- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
-
claire78
senior tag
Szeretném áthelyezni az csomagokat egy másik partícióra.
Neten találtam ezt a leírást: [link]Ütemezett feladathoz be is tudom tenni, futtatni, de honnan tudhatnám meg az alkalmazások neveit??
Nincs telnet, SSH elérésem távolról sajna.
Köszi. -
Patice
Topikgazda
-
kabar
senior tag
válasz claire78 #25161 üzenetére
Először az adott cuccot le kell álllítani:
Majd a beállításoknál lehet beállítani a kötetet:Én eddig úgy tudtam, hogy ez majd telepítésnél lesz aktiválva, de lehet, hogy rosszul...
Patice:
Te is dolgozol?![ Szerkesztve ]
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
BullZeye
veterán
Synology-KODI eddig SMB-n ment, viszont felmerült, hogy igény lenne Andriodról is elérni fájlokat, ahol SMB-t alapból nem tudtam beállítani (fogalmam sincs hol lehet felhasználót jelszót megadni), de ha már hozzányúlok, gondoltam akkor nem lenne rossz SMB helyett olyan megoldás, ami helyi hálózattól független, és bárhonnan elérhető Kodi számára az a 4-5 mappa.
Meg lehet ezt oldani valahogy, vagy az ÉN BIZTONSÁGOM érdekében a Synology úgy döntött, hogy kizárt, hogy ez lehetséges legyen?
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Bundas86
csendes tag
Üdvözlet minden márkatársnak! örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot, így tudok segítséget kérni tőletek!
A helyez az, hogy volt illetve van egy 207+ nasom és egy 110j. A surveillance stationel van gondom. A 207el simán tudtam 5 kamerát használni, a neten fellelt liszenszekkel. Működik is mai napig. Na de gondoltam egy olyat, hogy veszek én 110j, rámegy az újabn dsm stb ... itt viszont gondba vagyok, mert 4 ip kamerám van és ez meg alapból kettőt enged, és nem találok okosságot, hogy tudnám megengedni, hogy 4 kameráról tudjon rögzíteni. Tudtok valami okosságot?
Óriási segítség lenne, és nem érezném azt, hogy elbuktam a befektetett pénzem. Egyébkét irreálisan magasnak tartom, 60e fotintos 4 kamerás liszenszet. Még ha lenne vagy 20ezer el is gondolkodnék rajta ...
Találtam egy ilyet, de nem igazán értem mi történik valójában! Tud valaki segíteni ... NEM LENNÉK HÁLÁTLAN!
Itt a link: [link][ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
válasz kaciokos #25167 üzenetére
Ha nem a SMB megosztást választom, hanem network access-t, ott ki lehet választani SMB-t, és ott lehet beállítani jelszót, szóval ezen része megvan. (amúgy KODI-val kell mindenképpen, hisz elég jó, egyszerű de mégis szuper lejátszó)
És itt vettem észre, hogy lehet állítani WebDAV-ra is, szóval kívülről is elérhető, azt mondjuk nem tudom kodi mennyire inteligens, és használja webdavos beállításnál a helyi hálót, ha wifire van kötve a készülék.
De ez már az én problémám, köszi a tippeket.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
gyugyo79
addikt
válasz BullZeye #25166 üzenetére
A kodiban van felhasználó név / jelszó lehetőség.
Új megosztás keresése -> Hálózat hozzá adása ... (legalul) és ott protokol SMB.
Kiszolgáló neve : Ide IP címet írj ne a nevét !!!! Így távolrol működik majd VPN -n át ha a nevét írod akkor nem fog.
Megosztott mappa : A mappa neve amit mutasson pld.: video
A felhasználó név és jelszó az meg egyértelmű ...A távoli eléréshez be kell állítani az eszközön a VPN -n és akkor becsatlakozol azzal és utána eléred az SMB megosztásod ...
-
Madwe
nagyúr
válasz BullZeye #25171 üzenetére
A külső felületű címeid belső elérése nem az adott program (jelenleg a kodi) kérdése, hanem a tűzfaladé/routeredé. Ha be lehet rajta állítani nat loopbacket, vagy egyedi dns címeket, akkor megy, ha nem akkor nem.
Ez alól kivétel pl a quickconnectes elérés - ha már nasnál vagyunk - de azért mert az meg relay szerver, s ott igazából a külső elérésed valóban külső szerverre mutat, csak utána hazavezet.
[ Szerkesztve ]
-
Xeon7
aktív tag
Sziasztok,
Synology NAS-t vásárlásba szeretném tanácsot kérni.
2 asztali PC, 2 notebook ( HP, Apple Macbook ) és 2 okostelefon van othon, ezekhez lenne a NAS használva.Amire használnám:
Torrent folyamatosan (ne az asztali PC mennyen), file-ok megosztása hálózatba ( film, zene, képek),1 vagy 2 IP kamera használata, távoli elérés (Androidos mobiltelefonnal)Előre is köszönöm a segítséget.
-
-
Borisz76
veterán
Inkább az a kérdés, hogy jelenleg mennyi adatod van és ezek mennyisége milyen gyorsan "hízik" ?
Valamint, hogy mennyire szeretnéd biztonságban tudni ?
PL.:
Ha nincs sok adat és a biztonság sem lényeges akkor 1-2 lemezes nas.
Ha több az adat és biztonságot is szeretnél akkor 4 lemezes nas vagy több férőhelyes.Bár biztonsági mentés külső HDD-re is készíthető....ha éppen van amit használhatsz.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Xeon7
aktív tag
válasz Borisz76 #25176 üzenetére
Adat olyan amit amit nagyon biztonságba szeretnék tudni kevés van.
Igazábol filmek-sorozatok vannak amiket szeretnék a 2 géppek elérni, illetve, hogy a torrentezést esetlegesen mobiltelefonrol tudjam vezérelni.
És majd a későbiekben 1 vagy 2 IP kamerát szeretnék rákötni. -
Madwe
nagyúr
A kérdés inkább az, hogy torrentezésnél milyen sebességet akar? ugyanis ugye ott elég erős hw korlátok vannak. Sokunknál mindegy, mert a nas azért nas h 0-24 online legyen, s ha mucsaröcsögén vagyunk akkor is elindulhasson a torrent telefonról vezérelve, meg visszaseedelje a dolgokat rendesen, de sokan kiakadnak ha a nas csak 80mbpsel tölt le, mert neki 500as netje van és a gép 200al is szedi
-
e90lci
senior tag
Szia
Na hát ez az.Nekem is 120/10 es netem van és 8.5 MB/s nél nem megy följebb a DS213-al.Szeretném lecserélni egy 4 lemezesre.4 médiaplayert kellene kiszolgálnia,plusz 0-24 letöltés (transmission),plusz Németországban is szeretném nézni a filmeket streamben a filmeket video stationnel (itt 30/2 es netem van).Te melyiket ajánlanád?DS 415+ vagy DS916? Köszi a választ előre is. -
Zlcsi
senior tag
Sziasztok!
Az mitől van hogy, az egyik köteten sokkal több terület van használatban mint aminek kéne.
Ha a totalcommanderben összeadogatom a mappákat (rejtetteket is) összesen 320 giga hely van használatban, a nas pedig 1.92 tb-ot ír, a tc-ben is hasonló az arány.
Hová tűnt / mi használja ezt a 1.5 tb-ot?
-
Zlcsi
senior tag
-
nagyúr
Nemrég upgrade-eltem DSM6-ra, és hát minden volt a sztori, csak nem zökkenőmentes.
Első lépésként az update után behalt a NAS, újraindult, de alig-alig beszélt a külvilággal, az admin felület elérhetetlen volt, samba-n keresztül néha sikerült egy directory-t beolvasni, aztán megint csend. Újraindítás után jobb volt, de még mindig nagyon lassú. Processzek alapján gyanús volt a Cloud Station, megpróbáltam leállítani - rendszer ismét átment félhalottba. Egy szabályos restartot ezúttal sikerült kicsikarni belőle, és onnantól kezdve működött, de a Cloud Station továbbra is rengeteg CPU-t evett, és emellett a kliens nem tudott csatlakozni hozzá, bármit kísérleteztem (update természetesen megvolt). Végül az egész sz**t leállítottam, most úgy tűnik, normalizálódott az erőforráshasználat. Szeretnék gratulálni a Cloud Station fejlesztőinek...
Emellett már csak apró probléma, hogy a Download Station nem szedi fel a watched folderből a torrenteket. Ilyennel találkozott már valaki?
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
intercell
csendes tag
Sziasztok!
Van egy DS213j-m, UPC Technicolor modemmmel, szinte csak a Download stationt használom, valamint filmlejátszásra TV-n. Tegnapig nem is volt vele semmi gond, de befrissítettem legújabb verzióra a NAS-t (6.0.1) és azóta nem működik a Download station, mintha rajta sem lenne. A csomagkezelő központban sincs semmi, hibát ír ki, hogy nézzem meg a hálózati beállításokat. Az EZ internet varázsló az útválasztónál akad el, más bajt nem lát (a router választó listában nincs Technicolor router). A UPC router adminjában a Port forwarding menüben beraktam a 80-80 és az 5000-5000 portokat, de nem történt semmi, bár nem tudom, jól csináltam-e, nem nagyon értek hozzá.
Mi lehet a baj?
Vissza lehet rakni az előző verziót, ahol minden rendben ment? Próbáltam a gyári visszaállítást és leszedtem az 5.1-es firmware-t, de azt meg nem engedi telepíteni, azt írja, 6.0.1-7393 vagy újabbat lehet csak.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
McAdam6
aktív tag
Van egy Anysee DVB-C USBs tunerem, ha rádugom a NASra, a Videostation felismeri, de nem tudja hangolni (miért nem teszik bele a C támogatást...), ugyanezen a NASon a tvheadend nem látja...
Mit kéne hekkelni, hogy felismerje ? -
moooooo
csendes tag
válasz intercell #25196 üzenetére
Szia! Pont kb ugyanezért kerestem fel a fórumot, de nem a firmware frissítés a hibás. Én elmentem nyaralni múlthéten, és kihúztam mindent, nehogy a villám lerendezze a cuccot. 1 lemezes ds112-t használok amúgy. Na hazajövök összedugok mindent, bekapcsolom a nas-t, csipog. Adnék hozzá egy torrentet, nem érem el quickconnectel. Nézem gépről ugyanez. Hálózati eszközöknél sambán megtaláltam. Dune nfs-el megtalálja. Aztán írta hogy van frissítés update 2, de nem tudta lehúzni, mert nem talált netet azt írja. De közben a torrentet meg húzta lefelé. Fogtam letöröltem a quickconnect id-mat, újra, semmi. Ma reggel 2. körben nekifutottam és jó lett. Szóval szerintem valami a rendszerükben volt a szar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest