- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Pendrive irás-olvasás sebesség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
Nyilván egy minőségi tápnak a 8 pines csatija is minőségi, az olcsó toldók meg azért voltak olcsóak, mert olyan helyről jöttek, ahol ha akartak volna, se tudtak volna jót gyártani.
A molexen nem múlna a kontakt...49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
veze
őstag
Valami olyasmi rémlik nekem a régi tápok/8 pin-2 molex átalakítókkal kapcsolatban, hogy a nem mindegy hova van az a két molex dugva. Mert főleg a régi tápok ( vargáné és trsa félét ne is emlegessük ) a 12V névleges áramerősséget nem egy ágon adta le hanem kettőn. Na már most ha az egyik ágra lett mind a két molex dugva, az nem tett jot az egészségének. A két molexet a két külön ágra kellett dugni. Persze itt mindenki vágja a pitét és tudja ezt, de valahogy mégis előfordultak megtéved felhasználók akik soha nem is hallottak erről. csak vettek egy (vagy kettő) ilyet aztán rádugdosták sorba az egyikre
Szóval erre kell ügyelni -
Rick4
félisten
Persze, na de a "régi" tápok ebben az esetben inkább 10+ évben mérhetők, nem 3-6 évben, azoknál már nem nagyon volt ilyen megoldás, és réginek nem nagyon nevezhetőek, egynémelyiken még gari is lehet...
De amúgy a régieknél is elég jól be volt lőve a VGA kártyának kellő táp leosztás, egy ágon 12V-nál 10A is elég kellene legyen egy ilyen VGA-nak, 120W körül fogyasztanak, a lapok- proci, ssd meg anyit nem elszik, hogy 40W fölött fogyasszon egy ilyen gép, a ph-s tesztekből tudjuk, hogy a 350W-os fogyasztót se olyan egyszerű megépíteni, azt meg még a gagyibb tápok is tudják. Nyilván a fesz stabilitás, élettartam már más kérdés, én se űzök hobbit az alultápolásból, de azért az 5-600W-os cuccokkal erősen túl van ez lihegve
Csak egy példa:Most nem rémlik, pontosan hogy is volt, de még a 300W-os tápok idejéből volt valami olyan infó, hogy nem is csak a 12V a fontos, hanem az 5+3.3V számít..
Plusz ha mégis egy ágra dugná, akkor is az a csatlakozó felület dupla a két molexszel, tehát a melegedést, esetleg olvadást nagyjából ki is lőtte.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
quailstorm
nagyúr
Athlon XP, P3 gépem inkább a 3.3V és 5V ágakat húzzák. A képeden szereplő táp mai géphez nem ajánlott.
Mai gépeknél szinte csak a 12V a lényeg, a maradék az SSD-be, HDD-be megy úgyis csak.#define gagyi táp, ugyanis egy 350-400W-os Codegen-Mercury az kb. 120-at tud 12V-on. Címke szerint is. Most kapható Akyga se különb.
Egy rendes, FSP, vagy Be Quiet vagy Delta 300W-os az más tészta. Nekem ugye az ITX táp elhajt GTX750Ti-t és i5-3470-et, pedig csak 250W. De az 12V-on és tényleg.
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
-
szumoo
senior tag
Üdv topiklakók.
Ha esetleg vki egy második generációs Citroen C3-as autóval rendelkezik az lenne oly kedves, hogy rámírna priviben?
Előre is köszi!Sz.
A nyúlon túl?
-
Rick4
félisten
válasz quailstorm #84056 üzenetére
Persze, hogy nem ajánlott, ez benne a lényeg, direkt a régebbi tápokból kerestem egy használható címkét, ahol ki lehet maxolni még egy 1060-as kártyát is, ha csak szigorúan a leadott teljesítményt, nem a fesz pontosságot, esetleg terhelésre fesz beesést nézzük.
Ezért is írtam, hogy még épp garis, max 5 éves tápok jók kellene legyenek egy mai konfighoz.Amúgy jó is, hogy erről beszélünk, volt nagyon sok éve még ez a maxx áramkör, ér az valamit? Nekem az egész rendszer inverter és autó akksi mögött van, nem nagyon kellene pukkanjon, a ház és a táp sincs 1 hónapos, de van még ez a táp- megszaladás, vagy az csak a vargányáékkal, codegányékkal volt?
szumoo: Nincs c3-asom, de van c4 grand picassom, illetve van olyan ember, aki ezeket bontja, forgalomba helyezi, szereli, szóval ha technikai jellegű a kérdés, talán tudok segíteni. A mennyit fogyasztra nem tudom a választ.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Postaláda csere ismét. Nekiestünk, fúrtuk faragtuk egy órát, de basszus ebben van anyag... Zár is megvan csak ki kéne fúrni azt a szart, valaki nem tud erre megfelelő embert, vagy eszközt?
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
Rick4
félisten
válasz sarkanyolo2 #84062 üzenetére
Eszköz van a vám téren a kölcsönzőben. De eddig mivel túrtátok, amerikánerrel, vagy kis rózsaszínű műanyagfúróval? Hogyhogy nem történt egy óra alatt semmi?
-
Rick4
félisten
válasz sarkanyolo2 #84064 üzenetére
Tegyél már be egy fotót, mit fúrtatok rajta..
-
macilaci78
nagyúr
Innen indult szerintem.
sarkanyolo2: a zár a nyitott postaládából kijön: menetes a nyaka, egy anyag húzza rá a zárat az ajtó lemezére.
Ha 3 hónap alatt addig se jutottatok el, hogy kinyissátok, kinyittassátok, akkor gond van. Vegyetek az Lidlben egy akkus flexet (akciós volt nemrég, tán van még készleten valahol), vágjátok le az ajtót, a hátulja van odacsavarozva valamihez, és cseréljétek ki az egész levélszekrényt.
De van zárnyitó lakatos szolgálat Szegeden is, kérdezd meg a Török Kulcsszervizt, a Megyeházával szemben az Elzett szaküzletet, valakit tudnak ajánlani.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
csoszogi
tag
Szintén panel, nálunk kombinálták macilaci78 ötletét: postaláda, kihajtod erőszakkal a fedelet ahol a zár van. Nyelv így kiakasztható. Így nyitva a postaláda. És valóban belső anya van, letekerhető kivehető így a zár. Aztán új betét, kis origami, visszahajtogatod, kicsit rusztikus de jobb lesz mint újkorában.
Version B: rácsavarozol egy újat a régi postaládára. Ilyet is láttam.
De ami a legolcsóbb legcélravezetőbb lenne, tényleg keresni egy szakembert....már ha ennyire nem megy....
Hogy néz ki a postaláda? Ilyen:
[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
Hogy a fene enné meg már megint a posta édes szüleit....itthon voltam egész nap, erre bedobja az értesítőt, hogy nem tudja kézbesíteni....zsinórban a harmadik csomagomra.
Most lehet bent sorbanállni a büdösben legalább 1 órát.
[ Szerkesztve ]
-
-
SirRasor
addikt
-
veze
őstag
egy lépcsőházi levélszekrényhez kell egyáltalán fúróó ?
egy csombosabb csavarhúzóval ki lehet nyitni, aztán lehet leszerelni cserélni mittudomén[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz SirRasor #84071 üzenetére
De nem értek valamit, oké, siet, baja van, bármi lehet, na de mindig? A panelnél ha odamegy, és megírja az értesítőt, majd azt ledobja a postaládába, az se lesz kevesebb idő, míg becsöngetne, és aláírnád az átvételt. Mi a jó ebben neki?
Hozzám elhozza, előre szól, kimegyek, aláírom, 99%-ban mindig az öreg jön, csak tizenév alatt más a sokadik kocsi van alatta ( még T4 transporter volt 2006 körül), kb 3 perc az egész, mindenki megy dolgára, utánvétnél nyilván cseppen egy kis apró is.
És az az érdekes, hogy a szüleim az Űrhajtós utcában laknak, ment már oda is pakk nem egyszer, és mindig minden csomag odaért hozzájuk amit vártunk, a bolygó bármely pontjáról betalált a posta akkor amikor kellett. Soha nem volt gond.
Sőt, számtalanszor csináltunk olyat, hogy tudtam, reggel jön a csomag, hajnali 6 körül betelefonáltunk a Dorozsmai úti postakicserélőbe, ezek meg ezek a ragszámok, maradjon már ott a csomag, vegyék ki, mert 7 körül indulok Pestre, fél 8-ra kimegyek, felveszem, nem várnám meg a délelőtt 10-et, mire a kocsi ideér, ne kergessük egymással a postást. Persze, megoldható. És mindig így volt...
Nyilván volt olyan, hogy tudtam, nem leszek, szóltunk az öregnek, hogy egyik- másik szomszédnak adja már be. Tudta, megoldotta.
Érdekes...
[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
Pontosan így gondolnám én is...de nem. Most vagy szociális fóbiája van, vagy a mai világban be kell bizonyítania a postának, hogy magának a posta fenntartásának van értelme (ergó el kell adni, hogy mennyi ügyfél jár oda és emiatt ne legyenek leépítések). Nem lennék meglepődve ha az utóbbi lenne, undorító színjáték megy az állami szférában ha arról van szó, hogy a semmi munkát el kell adni.
Egyébként SirRasor rátapintott. Panel. De azelőtt amikor átvettem a csomagot, akkor az egész folyamat kb. 30-45 mp volt, csengetéssel max. 1 perc. Érthetetlen. Ismerve a gépkezelési szokásaikat (mert már nem kézzel írott az értesítő) szerintem bepötyögni mindent legalább 5 percbe telhetett neki. A régi postástól gond nélkül sikerült mindent átvenni, mióta cseréltek azóta van gond.
-
Rick4
félisten
válasz ShadowX #84075 üzenetére
Erre egyébként van egy egyszerű megoldás, panaszt kell tenni a Széchenyi téri központi postán, fent az emeleten. A szülőknek is volt ilyesmi egy új postással, ment az arcoskodás, Anyám meg nem hagyta magát, bement, aztán a postás onnantól 10m-ről előre köszönt.
Én még annyit se hagyok annyiban, amire más legyint, összegtől függetlenül beleállok a dologba. A helyedben sem hagynám. Igaz, itt annyival egyszerűbb, hogy van kamera, de azt te is mondhatod, hogy van kamera, bizonyítsák be, hogy nem úgy van.
-
-
fradi81
veterán
Tescoból szokott valaki vásárolni online? Működik rendesen, ára kb?
moto g72, Ninebot d28e
-
-
Eladó:
Hynix - 4GB - DDR3 - PC3-10600S - Notebook memória
3 ezer[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Eladó:
Lenovo G550 laptop
15"-os - 1366x768-as felbontás
2x2GB DDR3 RAM
Micron 128GB SSD
Dual Core Celeron T3000 (1.8GHz)
DVD
30 perces akksi, tápegység van hozzá.
miki egér kábel nincs (egy AU / NZ csatisat tudok adni hozzá, de gondolom az senkinek se kell )
A LAN kártya led-jei folyamatosan villognak, após netezős gépe volt.15 ezer
[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
martonx
veterán
válasz SirRasor #84071 üzenetére
Higgyétek el, ez nem panel, hanem faszkalap postás függvénye. Direkt minden csomagomat az irodába rendelek, hiszen ott reggel fél 8-től délután 6-ig mindig van valaki. Erre múltkor csak egy értesítő jött, hogynem sikerült a csomagot átadni...
Mert meg se próbálta a postás, a portára már eleve ezt az értesítő papírt adta be.
Más kérdés, hogy az iroda 50 méterre van a postától, szóval nem volt vészes átballagni a csomagért, csak rosszul esett, hogy a postás meg se próbálta kézbesíteni.Én kérek elnézést!
-
macilaci78
nagyúr
válasz ShadowX #84069 üzenetére
Be kell menni, vezetőt is kérj, akinél panaszt tehetsz, minden alkalommal. Le fog róla szokni hamar, elhiheted.
Hozzám két posta kb egyforma közel van, az esetek 70%-ban az egyikre kell mennem, 30%-ban a másikra (nagyobb), de nincs minta. Volt, hogy rossz postát jelöltek meg az értesítőn, volt, hogy 2 hétig keresték a csomagomat, mire meglett. Nem csönget, csak értesítőt hagy, begyűri a csomagot a levélszekrénybe, bedobja a rács mögött a lábtörlőre... Elgurult a gyógyszerem, összeszedegettem a fényképeimet az esetekről és mindkét postán panaszt tettem.
A kisebb postán van egy ablak, ahol a küldeményeket kiadják, mindegy, hogy fagyasztóláda érkezett-e, vagy képeslap. A nagy postán 3 külön helyiségben adják ki, sorban állok 40 percet, hogy megmondják, a másik teremben húzzak sorszámot... Megbeszéltük, hogy a kisebb posta legyen a körzetim. Ha mégis a nagyból küldik az értesítőt, telefonálok, hogy talicskázzák át a kicsire.
Rick4: ki se viszi a csomagot, az értesítőt még bent megírja.
A Retek utcára a sok egyetemista rendel egy rakás szart. Ha lépcsőházanként csak egy memóriakártya méretű rendelés érkezik naponta, már tele a postás puttonya.
Kevés a kézbesítő, nem nyugdíjat visz, csomagért nincs borravaló.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
veze
őstag
válasz martonx #84084 üzenetére
Ez pontosan így van. Van postás belső ismerősöm, nem publikus infokat is hallottam ( nem pont szegedre vagy adott körzetre) mekkora gáz a kézbesítők ügye. A régiek még olyanok , ahogy Rick is írta, akinem nem jut ilyen szerencse, az m,eg úgy járhat ahogy írod. lehet 3 havonta cserélődnek a kézbesítők, nem igazán szívügye a lelkiismeretes munka, csak tudja le minél hamarabb a körzetét "szabályosan" értesítőt hagyni szabályos.
Aztán van az a katgória amelyik még azt se tesz be..meg egy két marékkal lerak itt ott( csak nem a címzettnél stb. Aztán ez kibukik egy rövid idő után , jön egy másik, aki vagy ugyanilyen lesz vagy kicsivel jobb.. -
ritkaság
aktív tag
Sziasztok! Valaki jár-e mostanság erre felé: 1214 Budapest Csikó sétány 2.
Ha igen írj privit kérlek. -
Rick4
félisten
válasz Attix82 #84077 üzenetére
Csomagot írt a kolléga, a postaládába viszont a 24mm-nél vastagabb levél jellegű küldeményeket nem viszik ki. Csomagot kivisznek. Már persze ezzel is akkor mehetünk a tutira, ha tudjuk, mekkora, itthoni, esetleg utánvétes cucc-e.
-
Rick4
félisten
válasz macilaci78 #84090 üzenetére
Ahogy halad a város, talán már az sincs.
De hogy tartásjavító hátizsák nincs, az egész biztos.
-
veze
őstag
ez sem teljesen igaz, full random .. nekem hol kihozzák a 15x15x15cm-es küldeményt is, máskor ugyanazért be kell menni. A 24mm mindenképp igaz akkor ha fel akar az ember adni valamit, Azt nem veszik fel ajánlott levélként ha 24mm-nél több csak csomagként 2x annyiért korábban ez ugye nem így voltha 30cm vastag volt akkor is felvették, mostmár nem Ez az áremelkés egyik formája..
ugyanígy az is az, hogy ma már nincs az ajánlott küldeményeknél 50-100-250-500 gramm szerint tarifa
ami 51 gramm az már mind 500grammos tarifa ami ugye jóval tobb mint anno a 100 grammos( ebbe sett bele az 51 grammos) Pont most amikor egyre több minden már számítógépes kezelés feldolgozás,( nem kézi mint régebben) nem lenne nagy probléma a korábbi tarifa rendszer fenntartása, de rájöttek gogy a legtöbb feladás 100 grammig bezárolag megvan , vagy 250gr, annak nem lehetett volna direktben 250%-al emelni az árát, ezért inkább eltörölték azt a kategóriát. -
Rick4
félisten
Különösebb energiát nem fektettem bele, hogy felállítsak egy mindenre igaz állítást a postai szolgáltatásokról, nálam a postaforgalom 99%-ában az ügyfelek fizetnek a postaköltségért, szóval tőlem lehet akármennyi a feladás díja.
De mondom, az nem mindegy, hogy csomag vagy levél. Levélként nem veszik fel a 25mm vastag bubizacsis cuccot, csomagként felveszik, mert előbbi postaládába bedobós, utóbbi viszont kézbe adós, aláírós, ott nincs jelentősége, hogy a címzettnek milyen postaládája van, mert vagy a kezébe kapja, vagy értesítőt kap. Aztán persze ezt is tudja minden postahivatal, minden postás a saját értelmezése szerint értelmezni.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Én egy kicsit másként látom... Régen volt egy Magyar Posta átvette 2kg-ig (akár alaplapot dobozában méretű csomagokat) ajánlott levél ként.MS-DOS-os (bár elavult de villám gyors egyszerűen kezelhető szoftverekkel dolgoztak) majd lett egy "tulajdonos váltás" és elkezdődtek a "nagy újítások".Mindenek előtt új nehezen kezelhető,átláthatatlan,lassú szoftvereket kaptak mert azt kell használni.Utána csak kellett gépeket is cserélni...
Jött a kőbe vésett szabályok betartatása (levél csak 20~24mm vastag lehet) stb. és egy a szolgáltatás színvonalához képest erősen túlárazott díjszabás....Üdv:Attila
-
Rick4
félisten
válasz totya694 #84094 üzenetére
Ne felejtsük el, hogy emellé jött a postaszolgáltatás liberalizációja, ma már azzal szállíttatsz, akivel akarsz, ha tudsz olcsóbbat, jobba, gyorsabbat, nem is kell velük foglalkoznod.
-
SirRasor
addikt
Make Love not war!
-
fradi81
veterán
válasz SirRasor #84097 üzenetére
A tetőtéri meleg szobámba Aeg állóventi megy nekem elég, 3 fokozatból elég a legkisebb. távirányító, időzíthető kikapcsolás, 45watt van ráírva. A fém szerintem nem ad semmi pluszt.
moto g72, Ninebot d28e
-
Polemius
senior tag
válasz SirRasor #84097 üzenetére
Ha ventilátor, akkor nekem elsődleges szempont, hogy halk legyen. Ide értve azt is, hogy a talpazata se zörögjön (állónál egy nem ritka), meg a forgató mechanika se kattogjon.
Amúgy nyilván jó, ha több fokozatban állítható, forogni is tud, meg vertikálisan is állítható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen routert?
- Automata kávégépek
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- BestBuy ruhás topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
Állásajánlatok