt túl is teljesítették, mert másfél órával hamarabb ment el a net, mint haogy megírták.
    Ezután másnak megint volt net, de 1-2 percenként szakadozot.
    Ezt már ne lehetett bejelentés nélkül hagyni. Fel is vették udvariasan a hibát, majd szóltak, hogy értesítenek. Jön az email másnap, hogy a hibát elhárították, ha újra rossz, akkor szóljak. Persze, változás nem történt, szakadozás ezerrel. Ezt még eljátszották párszor, és végül 1 MBit-re csökkentették a sebességet, mert szerintük túl messze vagyok a központtól, és ezért nem lehetséges nálam az 5 Mbit. Ahha... több, mint egy évig lehetséges volt, most hirtelen mégsem... Kértem szakvéleményt, ami szintén ugyanezt az eredményt hozta ki. Mondtam nekik százszor, hogy de akkor miért működött töb, mint egy évig, kevés szakadással? Erre ők nem tudnak válaszolni, még a műszaki kolléga sem, mert ő nem lát bele, hogy mi történt a karbantartáskor, de abban azért biztos volt, hogy akármit is csináltak, azon nem lehet már javítani.
    Most ez komoly, hogy egy hibát nem tudnak elhárítani és még hajlandóságot sem mutatnak rá??? Becsokizok... :(((
    Gondoltam, hogy valami panaszt teszek de sejtelmem sincs, hogy mi a módja, de sajnos időm sincs erre a munkám miatt. :(
    (Ha rre van ötlet, akkor ne kíméljetek!!!!)

    Azóta szívok 1 megával, és persze, mivel emiatt szét kellett szedni a Paletta csomagot még drágább is a több előfizetési díj a rosszabb csomagok ellenére.
    Ezért döntöttem a VDSL-nél, mert a drágább csomagot bezzeg be tudják húzni, mert arra külö központ van hozzánk közel... :((

    [ Szerkesztve ]

    Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák