- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz vizslakutya #83494 üzenetére
Én nem a google maps alapján tájékozódom, és nem 4-5 éves képekkel próbálom a mondanivalómat alátámasztani, nem mindenki keresi azonos szinten az igazát....
Még mostanában is beletekerek az autókba havi 3000 km-t, pár éve még havi 6000-eket mentem, és az ment legalább 6-7 évig. Hidd el, nem sok város van az országban, ahol ne jártam volna, és nem csak keresztül utaztam, hanem ott volt dolgom, és ha már ott voltam, pont ebből a szemszögből is kritikusan néztem mindent.
De persze ha a 45 soros mondókámra neked csak ennyi reakció volt, és az is ilyen formában sikeredett, akkor ezt akár még sikerként is elkönyvelheted...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz quailstorm #83492 üzenetére
Ez megtörténhet, és meg is történik minden más városban ugyanígy, egyetemre járni nem feltétlenül 50-100 km-re való közelség az előny, hanem hogy mit lehet ott tanulni, mennek azok máshova is, nem csak ide.
Persze, ez is fontos, de mint a városok általában, azért lettek akkorák, mert az ott lakók vagy tudtak valamit, akár egymástól elesve a tudást, vagy a város volt földrajzilag annyira jó helyen, hogy fontos utak, kikötők keresztezésében épült. Itt ugye ebből ma már sok minden nem fedezhető fel, az ipari oldal egyelőre 20 éve nulla, ezen az autópálya megléte se segített, és úgy általában véve még próbálkozást se látok, egy történet van, a 600 lakásos lakópark a város kellős közepén. Kíváncsi leszek, mikor kell majd onnan indulni, ha az ember egy óvodát útba ejtve akar a melóba érni, és persze a környéken muszájból közlekedők menetidejének növekedésére is kíváncsi leszek..
Oké, hogy a tudás alapú cégeknek nem kell hatalmas gyárkémény, meg 10m széles kapu sem, a K+F annyira nem látványos mint egy termelő üzem, de azt is meg kell érteni, hogy különösebb statisztika nélkül is bizonyos, a városlakók kisebb része kutató, nagyobb része valamilyen szakmában tevékenykedő, akár kétkezi munkás, akár közfeladatot ellátó személy, ők nem fogják idehozni maguktól a tőkét, a fejlődést, ha a városvezetőket a jelenlegi és a múltbéli állapotok nem zavarják ( és ezek szerint nem zavarják), és ők maguk sem akarják megtartani a szegedi cégeket ( ne menjünk bele, hogy miért is, de példának jó a Szilánk és a KÉSZ, illetve közeli rossz példa a sever center is, akik 2.5 milliárdért eladják a szegedi ingatlant, de Miskolcon és Kecskeméten ettől még jól elvannak ) illetve láthatóan a közepes vállalkozások sem fontosak, nincs gyakorlatilag a városban egy jól működő, huszonéve a piacon lévő kereskedő- szolgáltató réteg sem, akkor pont azok az értékes emberek mennek el, akikre itt lehetne szükség.
Egy viszont biztos, a Mars téren a Gyuricza lángosa a legjobb az országban, ezt is végigpróbáltam, mindenhol kuka lett a lángos útja, ők jól csinálják a mai napig.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
vizslakutya
senior tag
Ez nem 4 éves kép ,ez a mai valóság,ha vennéd a fáradságot és megnéznéd ,rájönnél,hogy így van.
Azért ez maradt meg bennem,mert nem szeretem a ferdítéseket,márpedig ez az volt a részedről.
Amúgy ez 1 szépen megírt, burkolt kampányszöveg amit közreadtál,nem baj,hiszen tudjuk választás évében vagyunk!>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Mi 11 Lite 5G >
-
őstag
válasz martonx #83504 üzenetére
Amikor még minden nagykerbe volt nem vettem mert "sajnáltam" rá a pénzt most,hogy a sharkoon leállt a gyártásával azért csak jó lenne 1-2 példány....
Nincs jelenleg a piacon aminek ennyire jó lenne a hely kihasználása és még mellé szép is.Átvettem egy barátomtól egy ITX kínai házat az valami borzalom...
Még beszélni is fáj róla...Üdv:Attila
-
veze
őstag
válasz vizslakutya #83503 üzenetére
jut eszembe van már a fityesznek polgi jelöltje, vagy még mindig csak keresik az embert??
még sehol nem olvastam egy árva nevet sem, pedig már tavalyra igérték -
martonx
veterán
Tudtommal nincs, azaz továbbra is maradunk egy élhető, de sajnos egy helyben toporgó város (mondjuk erre egy esetleges fityisz jelölt se lenne garancia, hogy bármi is változna érdemben)
Épp ma délután voltam a ligeti felújított játszótéren. Tök jó, meg szép, csak ilyen felújított játszótérre ahogy elnéztem az ott megjelent tömeget, kb. négyszer akkora igény van, mint amennyi játszótér. Pl. ott lévő hm, 50 - 100 gyerekre van kemény 4 darab hinta. Hát nem erőltették meg magukat.Én kérek elnézést!
-
PowerBuldog
veterán
Red Dead Redemption 2 (PS4) valakinek nem kell?
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
Rhino666
addikt
Ponyvás-platós-pályamatrciás (B kategóriával vezethető) kisteherautót (hol) lehet bérelni Szegeden?
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról! https://reduced.to/3pazm
-
macilaci78
nagyúr
válasz Rhino666 #83511 üzenetére
Google 2. találat. Ponyvás, B-s, szegedi, de hogy matrica van-e rajta...
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Rhino666
addikt
válasz macilaci78 #83512 üzenetére
Itt plató méreteket sem írnak meg matricát sem, de egy kérdést megér.
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról! https://reduced.to/3pazm
-
vizslakutya
senior tag
válasz macilaci78 #83512 üzenetére
Nincs,ott van bérlési feltételek közt.
(D2 jó rá,heti =7000 HUF)>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Mi 11 Lite 5G >
-
vizslakutya
senior tag
Felsővároson kapott más is levelet a Telekomtól a kb 10 órás leállásról hóvégén?
Vajon ez optikára való átállást jelenthet? 🤔>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Mi 11 Lite 5G >
-
zeon.hu
nagyúr
Üdv!
Hátha itt lesz tuti válasz:
Szerbiába lépve melyik kúton kapok adatkártyát?
Jövő hónapban többször megyünk Bulgáriába (ott működik a hazai kártya) dolgozni és út közben is kéne net.#?*@&!
-
martonx
veterán
Tudtok-e Szegeden olyan épületgépészeti céget, akik központi porszívókkal foglalkoznak?
Én kérek elnézést!
-
martonx
veterán
válasz vizslakutya #83518 üzenetére
Őket már próbáltuk. Egyelőre egy szál pesti céget találtam, csak gondoltam hátha tud itt valaki közelebbről is céget.
[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
sarkanyolo2
őstag
válasz vizslakutya #83515 üzenetére
Szillérire jött bizony, de nem tudom, hogy ilyen jellegű lehet-e.
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
SirRasor
addikt
Édesapámnak muszáj volt 2 stroke után.
Néha gyertyához használtam, de ahhoz vettem elektromos gázgyújtót.Make Love not war!
-
Rick4
félisten
válasz vizslakutya #83503 üzenetére
1. Sosem ferdítek, az egyszerű oka csak annyi, hogy nincs rá szükségem, tények támasztják alá az állításomat. Nyugodtan olvasd végig a hozzászólást újra, és próbáld értelmezni, amit olvasol. Bemásolom neked azt a részt,amire sejtésem szerint megpróbáltál válaszolni, ne keveredj ismét értelmezési problémába:
no meg ugye az említett városkaput jelképező körforgalmak különösen jellemzőek Szegedre...
Véleményem szerint igaz, hogy ez nem egy egyszerű tőmondat, de azért annyira nem lehet bonyolult, hogy átlagos iq-val rendelkező embereknek se legyen gond ebből kihámozni annyit, hogy akkor nem egy belvárosi, hanem egy városszéli körforgalommal próbálkozunk, hát, ez neked most nem jött össze...
Aztán hogy ezeket te miért nem látod, vagy ha látod, miért tagadod, nem tudom, de nem is számít, ahogy a véleményed se számít.
Ha meg ez neked kampányszöveg, még úgy is hogy leírtam már két éve, meg egy éve is, akkor főleg nincs kérdésem.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
vizslakutya
senior tag
Te nagyarcú ember,majdnem azt írtam,hogy nagy iq-val rendelkező ember,de az tényleg ferdítés lett volna,az nem zavar,hogy azok a körforgalmak nem a város területén vannak, hanem az állami kezelésű főutakon? Ami a városban van,az mind példásan rendben van tartva.
Nem ez volt kampányszöveg,hanem úgy összesen az egész. Különösen a 45 soros kijelentéssel árultad el magad,a narancsszöveget bizony sorokra ,leütésekre fizetik. Neked megvolt bőven az elvárt mennyiség!
De az vigasztal,hogy a Kőröshegyiek jól járnak,nem elég a tiszta virágos falu,üdvözlő körforgalommal,a Balaton közelsége,ráadásnak ott leszel Te is nekik! Jó utat!
(Sokan fognak itt siratni,hiszen "üdítő színfolt" vagy (voltál?).Na és most jöhet az újabb ekézés,bírom az ilyen tagokat,mikor elfogy a töltény jön a partner fikázása!
Nyugodtan,nem zavar,sok időt már nem szánok az olvasásodra,konkrétan semennyit.>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Mi 11 Lite 5G >
-
pachito
őstag
Sziasztok, Szegeden hol érdemes utp kábelt meg csatifejet venni? 14-15 métereset kellene kötnöm néhányat.
-
MadGame
senior tag
Sziasztok!
IT-s, informatikával foglalkozó cégeket, kisebb vállalatokat keresek Szegeden, ahol ügyfélszolgálatosként / helpdeskesként / service deskesként tudnék elhelyezkedni, akár magyar, akár B2-es (jelenleg infós szókinccsel) német nyelven.
Tapasztalat: egy éves munkaviszony egy multi IT cégnél német nyelven service deskesként.
A segítséget előre is köszönöm! -
macilaci78
nagyúr
válasz MadGame #83527 üzenetére
Budapest nem jön szóba? Az ottani topikban évente több alkalommal is keresnek embert ilyen munkaterülettel nyelvismerettel. Az egyik a Váci úton Lehel térnél, a másik az Info Parkban.
Nem, nem ingázást javaslok, hanem költözést.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
MadGame
senior tag
válasz macilaci78 #83528 üzenetére
Nem, Pest abszolút kiesik. Csak Szeged vagy Kecskemét. Látom, hogy Pesten van egy csomó…
sss: Onnan jöttem el (IT Services Hungary). De azért köszi -
nap
addikt
válasz _Petya_ #83535 üzenetére
Azért elég sokminden volt náluk, ami nekem kellett, és olcsóbban, mint a szomszéd pincében. De kiköltöztek a ruhagyárba, mert a Gogol utcán nem lehetett megállni sose. Oda meg már nem megyek ki, csak ha nagyon muszáj.
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
macilaci78
nagyúr
válasz MadGame #83542 üzenetére
Egy jó barátom bölcsész: klasszika filológus és olasz tanár, 2 phd-val (egy hazai és egy lengyelországi), folyékonyan beszél olaszul, angolul, társalgási szinten németül, latinul.
Ennyi pénzre is váltható tudással és a megszerzésére szánt idővel inkább a küszöböt rágja a szakmájában, minthogy elmenjen pénzt keresni akár itthon, akár külföldön.Én is voltam szar helyzetben, a pénzért már dolgozni is hajlandó voltam, mindegy volt, mit. 36 évesen a mostani a 13. bejelentett munkahelyem, 5,5 éve dolgozom itt.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600KF -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest