Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vtechun

    veterán

    Sziasztok!

    A tegnapi napon rászántam magam némi vezetékezésre. Több kábel nem fér már be a kábelcsatornába, így azt szerettem volna, hogy az iptv-hez kihúzott kábelt beledugom egy TP-Link TL-WR841ND LAN portjába, másik LAN portba pedig az asztali gépet, harmadikba az IPTV boxot. Mindezt természetesen kikapcsolt DHCP mellett.

    Azt hittem ennyi elég lesz. Ment is a net és az IPTV is egészed addig, amíg le nem teszteltem a LAN-on csatlakoztatott laptopon a sebességet (speedtesttel). Tudni kell, hogy gigabites a net, de a tp-link ugye csak 100 MBites, a laptop is annyit tud. Mért is 95 MBit körüli sebességet, viszont alig, hogy elindult a sebességteszt, megakadt az adás.

    Ezután már csak az ún. multicast hibát generálta, amikor is a csatornára kapcsolva pár másodperc adás megy, utána megáll a kép. A HGW-ről közvetlenül visszacsatlakoztatva a boxot megy tovább szépen az adás. Szóval ne ma HGW generálja, de ezt sejtettem is. Kérdésem az lenne, hogy ez most a tp-link gyengesége miatt van, vagy ez a jele az igmp snooping meg nem létének? Van olyan switch, amivel tuti nem jön elé ilyen probléma?

    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák