- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
Szép jó napot az uraknak.
Nincs valakinek itt szegeden eladó valami hasonló kerekparja?
Megbízható helyről érdekelne, de ilyen komolyabb, össz teleszkóp és össz tárcsafekes kerékpár.
Elore is köszönöm ha volna, és jelentkezne."Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
őstag
válasz Lacielvtárs #84752 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom,hogy a hátsó rugózás hálás dolog amikor egy dombról gurulsz le de sík úton ahol szinte mindig tekerned kell a bringát sok erőt pocsékolsz el a rugózás miatt(felemelkedsz amikor nyomod a pedált) ha keményre állítod a rugózást akkor már olyan mint ha nem is lenne.Arra is érdemes odafigyelni,hogy mennyire van a nyereg alatt a pedál tengely vonala...
Üdv:Attila
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz totya694 #84755 üzenetére
Értem, koszi a tanácsod
Meglatjuk, igaz én a sok fogyason miatt akarom használni, hogy legalább annyi kalóriát egessek el mint amennyit ehetek egy nap...
Szóval hasznos ha inkább erőlködok és egerek a zsírtMeglatjuk a képen szereplő kerékpárt hamarosan elhozzak és kipróbálhatom...
Ha megveszem, akkor a korabbi keres tárgytalannak fog minősülni
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
őstag
válasz Lacielvtárs #84757 üzenetére
Tekerj vele több km-t mert 500m-en nem lehet a bringát kipróbálni és pont itt jön képbe az a bizonyos pedál tengely elhelyezkedés...
Üdv:Attila
-
proper
őstag
Ez nem annyira komoly
-
Rick4
félisten
válasz Lacielvtárs #84757 üzenetére
Nem bicikli kell neked, hanem futócipő: [link]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
macilaci78
nagyúr
Ó, igen, össztelós, tárcsafékes bringa... Milyen súlyra, milyen magasságra, milyen belső lábhosszra, milyen felhasználásra? 196 cm, 150 kg vagyok, most vettem bringát, 23" vázméret, 29" felnik, első teleszkóp, a mogyoróknak pedig egy párnázott ülés. Ilyen súlyra meg sem fordult a fejemben hátsó teleszkóp.
Egy jó V-fék többet ér, mint egy piacos tárcsafék. Én is megnéztem pár használt bringát, volt olyan tárcsafék, ahol a bowdent tolva fejtesz ki fékhatást.
Mi a kényelmes testtartás? Ha túlsúly miatt akarsz kerekezni, akkor a hagyományos MTB nem lesz kényelmes hosszú távon: előre kell hajolni, karból tartod a felső tested egész úton, mélyen előre hajolva. Én is nézelődök magasabb stucni és kormányrúd után.
Ha nagy a súly, akkor egyáltalán nem mindegy, milyen kerék és tengely van alattad: a keskeny kerekeket hamar elnyüvöd, a szélesnek nagy a gördülési ellenállása. A gyenge tengely megadja magát, szerelheted, mindegy, hogy kereket, vagy pedált tart-e. A kerékküllő is kérdés, Szeged kerékpárútjai minőségben sajnos egy földúttal mérhetőek össze.
Ha túlsúlyos vagy, a lábadban nyilván van erő, váltó is komoly kell.
Ne várj sokat egy használt bringától, főleg ha csak a tömb körül kerülve próbálod ki.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Lacielvtárs
nagyúr
Értem uraim, a komoly alatt a Praktiker gazdasagoshoz képest gondoltam
No majd kiprobalom, és referalok, köszönöm az infótRick4, sajnos egy fiatalkori boka sérülés miatt a futás kilove, függetlenül hogy a héten fogytam annyit mint amennyi kg vagyok
97 kg"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Rick4
félisten
válasz Lacielvtárs #84763 üzenetére
Elzavartad megint az asszonyt? Odalett a púp?
A futás se rossz, de a kocogás a tuti, az se megy? Én utálom, de nagyon mennem kellene nekem is.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
veze
őstag
válasz Lacielvtárs #84764 üzenetére
ABS van ?
-
Lacielvtárs
nagyúr
Megint?
Nem tudni én miről beszél "megint" Kend 'Sajnos nem, igazából azt kellene nagyon, eddig ment a séta, napi 15-20 ezer lépés, mindenhova gyalog mentem, amikor bírtam, de több energia égetés kellene, mert már szinte megall a fogyás, pedig 13 kgra vagyok az ideális testsúlytól...
Bár lehet ez a súly lemenne egy has plasztikatol is
már ott tartok hogy egy hideg front is képes levenni a lábamról jó néhány napra...Anno raborul a vas állvány, és csakis a kövér testalkatom miatt nem törött el a bokám, mert erős csontozatu vagyok, a doki szerint.
Különben boka protézis lett volna.
Bár amikor hideg front van, érzem úgy magam mint doktor houseFutó cipő is van, mert kímélni kell a bokám, és erre a a memória habos talpbetét ami legjobban bevalt
veze majd megnézem
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
őstag
-
ShadowX
őstag
Hogy ez a MÁV mekkora egy beszántanivaló cég. Szeged-Pest vonalon vágányzár, így Félegyháza és Cegléd között pótlóbuszok járnak. 3,5 óra menetidő, 4005 Ft-ért. Szánalom. Nyaralni is vonattal mentünk idén, de a MÁV-ot leszámítva mindenhol (Szlovénia és Olaszország) sokkal fejlettebb és komfortosabb a vonatos közlekedés. Késés, büdös és kényelmetlen 40-50 éves kocsik, amik hűtést sosem láttak. És akkor még egy Német vagy Francia vasutat nem is említettem.
Ezt bezzeg senki nem akarta annakidején privatizálni.
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Emlékszem volt itt valaki, aki kint élt Kínában vagy volt valami kínai kapcsolata. Ki volt az, segítsetek!
-
sss
őstag
válasz ShadowX #84771 üzenetére
Idén én is jártam Olaszországban vonattal, és az München-Bologna vonalon közlekedő DB/ÖBB vonatnak eléggé máv feelingje volt. A Trenitalia (Frecciarossa 1000) az tényleg szuper, csak ott nem 4000 huf volt a kettő órás út, hanem 60 euro. Cserébe az is megállt a semmi közepén majdnem két órára.
Németországban meg tényleg végtelen mennyiségű pénz el lehet költeni vonatjegyekre.
-
Rick4
félisten
Na de egy jegy 4 ezer forint, semmi több, valójában ennyi pénzeden múlt a dolog. Ha komfortosabban akarsz utazni, a vonat sosem volt a legjobb megoldás.
Néztem én is, hogy lehet menni a horvát tengerpartra vonattal, hát, nem is az árak számítottak, de ketten kevesebből lementünk volna kocsival, hanem az egész milliő nem vonz.
Annak is van kockázata, hogy az ember egy többmilliós autóval az autópályán közlekedik, és baleset miatt órákat áll, pedig az arra az útra eső költség épp nem több, mint a vonatjegyed, de valójában sokszorosába kerül.
-
ShadowX
őstag
90%-ban oszkár szokott lenni. Ez most így jött ki sajna.
Nyaralni meg azért mentünk vonattal, mert éjszakai járat volt, így a pihenés (elvileg) megoldott volt. Na meg az olaszoknál én nem akartam vezetni Komolyan kerestem olyan autót, ami nincs törve, horpadva, repedve, karcolva, de egyszerűen nem volt. Irigylem őket, amiért ennyire képesek kizárólag használati tárgyként kezelni az autót/motort. (Az már az én bajom, hogy én semmit sem tudok így.)
Na meg millióim sincsenek egy autóra, és nem is látom értelmét kiadni rá annyit. A családban van egy közös használatú autó, azt használjuk, egyelőre elég.
-
tixem
addikt
Üdv
Van e valakiknek felesleges, de biztosan működő pci-e videókártyája amit tudna nélkülözni néhány órára? Szükségem lenne egy működő kontroll vga-ra, hogy megnézzem a vga ment e tönkre a pc-mben vagy valami más lesz a ludas. Köszi
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
martonx
veterán
Az hagyján, tegnap ezért indult volna ismerősünk busszal pestre, akit ki is kísértünk a Mars térre. A kálvária ott kezdődött, hogy a buszra online jegyet se lehetett venni, mondván, hogy ez csak átmegy Szegeden, nem innen indul? Aztán a busz pályaudvaron ki se volt írva, hogy honnan indul Pestre a busz. Információs pultnál kellett megkérdezni. Aztán csak nem jött a busz, visszamentem, megkérdezem wtf, erre az információs kikérte magának, hogy személyesen jött ki a peronra szólni, hogy késik a busz indulása. Pedig ott álltunk, oda biztos nem jött...
Aztán a busz csak nem indult, mondtam ismerősnek, hogy én pont ezért telekocsival szoktam járni. Fogtam a mobilom a Mérey utcából 10 perc múlva induló kisbuszba foglaltam egy helyet. Átsétáltunk, beült, kisbusz elindult. És mindez 2400 Ft 1 óra 45 perces menetidővel vs rendes busz 3600 Ft 3 órás menetidővel, és a busz el se indult... Nem értem az embereket, miért szeretik szopatni magukat.[ Szerkesztve ]
Én kérek elnézést!
-
Rick4
félisten
válasz ShadowX #84780 üzenetére
Anno 2014-ben voltunk aszonykámmal arrafelé, Klagenfurt- Pisa Bologna, Livorno, Velence- San Marino, visszafelé Plitvice, és úgy haza, 7 nap alatt mentünk 3 ezer km-t, tök rendben volt minden, az égvilágon semmi baj se volt a közlekedéssel.
Ráadásul akkor egy kis 2001-es Fiat Punto-nk volt, pont kiszálltam az amerikai kocsikból, mert a havi autógáz tankolásom 180 ezer forint volt, megvettem a kiskocsit, belerakattam abba is a gázt, megállt 600 ezerből, onnantól viszont havi 90 ezer megmaradt, jó volt, de utólag visszagondolva elég korlátozott egy ilyen autó élvezeti értéke, ma már nem indulnék neki messzire egy ilyennel, de valójában nagyon jó kocsik, és a piacon 300 körül mér lehet ilyeneket venni, jövős- menősnek, 2-3 embernek ma is tökéletes választás, nem kerül milliókba. Ha év közben nem kell, bérelni is lehet, napi 5-7 ezerért már komoly fiatal autókat adnak, 4 emberre leosztva olcsóbbra jön ki egy hát, mint ha vonattal menne az ember.Ellenben 2015-ben voltunk egy Frankfurt- London- Párizs- Bázel- Zürich- Sankt Gallen, Salzburg- Bécs túrán, az a húgom uk-be költöztetésével függött össze, kifelé időre mentünk, de ha már kimentünk, körül is néztünk, akkor 7 nap alatt mentünk 6 ezret, ott is tök rendben volt minden, mindössze annyi volt hogy akkor még nem tudtuk, csak utólag olvastam, nyomatékosan felhívták a figyelmet, Párizsba nem szabad autóval menni, ha valamit mondanak az olaszokra, az 5x-ösen igaz Párizsra. Parkoló nincs, mindenhol fizetős, még odafelé egy kisebb dugóban majdnem kiugrottam egy ázsiait összeverni, de inkább csak magyarul mondtam el neki, mit gondolok róla, tülekedés, másikra ráhúzás, se a sebességkorlát, se a lámpák, se a többi nem érdekli őket, hozzájuk képest egy pesti közlekedés kresz tanpálya, vagy maga az, amit mi svájcnak hiszünk... Mi kerestünk egy frankó mélygarázs parkolót, 1 napra volt 35 EUR, vettünk metrójegyet, végigmetróztunk mindenfelé, aztán éjjel fél 2-kor jöttünk rá, hogy a Champ Elysée-n már elég messze vagyunk a hoteltől, és jól megszívtuk, mert a metrót meg bezárták, így hívtunk egy überes embert, 15 perc alatt hazavitt, eldumáltunk hazáig, (az is arab volt) minden flottul ment.
Busszal anno még 98-ban voltam Görögországban, az is volt az utolsó ilyen utam, sosem ülnél buszra többé, sőt, 96-ban meg a földközi tengert hosszában oda- vissza keresztülhajóztam egy nagy tengerjáró komphajóval, 10 nap elég volt a hajókából is.
Nekem egyelőre marad az autó, akárhova elvezetek, akkor állok meg, amikor én akarok, és úgy igazán frankó, hogy volt egy kb irány, nekiindultunk, asszony fogta a notit, na, hol szálljunk meg? booking.com-on kinézte, ok, lefoglalva, majd estig érjünk oda, közben nézte, mi látnivaló van arra.Néztem ezt a vonatozós lehetőséget, nem volt olcsó, mivel van autóm, nem is volt alternatíva, az talán annak lehet jó, aki tényleg stresszel vezetés közben, keveset vezetett, és nincs gyakorlata, nem tud ébren maradni, nekem ilyen bajaim nincsenek szerencsére.
Autóval mindig mindent megtaláltunk, navigáció pontosan vitt a-ból B-be, 1500 km-es távokra is tudtam 15 perces pontossággal tervezni a megérkezést, szóval sosem volt ilyesmiből problémánk. Inkább így marad, mint hogy egy vonatra, másik utasra akárcsak 3 percet is kelljen várnom.
[ Szerkesztve ]
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Valakinek nem fáj a foga egy október 31-ig beváltható 15 ezer forintos GarageStore utalványra? Online lehet beváltani. (10k felett épp free shipping van)
Ha köllene, írj privátban!
[ Szerkesztve ]
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
Rick4
félisten
Ha én autóval akarok menni, és én döntöm el, mikor megyek, akkor tudván, hogy nem szerencsés a nyugat-európai vendégmunkások vonulására időzítem a nyaralást, kitalálok valamit az ellen, hogy a legrosszabbkor legyek rossz helyen, vagy máskor megyek, vagy nem arra megyek, amerre ők vannak, a balesettel meg nem lehet mit kezdeni. Szeptemberben már lehet Prágába menni, nem lesz sok külföldi az úton, nem lesz forróság a városban.
Amúgyis azt mondom, hogy nap 400 km-nél többet megtenni nem érdemes, miközben az ember rengeteg érdekes hely mellett autózik el, a kevesebb néha több. Decemberben voltam amúgy Prágában, reggel 7-kor indultam, délután 3-kor ott voltam, elintéztem 5 perc alatt a dolgom, és jöttem is haza, sajnos nem fért bele még plusz egy nap sem, este 11-kor már itthon voltunk. Most is 7 órát ír erre az útra a google maps, 6:40-et a waze, szóval ennyi a minimum amúgyis. Normál megengedett tempóban, a szabályokat betartva, nem padlózva közlekedtem, ráadásul a téli időjárásból adódóan a belső sáv belső felén az elválasztó betontömbök tövénél 30-40 centi széles jégréteg volt, a külsőben a kamionok, sok helyen sávszűkítés, szóval jó időt nem lehetett futni, de nem is nagyon lett volna hova nyomni.Ezzel az utazással mindig baj van, én pont azért nem preferálom a távoli célokat, mert nincs időm utazni, a repülő autó nélkül kényelmetlen, és 2-3 napnál nem maradék tovább egy fix helyen, ha nem muszáj. Az idei nyáron eddig összesen annyi fért bele, hogy egy nyári nap délután 5-re leértünk a Balaton partra, akkor is csak azért, mert a közelben volt dolgom, másképp esélytelen lett volna, fürödtünk, kajáltunk, és este 8-kor már indultunk haza. Most nézegetem Fiume és környékét, mert lenne dolgom Zalaegerszegen, és akkor már nincs messze a horvát tengerpart, szeptemberben meg érdemes még leugrani Montenegróba, az is belátható táv, 4-5 nap kijön nevetséges pénzből. Nyár elején meg majdnem elmentünk Zakopane- Krakkó felé, mert akkor meg ott lett volna dolgom, de végül a szállító megoldotta, nem nekem kellett mennem.
-
Luighi
senior tag
Mindig csodáltam, hogy ennyit vezetsz. Én egyre kevésbé szeretek autózni. Lehet én látom rosszul, de 2-3x annyi az autó, mint pár éve, és az infrastruktúra egyre kevésbé bírja. Sok a kretén és a mazsola az utakon, plusz a közlekedés többi résztvevőjére is igencsak oda kell figyelni.
-
Rick4
félisten
válasz Luighi #84789 üzenetére
Ez az ennyi már nem annyi, már csak heti 1x Pest, és igyekszem is kb ennyiből elintézni a munka részét ha lehet, az havi 1500 km kb. Viszont érdekes, hogy én nem érzem az elmúlt 10 évhez képest se rosszabbnak, se sűrűbbnek a forgalmat. Akik akkor is vezettek, és esetleg neked kellemetlenséget okoztak, azok vagy már árokba borultak, és nem vezetnek, vagy megtanultak vezetni. Amúgy szerintem simán csak türelmesebb lettem ezen a téren is.
Ja, klíma szerelés- javítás. Akinek lenne igénye akár a héten is klímás dolgokat csináltatni, az dobjon nekem egy privátot, egy személyes jóbarátom tudna foglalkozni a héten ilyesmivel, természetesen hivatalos, zöldkártyás klímaszerelő, nem csak varrógépműszerész, aki tudja, mit kell a klímákkal csinálni.
-
martonx
veterán
Én lassan 6 éve járok minden héten Pestre. Szvsz konkrétan Pest alatt érezhetően nőtt a forgalom az utóbbi 1-2 évben. 6 éve zokszó nélkül végig lehetett menni 140-el a pályán, Pesten belül meg 50-70-el, 1 óra 30 perces menetidők mindennaposak voltak (Szeged belváros és Népliget között a pontosság kedvéért). Na most egy ugyanilyen reggeli pestre beérkezés ha megvan 1 óra 50 perc alatt, akkor az már egy jó haladós reggel volt, de inkább 2 óra.
Nem azt mondom, hogy kibírhatatlan a különbség, de szerintem érezhető.Én kérek elnézést!
-
Rick4
félisten
válasz martonx #84792 üzenetére
Mondjuk az is igaz, hogy nem reggel, a csúcsban megyek, ha 8- 9 körül indulok, az már egész jó, és persze kerülöm a délután 15 utáni időszakot is, nekem tökéletes a 10-15 órai közötti 7 óra mindenre.
Igaz, nemrég egy napra annyi meló volt, hogy estig kitartott, asszonyt vittem Máriaremetére a fogdokihoz, 16 órakort jött ki, az M3-as bevezetőre nem tudtunk odaérni 1.5 óra alatt, ami amúgy sima 30 perces út. na ezt viszont nem csípem, de ilyet szívtunk már meg 10 éve is, akkor se futottam jobb időt.. Franc se tudja, lehet ma már nem érdekel, hogy 5 perccel hamarabb odaérjek, vagy csak megszoktam a forgalmat, nekem annyi tűnt csak fel, hogy amikor 450 volt a kutakon az üzemanyag, arra lehetett autózni, amerre akartál, alig voltak az utakon.
-
lorcsi
veterán
szerintetek a bárdinál, unix-nál mekkora kedvezményeket kapnak az autószerelők?
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Rick4
félisten
Most nézem, az M1-esen Hegyeshalom felé baleset miatt 10 km a torlódás. Ezzel sajnos nem lehet mit kezdeni, de 99%-ra merem állítani, hogy visszafelé menő balkáni vendégmunkás is benne volt.
-
Rick4
félisten
Hát nekem se úgy jött össze ahogy én akartam, Asszonynka nőgyógyászati műtét, aztán 2 hét izgi, hogy esetleg rosszindulatú-e a cucc, szerencsére nem, nekem volt egy vesekövem, szerencsére 1 hét alatt kijött, utána 3 hétig hordtuk a 13 éves kutyánkat az állatorvoshoz napi 2x infúzióra, az állapota miatt nem is akartuk itthon hagyni felügyelet nélkül, végül sajnos a múlt héten pénteken altatás lett belőle... Szóval "szerencsére" nem kellett dugóban állnom, de legalább volt rosszabb helyette.
Azt gondolom, mindenben benne van, hogy jól jön össze, de sokszor nem így működik az élet. Sajnos igaz ez egy nyaralásra is, sok olyan emberről tudok, aki eljutott a horvát tengerpartra, de onnan vissza már tréler hozta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest