- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- iPad topik
- Apple notebookok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Dumi86 #111698 üzenetére
OFF
Véletlenül sem te általánosítottál... Ezt itt le is zárhatjuk. Ez még mindig egy szakmai topik, jöhetsz ide fröcsögni, hogy xy nem válaszol neked, de nem engem minősít, ha az aláírásomat nem tudod elolvasni.
ON
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
-
Dumi86
senior tag
válasz BBéci #111702 üzenetére
Ez ökörség. Fogalmad sincs mit jelent a zaklatás szó... Azért mert mertem írni neki privát üzenetben(ráadásul nem ilyen lenéző hangnemben mint ahogy ti teszitek itt)? Ne nevettessétek már ki magatokat mégjobban. Csak az emberi butaságot fokozzátok mégjobban. Magatokat minősítitek csak ezzel. Urambocsá hogy írni merészeltem
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
MODERÁTOR
-
tag
válasz korpicschess #111696 üzenetére
Nekem 3686-nál volt detto ugyanez.
Mivel megoldás nem volt, és másnál is ugyanez a probléma jelentkezett (ergo nem user error), így végül vettem egy alap Asus routert, amin van USB3 csati, és arról filmezek.
Az volt a meglátás, hogy valszeg a Sagemcom firmware nincs a helyzet magaslatán, majd később talán újabbal javul a dolog (nem javult).[Itt] nyüglődtem én is anno
[ Szerkesztve ]
-
tika06
csendes tag
Sziasztok, szeretném a fórumtársak segítségét kérni.
Körülbelül 2 hónapja lett elérhető nálunk az optika, rögtön elő is fizettem.
Eddig tökéletesen működött, de az utóbbi néhány hétben észerevettem, hogy rendszeresen elmegy az internet néhány percre (naponta kb 1-2x).
Ilyenkor a Sagecom-ban az alábbi látható:
Érdekesség, hogy a TV-k (amik ugye szintén netről mennek), tökéletesen mennek tovább.
Találkozott valaki már a jelenséggel?
Csak az új terület miatt van, vagy jelentsem be hibára?[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
-
-
Komi28
senior tag
[link] Erre valaki szaki?
-
Túzok22
senior tag
válasz CharlieDrop #111714 üzenetére
valószínűleg nem mindenhol, mert nálam pl teljesen tökéletes a T optika. Remélem nálatok helyre állnak a dolgok.
-
Túzok22
senior tag
válasz Komi28 #111674 üzenetére
Ezek a jelszint értékek teljesen tökéletesek. A táblázat jobb oldali oszlopa is mutatja hogy mettől meddig jó a jelszint és amint én látom mindegyik értéked a mettől meddig között van, úgyhogy nincs semmi gond a jelszintjeiddel, teljesen tökéletesek.
Használsz saját routert, vagy az ONT-ról megy mindened? Mert saját router is lehet ludas. Nálad se tudhatom pontosan hogy mi a gond, én azt tanácsolom hogy hívd fel a 1414-et és jelentsd hibára.[ Szerkesztve ]
-
Túzok22
senior tag
-
Túzok22
senior tag
válasz CharlieDrop #111714 üzenetére
Amúgy te helyileg merre laksz? Merre vannak gondok az optikával?
-
CharlieDrop
veterán
válasz Túzok22 #111720 üzenetére
Nem helyhez kötött azt mondta az ügyfélszolgálat. Elsősorban az új bekötéseket érinti, szerencsémre péntekre kértem áthelyezést, vmi okos meg új ONT-t küldetett. De érintheti a meglévő előfizetőket is. Aki pl pont újra csatlakozott volna a hálóra, az kihullott.
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
Túzok22
senior tag
válasz CharlieDrop #111721 üzenetére
Aha értem. Ez nem jó dolog.
-
Telda
addikt
Sziasztok!
Szeretném az előfizetéseimet Magenta 1 csomagba egyesíteni.
Van vezetékes telefon, egy mobil, Sat TV és internet, minden az én nevemen van.
Tudok úgy váltani, hogy a meglévő csomagjaimat ne kelljen módosítani?
Mert a Sat TV tökéletesen megfelel, helyette már csak iptv van amit nem szeretnék.
Illetve a jelenlegi Net csomag sem elérhető már, csak jóval lassabbat tudnék választani. -
Túzok22
senior tag
válasz Komi28 #111723 üzenetére
1414 hibajelentés. Lehet hogy meghibásodott az ONT, vagy az utp kábellel lett valami. Nézd meg a gépedet hogy nem e azzal történt valami.
Milyen géped van amúgy? Én ha optikán magas pinget tapasztalnák, akkor azonnal hívnám a 1414-et mert ez optikán nem normális, mivel az FTTH technológia az alacsony válaszidőről (ping), a magas sebességről, az időt állásról, nagyon ritka és nagyon kevés meghibásodásról szól. A csomagvesztés (packet loss) se normális ezen a technológián.[ Szerkesztve ]
-
Surci1
tag
Sziasztok!
A hétvégén a 1414-en előfizettem egy magasabb internet csomagra. Mint utólag kiderült, az ügyintéző elfelejtette közölni, hogy modem csere is lesz illetve azt is hogy az új modemet a GLS hozza házhoz.
Fél órával ezelőtt meg azt az infót kaptam, hogy a szállítás sincs ingyen.Azt szeretném megkérdezni, hogy tényleg igaz, hogy nem ingyen küldi ki az új modemet a Telekom?
-
MODERÁTOR
-
Surci1
tag
válasz DJ. Ru$y #111728 üzenetére
Köszi az infót és neked is Intruder2k5.
Egy év hűségidővel kötöttem.
A GLS futár hívott reggel, hogy csomagot fog hozni dél körül a telekomtól és hogy 990ft lesz a szállítás. Csodálkoztam is, hogy a telekom csomagváltás miatti eszközcserét nem ingyenesen intézi.[ Szerkesztve ]
-
-
Túzok22
senior tag
válasz Komi28 #111723 üzenetére
Csinálj egy mérést speedtest.net-en és szelessav.net-en is, kíváncsi vagyok hogy mennyi a pinged, a letöltési és feltöltési sebességed. + csinálj egy cmd-s pingelést a bix.hu-ra és nézd meg hogy mennyi az átlag pinged és a lossod. A mérések közben ne menjen semmilyen letöltés, ne csinálj közben adatforgalmat!!!
Linkeld ide a speedtest-es mérésedet.[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Mivel ma szóba került máshol, rákerestem a topikban a Sagemcom switch kiosztására és belefutottam dchard korábbi posztjába, azon belül is egy képbe: [link]
Bár ez egy másik modell, nem a Sagemcom, ki lett mondva, hogy a Sagemcom switch is hasonlóképpen működik, azaz a switch és CPU közt 1 Gbit/s folyhat át. Én csak azt nem értem, hogy akkor hogy lehetséges az, hogy két porton is ki tudja adni a gigabitet egyszerre. Ezek szerint per port van a Gbit és nem a teljes switchre? Mert egyébként meg tudom erősíteni, tényleg nagyon szépen megvan a sebesség két porttal (bár ez nem a multi sebesség, csak single kapcsolat és egy ideje mértem): [kép]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Beniii06
addikt
válasz Mr Dini #111735 üzenetére
Az egyébként egy Mikrotik, de abból a mostani "legújabbnak" mondott consumer változatnak, már ilyen a rajza: [link]
Ha ezt megnézed, láthatod, hogy simán megvan a 2.5 Gb/s is a CPU és a switch között.Ha jól tudom PPPoE passthrough esetén nem minden vagyis nem úgy megy át a forgalom, mintha az ONT-ot Routernek használnád, illetve ez a Sagem ONT is 2018 őszén/2019 elején jelent meg(az a típus amit most is használnak ha jól tudom), az általad linkelt hsz. pedig jóval régebbi(HGW-nek van írva , de jóra értjük), tehát azóta rakhattak "modernebb" alkatrészeket is az ONT-ba, ami már többet tud 1Gb/s-nél. Nyilvánosan elérhető rajzot még nem láttam Sagem ONT-ról, pedig az tudná tisztázni 100%-ban a kérdésedet. Az oké, hogy van V2 model nevében, de azóta is lehetett több HW revízió.
Szerk.: A speedtestes eredményedhez nem ártana odaírni, te milyen eszközzel mérted ki(így csak félrevezeted az embereket), egyébként a speedtest is tud több szálon mérni, szóval egyáltalán nem biztos, hogy a mérés amit végeztél az egy szálon történt.
[ Szerkesztve ]
"Got any other secret weapons?"
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Beniii06 #111736 üzenetére
Passthrough-val biztosan nem tudna kimérni 2 Gb/s-et, mivel a LAN portjai a Sagemnek gigabitesek, így a PPPoE hitelesítést mindenképpen az ONT-nak kell végeznie és onnan NAT-olva hozni ki 2 LAN porton 2 x 1 Gb/s-et, amit összefoghatsz utána combosabb eszközzel.
Anno egy Román Telekom oldalán megjelent leírás alapján mondta ki dchard, hogy nincs meg a szükséges hardver. Nem tudom végül ennek mi lett a kimenetele.
-
dchard
veterán
válasz DJ. Ru$y #111737 üzenetére
Ha valaki vállalja, hogy megbontja a nála lévőt, onnan fogunk tudni pontos infót, hogy kiderül: milyen SoC és switch chip van a mostani legújabb darabokban. A Beniii06 által belinkelt kép azért csalóka, mert egy SOHO ONT-ben soha nincsen két switch chip, ha pedig csak egy van belőle, az hiába ül 2.5gigabiten, az ONT WAN (SFP) portja és a SoC között nem lesz meg a két gigabit, ergó itt lesz a szűk keresztmetszet. Tehát nem elég a 2.5Gbit/s a switch chip oldalon, az ONT WAN interfészének is bírnia kell a 2Gigabitet. Én még olyan GPON modult nem láttam, aminek 2-2.5gigás interfésze lett volna (nyilván az XG-PON-képes eszközöket kivéve).
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
polonic
félisten
kopa1-gyel egyébként mi történt?
Elment a T-től vagy megmondták neki, hogy maradjon csöndben? -
Huroq
senior tag
Üdv! Otthoni szolgáltatás mellé rendelt készülék esetén van olyan opció amikor nem hívnak fel adat egyeztetés miatt (telefonos rendelés, személyes)? Elég frusztráló, hogy a legrosszabb pillanatban keresnek. Visszahívni meg nem lehet. Köszi!
-
Telda
addikt
válasz lszlogal #111725 üzenetére
Köszönöm!
Van mobil előfizetés is és lehet hogy édesanyámmal átjönnénk a Vodafonetól.
Viszont ha netcsomagot vagy iptvre kell váltanom, akkor inkább hagyom, mert az visszalépés lenne.
Jelenleg 100as net csomagom van, ami már megszűnt, jelenleg a legnagyobb elérhető a 30as. Kb.10 éve volt 30Mbites netünk... -
DJ. Ru$y
félisten
válasz polonic #111739 üzenetére
Azt már egyszer megmondták neki, vagyis magyar magyarnak farkasa és valaki feldobta. A kopa1 már egy másik nickje, amivel él és virul, ha jól tudom. Gondolom ő sem szívesen szívatja magát azzal, hogy valaki megint megszívassa azért, mert segíteni akar.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Telda #111743 üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy a Magentába már nem engednek Sat TV-t, de javítson ki valaki, ha rosszul tudom.
A 30-as csomag nem 30-as, ahogy sokszor le lett írva... Elvileg ugyanannyit kell kapnod, mint most, ha többet tud a vonal, mint 30 Mb/s.
"*Net Plusz díjcsomag esetén: 30Mbit/s kínált letöltés, 1Mbit/s garantált letöltés, 5Mbit/s kínált feltöltés, 0,25Mbit/s garantált feltöltés.
Amennyiben az adott előfizetői hozzáférési ponton a díjcsomag kínált sebesség értékeinél magasabb sebesség értékek érhetők el, úgy a ténylegesen nyújtott sebességet nem korlátozzuk le a kínált sebességnek megfelelő értékben, hanem annál akár magasabb sebesség is elérhető. VDSL technológián, VDSL üzemmódban működő központi egység használatával a letöltési sebesség kínált sebessége, elméleti maximuma 100Mbit/s is lehet. "
A régi csomagjaidat biztos, hogy nem tudod bevinni Magentába, csak a jelenleg érvényes csomagokkal tudsz Magentát kötni.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
dchard
veterán
válasz poli27 #111740 üzenetére
Erre nem. Amit látsz pici csatlkaozók az antennák előtt, azok a gyári kalibrációs portok, nem antenna csatlakozók.
Visszatérve: biztos hogy forrasztott? Nekem olyan késes lepattinthatós megoldásnak tűnik, de nem látszik valami jól. Pedig pont a kupak alá kéne bejutnunk. Amit lefotóztál az a wifi chip, azzal most sokra nem megyünk
MOD: az is érdekes, hogy a SoC-nál ott van kialakítva a normális hűtőbordának a karom, erre egy kis alátaknyolást kapott és csókolom...
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest