Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Dell notebook topic
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen egeret válasszak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szokeherceg
aktív tag
válasz AiRLAC #81900 üzenetére
Így van, az sem látja.
Ha a hdd-k bennt vannak, akkor csak a két hdd, és a lan világít zölden.
Ha nincs bent egy hdd sem, akkor csak a lan világít zölden.
Ha egy hdd-t hagyok bent, akkor világít a status naranccsal, és szakaszosan sípol folyamatosan.
Egyik opcióban sem látszódik sehol a nas. Assistant-al sem.Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...
-
addikt
válasz szokeherceg #81901 üzenetére
Nézd már meg mindkét lemezzel hogy ha egy lemez van bent az első slotban akkor kap-e ip címet a routeredtől, illetve pingelhető-e ilyenkor.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Borisz76
veterán
Ha a hdd-k bennt vannak, akkor csak a két hdd, és a lan világít zölden.Ha nincs bent egy hdd sem, akkor csak a lan világít zölden.
Ha egy hdd-t hagyok bent, akkor világít a status naranccsal, és szakaszosan sípol folyamatosan.
Ez rendben : 2 lemez 1 kötet , 1 lemezt kiveszel ezáltal "mesterségesen" kötet összeomlást hozol létre mely azzal jár, hogy a DSM jelez neked : Status narancs fénnyel villog és szakaszosan sípol.
Ezek szerint a DSM működik rendesen !Ebből arra következtetek, hogy a hálókártya szállt el benne.
De ez csak az én véleményem.
Nem olvastam vissza, hogy melyik modell de ha van rajta másik UTP aljzat , akkor dugd át és azt is próbáld ki !
Talán.
Esetleg 1X -s RESET volt e már ?
Ekkor megmaradnak az adatok a DSM is de a hálózati rész alaphelyzetbe kerül.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Rick4
félisten
válasz Borisz76 #81905 üzenetére
A resetre egy üres sima 250-es HDD is elég, ha beledugja, nem kell a sajátjaival kísérletezni..
Anno amúgy volt nálam ds212j, ami egy hálózati túlfesz miatt majdnem mindent csinált, villogtak a ledek, mintha menne rendesen, csak ott se volt lan, de ott a közelbe becsapó villám által keltett gerjedés vitt egy csomó mást is.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
IRO21
aktív tag
válasz tobias40 #81904 üzenetére
És ha kikapcsolod a tűzfalat egyből jó lesz az összes?
Ez fura, mert összesen két portot használ a qBittorrent.
Az adat portot ellenőrizted port checkerrel, a web UI-n meg be tudsz lépni, tehát semmit nem befolyásol a tűzfal.Amúgy milyen státusz ez? Nem stalled inkább?
Ha forced start-ot nyomsz rájuk, akkor aktívak lesznek? -
IRO21
aktív tag
Esetleg egy okos konnektor?
Ha az internet működik, akkor mobilról ki-be tudod kapcsolni, akár hangutasításokkal is.
Mondjuk, ha a routert is újra szeretnéd indítani, akkor olyat kell keresni, ami magától vissza is kapcsol.Egyébként inkább ki kellene deríteni, hogy mi a baj és megjavítani. Nem szerencsés a NAS-tól működés közben elvenni a tápot. Mit kell ilyenkor csinálni az eszközökkel, hogy jó legyen? Vagy hazamész és csak mindent újraindítasz?
-
bacsit4
csendes újonc
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni.
Azt szeretném megoldani, hogy a DS beépített Download Stadion időhöz kötötten a feltöltési sebessége korlátozva egyen. Vagyis éjszaka ne legyen korlátozva.
DS920+ és DSM 7.1.1 fut rajta. Megoldható ez a DSM-ben vagy a routerben lenne rá lehetőségem ha nem a Telekom által kapott routers használnám?
Köszi! -
Funthomi
aktív tag
Sziasztok!
Be akartam lépni DSM-be (above 7.0), de a 2FA kód nem működik. Pár sikertelen próbálkozás után letiltott, majd amikor ismét tudtam próbálkozni ugyanúgy problémába ütköztem. Elvileg a Google hitelesítő app ideje is szinkronizálva van. Hiába kattintok az Elvesztette mobileszközét? opcióra, semmi nem történik, nem kapok vészhelyzeti kódot a mail címemre (pedig ahogyan emlékszem be van állítva).
A Synology Account felületre viszont simán be tudtam lépni.Mi a tippetek mit tudok tenni?
Köszi a helpet!
Üdv!
YOLOska
-
HTamas2
csendes tag
Sziasztok
Tudnátok segíteni?
Előre is köszönöm!egy /ds118/ nas, és egy yamaha hálózatos erősitő, egy hálózaton van
(a nas vezetékkel, a yamaha wifi-vel)a /ds audio/ mobilos alkalmazással a yamahára tudom küldeni a zenét,
de a yamaha nem látja a nas-t, így a yamaháról nem tudom kijelölni a lejátszani kívánt zenét -
huan
őstag
Pontosan erre gondoltam én is
Rendeltem egy Shelly Plug S WiFi-s mini okoskonnektor-t és azért ezt, mert ez időzítve magától visszakapcsol, ha nincs wifi.
A naplót nézem ilyenkor, de csak ez van benne:Hiba Rendszer 2022-11-23 09:27:45 SYSTEM System failed to get External IP.
Egyenlőre beteszem a konnektort a modem és nas elé, mert bár rendellenesen áll le, de ha nem érem el, akkor itthon is csak ezt tudom csinálni... -
nagyúr
válasz bacsit4 #81911 üzenetére
Szia!
Próbáld meg a DS beállítások --> BT/HTTP/FTP/NZB Általános --> Ütemezési terv, speciális ütemezés, ütemezési terv,
Itt elvileg nap/óra bontásban be tudod állítani, amit szeretnél.
Vagy az alapértelmezett sebességet beállítód valami alacsonyabbra a fő beállításokban és a speciálisban éjszakára másodlagos sebességnek a maximálisat állítod be, vagy az alapértelmezettet hagyod maxon, a speciálisban a másodlagost pedig nap közbeni időszakra valamilyen alacsonyabb sebességre állítod.
Gyakorlatban én nem próbáltam, hogy hogyan működik, de elvileg ez arra lenne hivatott, amit Te szeretnél megoldani. -
Pety
senior tag
Ezt próbáltad már amivel én is szenvedtem pár napja,hogy nem látja a synology assistant?
Program megnyit
Preferenciák(fogaskerék kinézetű ikon)--->Kompatibilitás fül--->pipa--->ok"A számítógéppel kitűnően megoldható minden olyan probléma, amely számítógép nélkül fel sem merülne"
-
Elemental
addikt
válasz tobias40 #81904 üzenetére
Azt próbáltad, amit PhoenixK írt?
A dockerban megnézed mi a subnet, és azt is hozzáadod. -
IRO21
aktív tag
válasz Elemental #81918 üzenetére
Igazatok van!
Kipróbáltam azt, hogy felvettem a összes interfész alá egy tiltást a docker subnetre és máris nem látnak ki a konténerek a netre.
A bejövő kapcsolatuk működik, szóval pl. a fel/letöltés a qBittorrentben megy, viszont a trackert nem éri el, nem tudja lejelenteni a státuszt.
Ez okozhatta tobiasnál azt, hogy nem rögtön romlik el a tűzfal bekapcsolása után, hanem csak miután leidőzít a tracker.Amennyire meg tudtam állapítani az lehet az oka, hogy ilyenkor a docker interfészre is felkerül az iptables szabály, és bejövő kapcsolatként az is tiltásra kerül ami onnan érkezik.
Szóval ha a szabályok az összes interfészre vannak feltéve, akkor erre is figyelni kell!
Ha csak a LAN porton, ahogy nálam van, akkor ezzel nincs probléma.Köszi!
Gyanús, hogy ez lesz nála a baj.
Ugyan kérdezte még az elején, hogy a csatlakoztatott portra kell-e tenni a szabályokat, viszont a screenshoton az összes interfész látszik, szóval esélyes, hogy nem oda kerültek. -
huan
őstag
Sziasztok,
Itt is megkérdezem, hátha tudtok segíteni:
Ezt hogyan tudnám megoldani Dockerben futtatott Qbittorrenttel?
- 22:00-05:00 mehet minden fullon letöltés-feltöltés
- 05:00-22:00 minden szüneteljen (még a legkisebb le-,feltöltés se menjen)
- ha manuálisan beletennék valamit, azt ezektől függetlenül elindítanám, nem szünetelveAz egész docker-tárolót is időzíthetném, de akkor a manuális dolgok nem mennének.
Köszi
-
IRO21
aktív tag
Egy lehetséges megvalósítás:
A konténert futni hagyjuk , és sávszélesség korlátozást sem állítunk be.
Létrehozunk két külön időzített feladatot a megfelelő webapi hívásokkal.
Az első 05:00-kor leállítja az összes torrentet.
A második 22:00-kor elindítja az összes torrentet.
Amiket napközben manuálisan hozzáadsz azok nem lesznek érintettek másnap reggelig, amikor is az összeset megállítja majd a reggeli script.Van néhány kész webapi implementáció, ha profin akarod csinálni. Ezek valószínűleg lekövetik majd a változásokat is az API-ban.
Illetve csinálhatod pl. curl-lel is, az elvileg gyárilag van a NAS-on. Legalábbis az enyémen van, most kipróbáltam, működik vele. -
Formaster
addikt
Van egy ősrégi 211-em amit backupnak használtam, ezt most lecserélném egy 216playre. Gondolom nem csak egyszerűen átrakom a lemezeket
Nem tudom pontosan melyik verziójú bootloader van rajta, mindkettő 6-os dsm de a 216-on valószínűleg más verziójú boot van.
-
őstag
válasz Formaster #81927 üzenetére
Backup sosem árt, de egyébként tényleg csak átteszed, majd indítás után felajánl egy migrálást. Ott figyelj, hogy meg kell tartani az adatokat és (ahogy értem az igényt) a beállításaidat is!
szerk.: Legyen bekészítve egy DSM-file a 2016play-re - amennyiben a DSM6-on szeretnél maradni, akkor a régi,
minden más esetben a hetes.menjen mindenképp ugyanarra először, inkább utána update!
Amit még megemlítenék, hogy volt egy érdekes esetem egy rs815+-al: DSM6 után ment az új telepítés DSM7 legfrissebbel. Elsöre nem indult. Másodikra szó nélkül. Itt egy teljes hidegindítás volt szükséges, valószínűleg a BIOS miatt.[ Szerkesztve ]
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Formaster
addikt
válasz PhoenixK #81928 üzenetére
Köszi A konfig nem annyira fontos, ezzel még csak vpn kapcsolaton tudtam szinkronizálni, most váltanék inkább a snapre, az előbbi elég bajos volt.
A dsm-re még nem álltam át a fő nason sem, mert nem tudom a konténereim mennyire fognak megzavarodni, egyenlőre várat még a dolog.
De, ha már feljött a dsm7 téma, az is megér egy kérdést. A konténereket jól gondolom, hogy kb 0-ról kezdhetem felépíteni?
-
őstag
válasz Formaster #81930 üzenetére
Álljunk meg egy kicsit... Nem tudom, a 216play-en megy a docker???
szerk.: alapból a play-en nincs docker. Ha erre gondoltál, mint konténerre, akkor nézz utána, hogy lehet feltenni rá egy docker engine-t, pl.:
How to install Docker on an unsupported Synology NAS (updated 2020) – Tyler Woods (tylermade.net)szerk.2: A migráláshoz: How do I migrate data between Synology NAS (DSM 6.0 and later)? - Synology Knowledge Center
211-röl 216play-re nem látom akadályát.szerk.3: A 88f628x architektúra miatt a beállítások elvileg úsznak a hivatalos verzió szerint, de az internet népe vegyes tapasztalatokkal rendelkezik. Magyarán ne bízz benne, csak az adatokkal számolj!
[ Szerkesztve ]
-
arni2004
csendes tag
válasz Statikus #81756 üzenetére
Sziasztok,
köszönöm szépen a múltkori választ. Még annyit szeretnék kérdezni - mostmár tudva azt, hogy másfajta HDD-t rakhatok be cserének, nem gond ha nem egyforma a kettő a RAID-ben -, hogy pont a nagyobb kapacitásúval kapcsolatban vagyok még bizonytalan. Most 2 db 3 TB-os Seagate HDD-m van (amelyből az egyik döglődik), mi van akkor ha most egy 4 TB-os WD RED-et tennék mellé? Az világos, hogy amíg a meglévő, még működő 3 TB-os Seagate-tel van RAID-ben, addig 3 TB-ot látok az új 4 TB-os WD-ből is. Viszont mi van akkor, ha később a második 3 TB-os Seagate is megadja magát, s azt is egy új 4 TB-os WD-re cserélem majd akkor? Így visszakapom az időlegesen elvesztett + 1 TB-ot, vagy örökre csak 3 TB-os marad a rendszerem a két 4 TB-os HDD-vel is? Előre is köszönöm szépen a válaszokat! -
addikt
válasz Formaster #81930 üzenetére
Ha snap alatt a btrfs snapshotokat érted akkor el kell keserítselek, DS216play nem támogatja még (DS416play az egyetlen, ezen kívül a nagyobb modellek, általában a +-os sorozat).
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
arni2004
csendes tag
válasz AiRLAC #81933 üzenetére
Köszi a gyors választ! Még egy kérdés: ha a külső HDD-m (amelyre a biztonsági másolatokat készítem naponta) is 3 TB-s, de azt nem szeretném kicserélni a 4 TB-os belső HDD-k ellenére sem, viszont tudnak addig gond nélkül menni a napi biztonsági másolatok, amíg csak max 3 TB van foglalva a belső HDD-k RAID-jén? Előre is köszi!
-
addikt
válasz Funthomi #81939 üzenetére
Igen, 4 másodperces reset, ha csippant újraindul. Ezután "admin" és nincs jelszó. Újra beállítod a jelszavadat, átlépsz a felhasználódhoz, ha működik admint letiltod megint.
-
őstag
válasz Funthomi #81912 üzenetére
Nem lehet, hogy le van tiltva a NAS kommunikációja a router-en az internet felé?Ha se e-mail, se az idö nem stimmel (ez a legvalószínübb ok), akkor valszeg nem jut ki a "világhálóra"
"világháló" - csak hogy ne csak engem kísértsen ez a szó...
szerk.: Igen, AiRLAC megoldása a másik triviális verzió...
[ Szerkesztve ]
-
painkillerx
tag
Sziasztok, tervezek magamnak összerakni egy saját cloudot, főleg családi fotókra, videókra és film/sorozat archiválásra. DS220+ szimpatikus árban és amiket olvasok róla véleményeket szerintem bejönne. 16-18TB HDDt tervezek bele rakni. Kérdésem az lenne hogy biztonsági mentés céljábol RAID 1et használjak vagy még egy NASt pl bátyámnál és szinkronizálva lenne a kettő tárhely? Esetleg még jobban variálva ha mindkét helyen RAID1 lenne? (gondolom ez lenne a maximalis biztonsag, de ha nagyon overkill akkor szóljatok)
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz painkillerx #81944 üzenetére
Nálam 2db 2 lemezes nas van, ahogy te is felvázoltad. Otthon raid1-be, szülőknél meg csak 1 hdd-vel backupnak heti 1szeri bekapcsolással. Ha majd szabadul fel hdd-m az is raid1-re lesz bővítve.
Ami fontos, szünetmentest is szerezz be nas elé.
Plusz nekem van külön hdd offline, havi mentésekkel. -
Rick4
félisten
válasz painkillerx #81944 üzenetére
A backupra raid nem overkill, hanem szimpla pénzkidobás. A második vinyó feleslegesen pörög, inkább vedd elő hetente, és másold rá a friss cuccokat, majd tedd el a fiókba.
Nem pörög, nem megy bele az óra, nem kap túlfeszt, villámot, és persze a villanyórát se tekeri.... És persze itt van ez a cikk is: [link]
Mondjuk szerény véleményem szerint a fő nasba, otthoni használatra is felesleges dupla lemez, pláne raid1-ben, hiszen a dupla lemezművelet eszi a procit, jobban melegszik, zajosabb, és a második vinyó pont annyiba kerül, mint az első, és pont ugyanannyi óra kerül bele, mint az elsőbe, de a saját pénzét mindenki arra pocsékolja, amire akarja.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Formaster
addikt
A Snapshot nem elérhető a DS216play-en? A 918-amat snappelném vele, arra van lehetőség, hogy oda mentse a snapeket?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Drasztikusan megváltozhat az iPhone 17 Pro, itt az első fényképes bizonyíték
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- Horgász topik
- Politika
- Mesterséges intelligencia topik
- Elfelejtettem a film címét
- Indiana Jones and the Great Circle teszt