- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyomtató topik
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Androidos tablet topic
- Androidos fejegységek
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyaaa26
senior tag
Sziasztok!
Optikát szoktak Nat-olni? Valami nem okés a kapcsolatommal, csak rá kell várni ha online játék van, még az is gyorsabb akinek mobilnet van. Minden más rendben van, le fel töltés, ping
-
bb.bocs
őstag
válasz IP1954 #108750 üzenetére
értelek. most lelőttem a nast, 600-650 fölé nem nagyon megy, 900 közelében sem vagyok mármint eltöltésben. igaz mondta a fazon hogy ugye attól is függ hogy a házban hány telekomos van... itt meg csak az van szolgáltató
Köszi ( azt hittem weboldalról is lehet )
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Sanyaaa26 #108751 üzenetére
Szoktak, de a NAT nem így szokott megmutatkozni. Ott a külső eléréssel (port átirányítással) szokott probléma lenni. Összefoglalóban le van írva, hogyan tudod ellenőrizni, hogy NAT-olva vagy-e, és az is ott van, ha NAT-olva vagy, hogyan tudod a publikus IP-t visszakérni.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
-
szimi57
őstag
Sziasztok, e hónapban lejár a hűségidőm, mobil+sat TV+internet. Meddig számithatok rá, hogy a jelenlegi havidíjam változatlan fog maradni Magenta 1-esként? Gondolom kevés rá az esély, hogy elszalasztok esetleg egy kedvezőbb havidijas megoldást.
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
krisz881
csendes újonc
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy egy 200 fő alatti falu hány Gbites portot kap ? Mert azt beszélte egy személy aki ért hozzá ! De nem tudom hogy mennyire igaz ! Mikor azt mondta hogy egy adott utcában 3 Gbites port van ! És ha már pl kb 3 előfizető 1 Gbites a többi 4 előfizető meg 300Mbites akkor nagyon csökken a sebesség az 1GBitesek javára ! Persze ha egyszerre tölt le mindenki gondolom ? Azt mondta hogy akkor már csak 500 Gbit felé lesz a sebesség az 1Gbiteseknek nem lesz már annyi mindig ! Mennyire mondott igazat az illető ? Ez hogy működik valaki eltudja magyarázni ? Biztos hogy ilyen sebeséget adnak egy adott utcára ?
-
Pubszon
veterán
válasz krisz881 #108759 üzenetére
128-al indulnak és ahogy kell, szegmentálnak.
Egy kettes osztó van az OLT-nál. A többi a lakó területen.
Átlagba 10 felhasználót engednek egy portra, attól függ milyen előfizetésük van. Nyilván 10 vezetékes telefon vagy TV előfizetésért nem fog lefoglalni egy portot.De ezek csak általános adatok, sok mindentől is függhet...
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
krisz881
csendes újonc
Akkor lényegében a 128 ból ki indulva nem mondott igazat ?
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz Pubszon #108760 üzenetére
Nem tudom ez a 128-as osztás mint infó honnan van, de több szempontból is nehezen hihető. A 128-as osztás azt jelenti, hogy önmagában az osztó csillapít 23dB-t, és még egy méter kábelt, vagy csatlakozón, heggesztésen fellépő csillapítást nem számoltam bele. Ha abból indulok ki, hogy a B+ modulok érzékenysége -28dBm, és legalább 2-3dB marginnal illik számolni, akkor a teljes szakaszra maximum 5-6dB csillapítás juthat az osztón kívül. Hacsak nem nagyon pici a kiszolgálási terület, ez a 128-as osztás nem jön ki fizikalag. Az már csak hab a tortán, hogy kapacitás tervezési szempontból sem jön ki a dolog. Ez a 128-as osztás leginkább elvi lehetőség például nagyobb irodaházak, kollégiumok, lakóépületek esetén, ahol az OLT és az előfizetők között valóban nagyon pici a távolság (épületen, de legfeljebb kampuszon belül van). A hazai gyakorlatba néhány kisebb pirvát hálózattól eltekintve nem ez a jellemző. Sokkal inkább a köponti OLT lokációkról kiszolgált nagy terület az elterjedt. Vidéki részeken vannak olyan megoldások is, hogy egy kisebb városból látnak el több környező kistelepülést, amelyek egyikén sincs OLT.
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
lszlogal
senior tag
válasz dchard #108762 üzenetére
Ismerősöm a DIGI-nél valami mérnök, Ő a gyöngyösi terület főnöke. Azt mondja, hogy a DIGI 128-as osztásokat csinál. Ők építik ki a hálózatot. Viszont azt nem tudom, hogy mekkora területeket fednek le. Nálunk is van egy GPON hálózata, és a betápot DIGI GPON-ról kapja.
[ Szerkesztve ]
-
bogesz74
friss újonc
na nálunk vegre bekötöttek. hosszu inviteles szenvedes utan
[ Szerkesztve ]
-
Pubszon
veterán
válasz dchard #108762 üzenetére
Nekem ő mondta ezeket az általános információkat, természetesen bizalmas infókat nem mondott.
Igazgató, Magyar Telekom Nyrt. Hozzáférési hálózat és szolgáltatás menedzsment igazgatóság vezetője volt, tavaly otthagyta a céget.
Előadása, az elején nagy vonalakban elmondják hogy ki ő.[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz Pubszon #108765 üzenetére
Engem a személyek nem nagyon érdekelnek. Hallottam már baromságot telkó közép és felső vezetőktől is (azt is mondhatnám: ezektől több baromságot hallok, mint a mezei mérnököktől).
Számítással lehet meggyőzni, vezetői pedigrével nem Egyébként az előadás kifejezetten érdekes történeti szempontból.
-
Pubszon
veterán
válasz dchard #108767 üzenetére
Aláírom, hogy jobban vágod a témát mint én, sőt, a legnagyobb szakértelmed van ebben a topikban/témában szerintem.
De neki is hiszek, nincs oka hazudni nekem.
Lehet hogy itt vidéken (kertes házak, nagy távolságok) nincs meg a 128-as osztás, de valahol tuti, nem a kisujjából szívta.
Nem volt kis ember a T-nél, volt rengeteg gyárban is (Huawei, Sagemcom, angliai fiber gyárban, stb), többször az USA-ban üzleti céllal.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
dchard
veterán
válasz Pubszon #108768 üzenetére
Nem gondolom, hogy hazudik. Inkább valamiféle félreértést sejtek a háttérben. Például az, hogy a GPON lehetővé tesz 1:128-as osztást nem jelenti azt, hogy ez praktikus, főleg nem azt, hogy a magyar nagyközpontos rendszerhez illeszthető akár távolság, akár kapacitás szempontjából.
A saját tapasztalatom az, hogy ahogy ezek a régi "nagy öregek" az idő múlásával előrébb lépnek, sokszor - akár a pozícióból fakadóan - eltávolodnak a műszaki kérdések ilyen mély vizsgálatától. Például a Putz Jóska (a Magyar Telekom volt műszaki igazgatója) a mai napig fejből el tudja mondani az SDH keret felépítését, de nem biztos, hogy el tudja mondani a VDSL2 keret felépítését, vagy az állapotgépe belső működését. Érti, hogy nagy vonalakban hogy működik, de mivel vezetői szerepben más dolgokkal kell foglalkoznia, így előbb-utóbb kiesik ebből az ember. Egyébként az ő előadásában meg 64 előfizetőt ír portonként , ami egy sokkal hihetőbb szám. És nyilván ő sem "hazudik"
-
Pubszon
veterán
válasz dchard #108769 üzenetére
Mondjuk a 128-as költséghatékonyabb, amennyiben minden körülmény adott (megfelelő jelszintek pl).
Utána szegmentálnak amint arra szükség van. Ezt írtam fentebb is, ezt is mondták nekem.
Így egy újonnan kiépített településen fele annyi portot fognak használni és a jövőt nem ismerve jobb így, mert lehet a kutya sem köttet be semmit. A mi településünk fele kisebbség, akiket ismerve és látva nap mint nap nem hiszem hogy sokan tartanak igényt ezen szolgáltatásokra.
De mindegy is, nem a semmiért lehetséges a 128-as osztás, ha nem is minden körülményben, de valahol biztosan használják.Amit te írtál, abban is van igazság, mert a régi motorosoknak már nem olyan könnyű megtanulni az új dolgokat.
-
icetheman
tag
Sziasztok!
Keresgéltem az összefoglalóban a passthrough módra, optikán, és meg is találtam ,hogy járható út.
A kérdésem az lenne, ha van saját aktív hálózati eszközöm, illetve megfelelő optikai modulom bele, tud-e működni a T-s OLT-al? Illetve engedi-e a T, és milyen adatok kellenének ez esetben nekem, a user/pw-n kívül? Kvázi kitudom-e iktatni a szolgáltatós bármilyen ONT-t?Előre is köszi!
-
DJ. Ru$y
félisten
-
-
-
totron
addikt
Az mennyire természetes jelenség, hogy az alapcsomagba is bekerült Viasat History-nak nincs magyar, csak originál hangsávja? Másnál is van így?
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz totron #108778 üzenetére
History 2 lesz az, és nincs magyar hangsávja.
-
Cranberries
aktív tag
Sziasztok!
Otthoni internethez milyen routert telepít a Telekom? Külön modem és router vagy egy 2 az 1-ben készüléket? -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Cranberries #108780 üzenetére
Optikai hozzáférés esetén ONT-ot, koax és xDSL esetén pedig HGW-t.
Minden eszköz "modemrouter", 4 LAN portos, Wifivel szerelt 2in1 eszközök.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
lszlogal
senior tag
válasz Cranberries #108782 üzenetére
Igen. De nem ajánlom, hogy kinyisd WAN-ra a konfig felületet, mert biztonsági kockázat.
-
lszlogal
senior tag
válasz Cranberries #108786 üzenetére
Vannak router funkciói is, nem kell hozzá routert venned. ED3.0 esetén Sagemcom F@st 3686, ED3.1 esetén Sagemcom F@st 3890 V3. Ha a címeden elérhető az 1000/25-ös csomag, akkor ED3.1 lesz ott kiépítve.
[ Szerkesztve ]
-
Cranberries
aktív tag
válasz lszlogal #108787 üzenetére
Van már routerem, de ezek szerint nem lesz rá szükség. Nem vagyok jártas a témában. Mit jelent az ED3.0 és ED3.1? A választott net csomagtól független az eszköz; attól függ, hogy a címen elérhető-e az 1000/25-ös csomag? Egyébként igen elérhető.
Holnap jönnek bekötni a netet és az IP tv-t. Set-top boxot milyet adnak?[ Szerkesztve ]
-
lszlogal
senior tag
válasz Cranberries #108788 üzenetére
A DOCSIS a Data Over Cable Service Interface Specification rövidítése.
Az EuroDOCSIS 3.0 és a 3.1 egy szabvány, technológia, amin kapod a netet. ED3.1-en sokkal nagyobb sávszélességet tudnak leküldeni neked, mint 3.0-n. Bővebben: [link]A Sagemcom fast 3686 csak ED3.0-t tud, nem tudja kezelni a 3.1-et. Mivel nálad 3.1 van kiépítve, így a 3890 V3 eszközt fogod kapni.
Ennél egyszerűbben most nem tudtam elmagyarázni
-
lszlogal
senior tag
válasz Cranberries #108790 üzenetére
IPTV-t rendeltél gondolom. Több fajta boxuk van, de a szoftver mindegyiken ugyanaz. Azt a boxot kapod, amelyik épp van a szerelőnél. A Telekom TV szolgáltatásairól bővebben: [link]
Még annyi, hogy a MoziKlub nem egyenlő a Videotékával. A MoziKlubra külön elő kell fizetni, vagy olyan csomagot kell megrendelni, ami tartalmazza is azt (Szuper Családi Mozi).
-
IP1954
aktív tag
válasz Cranberries #108790 üzenetére
A „felvétel megállítás opció” a felvétel készítés és megállítás mellett egy nagyon jól használható „kéretlen” (kikapcsolhatatlan) Timeshift (időeltolás) lehetőséget is tartalmaz.
A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy adóra kapcsolva bármikor vissza és előre tekerhetsz.
Ha valamit nem értettél meg vagy újra meg akarod nézni, bármikor visszatekerheted.
Bekapcsolod a kívánt adóra a műsor ellőtt pár perccel. Kb. 15-20 perc múlva leülsz a tévé elé, megkeresed a műsor elejét, a reklámokat és az ajánlókat áttekered.
Volt reklám, nincs reklám ...A felvevős eszköz összes szolgáltatása a nem felvevős IPTV egységeknél is használható.
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
válasz Renwick #108793 üzenetére
Szerencsére még nem tartok ott korban, de komolyan respektálom a csókát. Mindig elmondtam a hallgatóknak államvizsga előtt: ha ott ül a bizottságban, eszükbe ne jusson mellé beszélni, mert csukott szemmel kiszúrja az ilyesmit.
-
Surplus
tag
Már egyszer írtam az ügyben, hogy mir érdemes be/átállítani a Sagemcom F@st 5655v2 digitális elosztóban a jobb működés érdekében. Mivel csak lebeszélést kaptam, ígycsak magamra hagyatkozhattam. Mivel az előlapon van egy usb port, ezért megpróbáltam, hátha használható megosztásra. A beállításban ott volt az usb port használata, de valahogy elveszett a DLNA engedélyezés, megeltűnt az a beállitási pont is. Helyette megjelent egyúj menű, ami nem konfigurálható, mert a hiányzó DLNA-t kellene engedélyezni. Amit én természetesen nem találok. A factory reset nem jætszik, mert mi van, ha olyat is töröl, amit a szolgáltató állított be. Szóval a guruk segítségét kérem.
-
IP1954
aktív tag
válasz Cranberries #108795 üzenetére
A felvétel is programozható vagy lejátszható bármelyiken, de természetesen a felvevős készíti és róla lehet lejátszani a többin.
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Cranberries #108795 üzenetére
A megállítás, visszatekerés, és a felvétel a különbség. Ez úgy működik, hogy, ha előfizetsz felvételre, akkor kapsz egy STB-ot amiben van HDD foglalat és HDD, kvázi ez lesz a "főegység". Lokális hálózaton az összes STB eléri ezt a HDD-s STB-ot és mindegyik STB-ból "felvevős" STB lesz, annyi kikötéssel, hogy minden esetben a HDD-s STB-ra veszik fel amit te kérsz és onnan játszhatod vissza.
-
Sanyaaa26
senior tag
Üdv!
Ha már témánál vagyunk, azt nem tudjátok sagemcom miért nem osztja meg a film mellé a feliratot? Szépen megy minden, csak a tv a feliratot nem látja, mindenhogy megy csak rajta keresztül nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mazda topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Honor Magic V2 fél év után
- Parfüm topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- alza vélemények - tapasztalatok
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest