- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- 13 az 1-ben Thunderbolt 4 dokkolóval bővült a Kenginston kínálata
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Autóhifi
- SSD kibeszélő
- Milyen notebookot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tom570
aktív tag
Sziasztok. Egy Chieftec iarena ANP-405 400w tápnak működni kell egy Eaton 3s 700va szünetmentessel? Köszönöm.
/Give them nothing! But take from them everything!/
-
Stanley-B.
őstag
válasz Stanley-B. #14848 üzenetére
pár hét alatt meghalt a CP1500EPFCLCD, rendesen égett szag jön belőle...
-
Cs1csó
félisten
válasz Stanley-B. #14904 üzenetére
Sajnálom, a rá kötött eszközöknek nem lett baja? Történt valami ami ezt okozhatta vagy csak úgy?
-
Stanley-B.
őstag
válasz Cs1csó #14905 üzenetére
nem lett baja, lekapcsolta a rákötött eszközt.
Nem történt semmi tudtommal, gyakorlatilag minimális, 30W-os fogyasztó volt rajta, közvetlenül mellette megy egy CP900EPFCLCD is ugyanarról a konnektorról, annak nincs semmi baja. Szerintem csak simán meghibásodott.Hajnal 1kor a folyamatos sípolásra és égett szagra felkelni elég para volt azért
[ Szerkesztve ]
-
Pürrhosz
csendes tag
válasz Cs1csó #14900 üzenetére
Köszi szépen.
Jónak tűnik az inverter.
Fogyasztók:
1 számítógép(erre usb-n keresztül van kötve pár eszköz, de ezek usb1.1/usb2-esek pár w-nál többet nem fogyaszthatnak)
1 monitor
1 tv
1 asztali lámpa, ide valamilyen nagyon energiatakarékos izzót teszek(alapvetően akkor kell, ha sötét van, ha normál nappali fény van, akkor ez nem lesz használva).- A monitort és számítógépet régebben mértem mérővel, mindenféle stressz teszt alatt és 150W-nál nem fogyasztott többet, kalkulátorral is hasonló eredmény jött ki. Idle-ben méréssel kb. 70W jött ki.
- 1 tv a spec alapján 37W átlagos fogyasztású
- lámpa(gondolom amit megadnak az itt is átlagos)Ennek kellene max. 3 órát mennie.
A csúcs terhelés az biztos 200W felett lesz, de a használat közben.
A számítógép nem lesz folyamatosan magas terhelés alatt, csak max. 3/4 részben, a többiben, inkább idle közeli álapotban lesz.Az akku választásnál:
"1db 75Ah akkuval 50W-on 10 óra, 100W-on 5 óra, 200W-on 3 óra"Akkor, ha jól gondolom fentiek alapján, akkor ez lesz jó?
[ Szerkesztve ]
-
piero86
aktív tag
válasz Stanley-B. #14904 üzenetére
A héten rendeltem egy 1300-asat abból a típusból, remélem nekem nem lesz ilyen gondom vele.
-
Cs1csó
félisten
válasz Pürrhosz #14911 üzenetére
Ez amúgy tiszta szinuszos kimeneted ad, az átkapcsolási időt nem tudom mennyi de a leírt eszközöknek elegendő lesz.
Sajnos jobb megoldás nincs. Mivel nem tudok olyan UPS-t amiben van legalább 75Ah-ás akku, de ha van is tuti nem 100 ezer forint alatt.
Itt pedig:
SPS SOHO: 33k + mondjuk 2db 45 Ah-ás akku: [link] 62k. Tehát 95k-ért kapsz 90Ah-át.Ha nem lenne szükség ilyen nagy áthidalási időre egy 600-800VA-es UPS is elég lenne: [Kstar Micropower 600VA LED] ez már 11k-ért képes lenne tartani a rá kötött eszközöket pár percig a PC-ét akár szoftveresen le is tudná állítani, de ez a UPS csak kvázi szinuszos.
A legolcsóbb tiszta szinuszos 30-40kA legolcsóbb megoldást linkeltem ami más márka vagy nagyobb az 15-20k. (de azok sem szinuszos kimenetűek)
-
Sakespear
újonc
Tiszteletem az uraknak!
Segítséget szeretnék kérni.
A társasházban, ahol lakom, gyakori a feszültség ingadozás.A közös képviselő már rajta van az ügyön, s pár hónap alatt elkészül a felújítás.
Áramszünet nincs, de az “asus anti surge” újraindítja a gépem alul, vagy túlfeszültségre hivatkozva.
A kérdés adott: Esetleg elég volna-e egy sima feszültség szabályzó [link] avagy mindenképp szükséges a szünetmentes?
Ezt néztem ki [link] ez elég lenne, vagy tiszta szinuszos kell?
A tápegységem egy Corsair RM 750 W 80+ Gold és a gépem kb. 400 W-ot fogyaszt.
A segítséget előre is köszönöm. -
Cs1csó
félisten
válasz Sakespear #14914 üzenetére
Ezek a "xarok" olyan drágák, hogy ennyi erővel egy UPS-t is vehetnél. Van olcsóbb megoldás is: [Kstar Micropower 800VA LED] 15k vagy az amit néztél.
Szerintem ezek jobb megoldások mint egy sima feszültségszabályozó, ami jó lenne ha mondjuk csak 4-5k-ba kerülne.
-
piero86
aktív tag
Megérkezett a Cyberpower szünetmentes.
Kikapcsolt állapotban kell tölteni 8 órát vagy bekapcsolva? Kikapcsolva nem mutat semmit a kijelzőn. -
Cs1csó
félisten
válasz piero86 #14918 üzenetére
Bedugod a hálózatra - még nem dugsz rá semmilyen védendő eszközt - bekapcsolod és hagyod legalább egy fél napig.
tom570
Nyugodtan vehető az is, ahogy nézem kicsit drágább mint a Kstar de kb. azt tudja ezért ritkán ajánlják, mert ugye ha van ami kb. ugyanazt hozza de olcsóbban akkor inkább az van ajánlva.
[ Szerkesztve ]
-
piero86
aktív tag
válasz Cs1csó #14921 üzenetére
Esetleg az email küldési beállításhoz nem értesz?
Alapból a gmail-t használja, de ezt írja hitelesítésnél:
A Google-lal való bejelentkezés ideiglenesen letiltva ennél az alkalmazásnál
Az alkalmazást még nem ellenőrizte a Google a Google-bejelentkezés használata szempontjából.
Manuálisan is próbáltam a gmailt és az outlook-ot is beállítani, de nem sikerült. -
Cs1csó
félisten
válasz piero86 #14922 üzenetére
Passz, a UserManual-ban
pont a Gmail-lel van levezetve a dolog, PDF 29 oldal. A 29-32 oldalon erről van szó végig.Nézd végig a Google beállításait - nehéz mert rohadtul el van dugva minden - hogy engedélyezze az alacsonyabb biztonsági szinten lévő alkalmazások csatlakozását.
Nálam van egy Rainmeter skin - gmail notifier - ami nem tetszik neki már volt, hogy jelezte vegyem el azokat a jogosultságokat, hogy külső app is hozzáférhessen, de nekem erre szükségem van.
[ Szerkesztve ]
-
Tengri
senior tag
válasz Cs1csó #14894 üzenetére
A másik topikban feltett kérdésemre meg is van a válasz!
Köszönöm!"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Matyman121
csendes tag
Sziasztok!
Úgy érzem elég sok fórumon kerestem a problémámra megoldást, de sajnos ezek szerint nem volt elég, mert továbbra se tudom biztosra, mi a jelenség oka, ezért fordulok hozzátok.
2019 januárjában vettem egy FSP Nano 800VA-s szünetmentes tápot.
https://www.fsp-europe.com/nano-series-600800/
Előzetesen megmértem a számítógép fogyasztását Battlefield V-özés közben, gondolván ez eléggé kimaxolja a fogyasztást. Monitorral, hangszóróval együtt nem érte el a 400W fogyasztást a gép, de én 450W-al számoltam biztos ami biztos.
Ebben a PC World-ös cikkben az olvasható, hogy "Ha megvan a névleges teljesítményigényünk Wattban, akkor osszuk el 0,65-el, mert így kapjuk meg az effektív teljesítményt. 210 Wattos összfogyasztáshoz tehát körülbelül 350 VA-es készüléket érdemes választani."
https://pcworld.hu/hardver/hogyan-valasszunk-szunetmentes-tapegyseget-134735.html
Nekem így jött ki effektív 450W fogyasztással számolva ~692VA. Eszerint a 800VA-s szünetmentes táp elég kell hogy legyen arra, hogy az esetleges áramszünet esetén legyen időm kikapcsolni a gépet, még akkor is ha játék közben éri a gépet az áramszünet.
Megkaptam a tápot, teszteltem is egyszerű youtube-ozás, facebook-ozás, valamint Battlefield-ezés közben is, és sikeresen kiállta a tesztet. Mindenki happy.
Eltelt fél év, mikor először találkoztam azzal a jelenséggel, hogy játék közben ha áramszünet van, nem tudja megfogni a gépet, hanem lekapcsolja, és újraindul a gép, a szünetmentes meg jelzi ritmikus sípolással hogy nincs áram. Viszont ha youtube-ozok, facebook-ozok, semmi gond, megfogja a gépet. A gép komponensei nem változtak, január óta hozzá se nyúltam a confighoz, meg a szünetmenteshez se, amíg nem jött ez a jelenség. Azóta próbálok rájönni, hogy mi lehet a probléma. Visszaküldtem garanciával, nem találtak hibát. Ezután megpróbálkoztam egy akksi cserével, 9Ah-os akksi volt benne eddig is, meg ugyanekkorát vettem bele csak a CSB márkában. A hiba továbbra is fenn áll.
Olvastam különböző fórumokon a táp tartási idejéről, meg a szünetmentes táp átkapcsolási idejéről, papíron nem kellene hogy probléma legyen hiszen a tápnak 14 ms a tartási ideje, a szünetmentes átkapcsolási ideje pedig 2-6 ms.
A tápom hivatalos oldala: https://www.coolermaster.com/catalog/power-supplies/mwe-series/mwe-gold-750-full-modular/#Specifications
El tudom képzelni, hogy nagyobb teljesítmény felvétellel az átkapcsolási idő megváltozik a szünetmentesben, ezért nem tudja megfogni a gépet, de erről sehol nem olvastam hogy létező jelenség lenne.
Végső soron arra keresném a választ, hogy mi változhatott meg fél év alatt a szünetmentesben, ami azt eredményezte, hogy újonan minden helyzetben helyt állt, manapság viszont nem, és az akksi cserével sem változott semmi.
Köszönöm előre is a segítséget! -
Cs1csó
félisten
válasz Matyman121 #14925 üzenetére
Passz, én alapban nagyobb UPS-t vettem volna, egy 1000VA-est legalább, lehet így, hogy már öregebb nem bírja tartani. Amúgy amíg van rajta garancia addig zaklasd őket, folyamatosan, mond meg neki, hogy teszteljék 400W-al stb.
-
frpeter
Topikgazda
Sajnos egyszerű a képlet, alul van méretezve az UPS. Amikor alapon használod a számítógépet, akkor elbírja, ha viszont ki van használva a táp, akkor nem bírja el, azonnal túlterhelődik, és kikapcsol.
Eleve ez egy aktív PFC-s táp, tehát ha nem szinuszos a készülék (már pedig az FSP Nano nem az), akkor célszerű szinuszos UPs-t venni, vagy legalább jobban túlméretezni.
Tehát a vásárolt UPS nem ehhez a táphoz való, ennyi. Ez nem hiba, rossz választás.UPSakku.hu - a legjobbak a legjobb áron
-
valakky
aktív tag
Mondjuk valahol leragadhattak az időben azzal a 0,65-el, mert az a pfc nélküli tápokra vonatkozik, emlékeim szerint. Jelen esetben a váltószám már lehet nyugodtan 0,8.
Másrészt meg a közelített színuszjel miatt ha biztosra akar menni az ember, akkor érdemes túlméretezni, mondjuk 1.5-el.[ Szerkesztve ]
-
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Sosem használtam még UPS-t, így bizonytalan vagyok egy kérdésben.
UPS-be közvetlenül ajánlott csatlakoztatni a fogyasztókat, vagy rádughatok egy hosszabbítót is, amire az összes fogyasztó lenne rádugva? -
Marci112233
addikt
válasz bexinho23 #14930 üzenetére
Simán tehetsz utána hosszabbítót. Nekem például egy 6-os elosztós hosszabbító van kötve utána.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
bexinho23
őstag
válasz Marci112233 #14932 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek.
-
Cs1csó
félisten
válasz bexinho23 #14933 üzenetére
+1 a többieknek, sima elosztót a UPS elé és után is lehet tenni,egy kis kiegészítéssel: FESZÜLTSÉGVÉDŐS elosztót lehetőleg csak a UPS és a fali konnektor közé tegyél, HA a UPS-ed csak kvázi szinuszos mert a nem tiszta szinuszt a feszvédős elosztó hálózati zavarnak érzékelheti és lekapcsolhat, és ezáltal a rá kötött dolgok áram nélkül maradnak. DE amit linkeltél az egy szinuszos UPS tehát erre akár egy feszvédős elosztót is dughatsz, bár én nem ajánlom. Feszvédős elosztót lehetőleg mindig a fali konnektor és a UPS (vagy fali konnektor és egyéb eszköz) közé kell tenni.
-
Tengri
senior tag
(#14934) csicso82
Pont ezt szerettem volna megkérdezni.[ Szerkesztve ]
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Mtbsrác
senior tag
válasz Pürrhosz #14907 üzenetére
Nekem is Soho 600-as van a lakásban egy 65Ah-s munka akkumlátorra kötve ami VRLA rendszerü, így tuti nem lesz savszag a lakásban. Kipróbáltam egy 2 órás tesztel kb 130-150w-nyi fogasztással s az akku lement 73%-ra ahol abbahagytam a tesztet. Akku első kisütése volt még. Nekem bőven bejött sztem neked is elég lenne. Akku meg el van tüntetve a szem elől inverternek nincs de ugye kell a levegő a ventije miatt.
[ Szerkesztve ]
-
raczger
őstag
FSP EP 1000-ben kellene akkut cserélnem. Milyet érdemes tenni bele? Egyelőre ezt néztem ki.
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Cs1csó
félisten
válasz raczger #14938 üzenetére
Én 2db 9Ah-ás 12V-so akkut vennék, amire figyelni kell:
- UPS akku legyen - ezek speciális szivárgás mentes akkuk tehát egy légtérben is lehet velük tartózkodni
- a "sarukra" figyelni kell, hogy olyan legyen amilyen a mostani nem mindegyik ugyanolyan
- és persze a méretekre is bár alapvetően szabványok és a 7-9Ah-ás akkuk egyformák, de ott van a méret adat általában szélességxmagasságxmélység
pl.: [link] 4-6k körüli áron már kapható egy darab. -
Marci112233
addikt
válasz raczger #14938 üzenetére
Mint előttem írták, nem mindegy milyen akkut teszel bele. Nemrég én is 2x7AH akkut cseréltem 2X9AH-ra igaz egy Kstar Microsine 1000VA LCD-ben. Méretre passzol mindkettő így behelyezés gond nélkül ment és saru is passzolt.(Mondjuk részletesen utána is néztem.)
Én ilyet vettem bele és ajánlom neked is . Igaz ez 7k de szerintem simán megér annyit. [link]Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
szasanyi
félisten
Gyakori (pillanatnyi) áramkimaradás mitt lenne szükség egy megfelelő típusra. 1 irodai PC +1 24" LED motitort vigyen pár percig (max. adatmentés és leállítés idejére). Árat nem írok mert nem vagyok képben, de csak olyan legyen ami a célnak megfelelő és jó minőségű.
-
zsolt501
nagyúr
válasz szasanyi #14941 üzenetére
Mekkora az áram fogyasztása, és kb mennyi az az idő amit igazán át kellene vészelnie?
Az irodai gép konfigját ha megírod, és az elvárt áthidalási időt akkor könnyebb tanácsot adni.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
szasanyi
félisten
válasz zsolt501 #14942 üzenetére
A kérdés második felére van infó az előző postomban: "...pár percig (max. adatmentés és leállítés idejére)..." Tehát kb. 5-6 perc lehet, ha addig nem jön vissza az áramszolgáltatás akkor kikapcs.
A konfig: B450 lap, Ryzen 5 2400G, 2x4GB DDR4-2666, 1TB HDD, 450W 80+ Silver táp, 2db 120mm LED házventi -
Marci112233
addikt
válasz szasanyi #14943 üzenetére
Azt a gépet nem igazán nevezném sima irodai gépnek. Azzal a processzorral egy normális VGA-val már igazán erős lehet több nevesebb játékhoz is. (De magában a processzorban sem egy harmat gyenge IGP van tudtommal.)
Viszont a kérdésedre válaszolva. Neked egy 6-800VA modell is megfelelhet ennyi időre, ha több kell akkor természetesen nagyobb is szóba jöhet.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
szasanyi
félisten
válasz Marci112233 #14944 üzenetére
Sosem lesz benne dVGA
Esetleg típusajánlat? Gondolom van több, ilyen alap paraméterekkel rendelkező eszköz, fogalmam nincs melyik érdemes választani, mi és miért drágább, ill. az a "többlet" mennyir szükséges, mekkora előny az esetleges felárhoz képest. Mondjuk a tartósság fontos lenne, esetleg akku csere lehetőség ha az menne tönkre.
-
dchard
veterán
Nekem alapvetően akkumulátor tanácsra lenne szükségem: BackUPS CS350-be kéne valami tartós darab (12V/7A a maximum ami belemegy). A problémám alapvetően az, hogy 2-3 év után teljesen kukák voltak az eddigi aksik, miközben 4-5 évet azért illene elviselniük. (minimális használat mellett)
Szóval ha valaki tud 12V/7A akksit ami relatíve tartós de még nincs horror ára, azt megköszönném
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
Cs1csó
félisten
válasz szasanyi #14945 üzenetére
Üdv, kb. 100W fogyasztással lehet számolni + monitor - mondjuk 50W -
Egy 600VA-es már elég (egy ilyen kb. 360W tartásra is képes )
Ár és minőség szerint növekvő sorrend:
- Kstar Micropower 600VA LED
- APC Easy 650VA (BV650I
DE jó még az EATON, CyberPower, Legrand, PowerWalker UPS-ek is, arra figyelj, hogy normál konnektoros legyen - amit linkelmte Kstar annál van hogy nem normál konnektoros de ha megkérdezed tudni fogják - és 650VA-esnél nem kell nagyobb.dchard
Náluk nézd meg, szokott akciós lenni: [link]
- a méreteket figyeld belemehet akár 9Ah-ás is abból nagyobb a valaszték is arra hogy széles vagy keskeny sarus figyelj. A méretek ott vannak leméred és ha jó akkor be fog férni oda is hiába nagyobb Ah-ás, a 7Ah-9Ah-ás 5-7k között már van pl: [link] -
GIJoe
addikt
Létezik olyan szünetmentes, ami képes aggregátort indítani? Megfizethető kategóriában...
[ Szerkesztve ]
-
Palinko
tag
Sziasztok. Szeretnék én is egy tápegységet vásárolni és az APC BX1400U-GR tetszett meg leginkább. Árban is az elképzelések közelében van, csak nem tudom mennyire lenne baj hogy szimulált szinuszos sajnos nem értem mi a gond vele és mi az a PFC a fenti leírás nem fejti ki. Calculatort megcsináltam volna, de nincsenek benne a hardwereim, akkor leírom mi van a gépben hátha alá választottam fogyasztásban de szerintem be kéne férjen.
A gép:
4 házventi
Be Quiet! 850W Dark Power Pro 11 Modular
ASUS ROG Strix X470 F Gaming
AMD Ryzen 3900X
Noctua NH-D15
MSI AMD Radeon VII
Kingston 32GB DDR4 3600MHz Kit(2x16GB) HyperX XMP Predator Series HX436C17PB3K2/32
Western Digital 3TB RED WD30EFRX
Samsung 970 EVO Plus 1TBMonitor Samsung T220, de majd cserés lesz
Van egy ZXHN H267N router gondolom nem összeg meg néha esetleg tölteném a telót, vagy a hangszórót dugnám rá, amiről fogalmam nincs hány wattos, de igazától ettől a két utóbbitól simán meg is kímélhetem is használnám a rendes dugaszt.
A telefonos védelem fontos lenne a router miatt mert nem optikai a netem.Áram stabilizálás szintén fontos, meg áramszünet esetén ha 5-10 percet kibírna örülnék, nyilván ha hallanám hogy csippant leállítanám az erőforrás igényes dolgokat már akkor elbírná ez tovább is gondolom.
Az nagyon tetszik a tápegységben hogy sima dugaszos szóval nem kell új kábelekkel bohóckodnom és szerintem stabilabban is állnak ezek a helyükön. Sok-sok éve volt egy gagyi UPS-om és annál ha hozzáértem véletlenül lábbal a kábelekhez rögtön kikapcsolt a gép mert nem kapott áramot szóval nyugdíjaztam is. Most egy minőséges tápegységet szeretnék, csak az a gondom hogy az APC Smart már nagyon nagyon elszállt ár szerintem.
Tudtok valamit ajánlani, vagy rámondani az amment erre amit én tapasztalatlanul néztem ki?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Autós topik
- Facebook és Messenger
- LEGO klub
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs