Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • snyper990

    őstag

    válasz Clark78 #146228 üzenetére

    Szia!
    „mekkora fúrás-faragással jár?”
    Ez attól függ, hogy változtatsz-e az eszközök elhelyezésén (pl. tévék, szolgáltatótól kapott HGW), illentve hogy jelenleg hogyan futnak a kábelek, mozdíthatóak-e.

    „Van esély arra, hogy a meglévő koax kábelezés elegendő, nem kell másik kábelt behúzni?”
    Nincs. Telekomnál IPTV van, UTP kábelek mennek a tévékhez/set top boxokhoz, így a meglévő koax kábelek nem használhatóak. Viszont ha pl. kábelcsatornában vannak, akkor azok segítségével behúzható a helyükre az UTP, így nem kell fúrni-faragni.
    A HGW-ig tudtommal mindenképp új kábelt kell húzni kintről.

    „Az ügyfélszolgálat cím alapján vajon tud pontos választ adni, vagy előzetes felmérés szükséges?”
    Akár a Telekom honlapján a címedet beírva is meg tudod állapítani, hogy milyen technológia ellérhető. Ha felkínál 2000/1000 Mbites csomagot, akkor optika, ha 100 Mbit alatti a legnagyobb csomag, akkor DSL (és akkor jobban jársz, ha lemondasz a váltásról...), egyébként koax.

    „Gazdagrétről van szó, amennyiben a lokáció lényeges.”
    A lokáció az elérhető technológia szempontjából lényeges, azon belül viszont csak annyit befolyásol (a fúrás-faragással kapcsolatban), hogy optikai kábelt húznak be, avagy másik koaxot. Ha a jelenleg bejövő kábel nincs levakolva/befalazva, akkor annak a helyén fájdalommentesen be tudják húzni az újat, különösen optika esetén, mivel annak jóval kisebb az átmérője

    Szerk.: Lassú voltam, ezért vannak benne fentebb már leírt információk. Bocs

    #146230 Indiant: Az új Telekom TV (androidos set top boxszal) nem működik net nélkül, kötelező hozzá net előfizetés is. Ügyfélszolgálaton kérdezz rá, hogy lehet-e a címre régi IPTV szolgáltatást rendelni, úgy elvileg mennie kell

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák