Hirdetés
- Elkészült az adventi hardverfelfújt
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Dell notebook topic
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen egeret válasszak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz Guidourfi #24950 üzenetére
A photo, video, music mappákat a rendszer hozza létre, amikor felrakod a médiaszerver csomagot, ergó root jog kellene hozzá, hogy ezt meg tudd csinálni. DSM-ben meg nincs root felhasználó.
Másik lehetőség: adminnal létrehozott mappákba pakolod át a média fájlokat és azokat indexelteted.
+
Megosztott mappa alatt lehet minden alap megosztásnál bepipálni, hogy rejtse el a jogosulatlanok elől.
Eladó: Intel NUC J5005, Lenovo dokkoló
-
zsolt501
nagyúr
Itt is megkérdem, talán kapok választ.
Hogy kell beállítani a szervert, hogy az IPv6 címeket is kezelje, illetve a Download Station IPv6 os kliensektől is tudjon tölteni oda és vissza is?
Illetve Jó lenne ha FTP-t is el lehetne IPv6 símről is érni.Digi500-as netem van illetve Asus RT-AC68U-em ott megy az IPv6 kezelés.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Magnat
veterán
válasz zsolt501 #24952 üzenetére
(Nagyon nem illik több helyre ugyanazt beírni egyszerre, csaxólok)
Szerver alatt 1ébként mit értesz, a nast?
Semmit sem kell állítani, alapban támogatja az ipv6-ot ... Janó kollégával kísérleteztünk már vele és arra jutottunk, hogy a dolog jellemzően a routereknél bukik meg: hiába hirdetik, hogy ipv6 supported, a routolási szabályokat (ami ipv4-en a port forward megfelelője ebben az esetben és nagyon pongyolán fogalmazva) nem tudod részletesen beállítani - ergo vagy kinyitod az ipv6 tűzfalat és minden eszközöd elérhető lesz kintről vgay bezárod és akkor a nast sem éred el ipv6-on. (Persze lehet, h azóta már van olyan router, ahol ez meg van oldva, de én még nem láttam ilyet)
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
zsolt501
nagyúr
válasz Magnat #24953 üzenetére
Köszi a választ
Illik vagy nem megtettem, mert ugye a rendszer ugyan az (szinte) nem mindenki nézi azt és viszont.
Itt legalább kaptam választ.
Az asus router tűzfala és az átirányítások elég kacifántosak IPv6 esetén sajnos...''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Steady74
addikt
Sziasztok. Synology DS413 boldog tulaja vagyok 3 éve már. Szeretnék szünetmentes tápot adni a nas-nak és szeretnék lakás belső részét figyelő kamerát csatlakoztatni hozzá. A kamera nem baj ha jól elrejthető, alig látható, és az sem baj ha éjjel is lát (bár ilyenkor gondolom észrevehető). Mit javasoltok ezekre az eszközökre? Köszi előre is!
-
Borisz76
veterán
válasz Steady74 #24956 üzenetére
Kompatibilis szünetmentesek és kameraválasztó.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
zsolt501
nagyúr
válasz Steady74 #24956 üzenetére
Sajnos az utóbbi, olyan a hálózat, hogy nincs IPv4 címe csak a 6-os, van is ez miatt szívás...
Ráadásul a Digi nem ad fix IPv6-ot hogy egyszerűbben lehessen konfigurálni a rendszert, nem csak dinamikus van, és ráadásul az Asus router sem egy egyszerű eset az IPv6 szempontjából, mivel ott csak fix IPv6 belső címmel lehet tűzfalat nyitni, dinamikusra nincs megoldás...''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz Magnat #24960 üzenetére
Azt tudom hogy megy DDNS-el, az addig oké, de ha adna a Digi fix IPv6-ot akkor a belsőhálózattal sem kellene trükközni, mert akkor az is fix címmel rendelkezhetne.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Mocsokba
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy DS 216J-t. Beüzemeltem, PLEX-et felraktam. Egy filmet raktam rá eddig, de azt nem látja. Könyvtárat megmutattam neki, hogy mit nézzen, de nem. Ellenben lát egy filmet, ami nekem nincs is meg
Mit kell még beállítanom hozzá? A 32400 port forwardolva van.
A gyári médiaszerver mellé telepítettem. A TV-m egyébként nem látja egyiket sem. Illetve tegnap este megjelent mindkettő néhány percre, de a megosztott filmet nem látta egyik sem. Telefonomon sem látom egyébként a megosztott fájlt (Plex app)
Mit nem állítottam be?
Üdv: Mocsokba
-
-
Gyurma_13
aktív tag
válasz Mocsokba #24965 üzenetére
Én sem otthon vagyok, hanem munkában
De látom a zöld lakatból, hogy a telefonom eléri az otthoni nast.A nasosodon lévő plex appban tudod a beállításokban bepipálni a dlna engedélyezést (TV) És a netes megosztást is (mobil)
Ha már össze vissza álítottad és nem tudod, mi a jó, akkor plex letöről és újra rak. És tölts le még egy két filmet.
[ Szerkesztve ]
-
Gyurma_13
aktív tag
Szerintem amikor azt írta "a könyvtárat megmutattam neki" akkor erre gondolt.
Elvileg én is csak leszedtem a plexet a csomagkezelőből. Beleléptem az appba és ott a filmekre rábökve megadtam a könyvtárat amiben keressen. És a beállításokban engedélyeztem a dlna-t, de lehet nem is kellett mert alapból be volt kapcsolva. És már jó is volt.
[ Szerkesztve ]
-
Mocsokba
tag
-
coreska
aktív tag
Egy DS214play nas 2. kötetét a Kodi NFS-en keresztül nem kezeli. És ez csak a Kodival fordul elő. Tapasztalt már valaki ilyet, aki Kodit használ?
-
Mr Bond 007
őstag
válasz Mocsokba #24972 üzenetére
Érdemes néha kézzel is rá frissíteni az ikonnal mert volt már nekem is hogy nem akarta az igazat, csak mikor rányomtam akkor találta meg a cuccokat. Egyébként ha totál más filmet talált attól még simán lehet hogy az az ami kell neked, csak rosszul ismerte fel (érdemes lehet át rakni az adatbázist amiből dolgozik van 2-3 opció). Nekem is csinált ilyet mikor egy sorozat miatt talált egy valag filmet amit életemben nem láttam.
-
zsolt501
nagyúr
Használ itt valaki SSD-t gyorsítótárnak a NAS-ban?
Azért kérdem, mert most hozzá tudok jutni olyan SSD-hez olcsón ami támogatott, és érdekelne, hogy érdemes e vagy nem.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Magi
tag
válasz Statikus #24903 üzenetére
Szia,
Azt nem tudom megmondani, hogy csak ezzel lehet-e szinkronizálni, azonban nekem csak ezzel sikerült.
Nekem úgy van beállítva, hogy egy megosztott mappába tettem 2 további mappát.
Az egyik a feleségemé a másik pedig az enyém.Ezekbe külön/külön történik a feltöltés akkor, ha észlel a telefon WIFI-t.
Ezekből a mappákból pedig én tovább szortírozom a megfelelő mappába akkor ha van éppen rá időm. (Gondolom lehetne rá valami rutint is írni, de még nem ástam bele magam.)
Az előbb említett mappából szortírozás után törlöm a képeket. Szerencsére a DS Photo van annyira értelmes, hogy az egyszer már leszinkronizált képet nem akarja ismét feltölteni, ha azt már kitörölted a mappából
Ami nekem kérdés sajnos a dologban:
Androidom van, nekem egyből feltölti a képeket amint talál wifit. -> ez rendben van
A feleségem iPhone-ján azonban el kell külön indítani az alkalmazást, hogy az frissítse/szinkronizálja a képeket. -> ez nem jó. Van valakinek ötlete, hogy ezt hogyan lehetne automatikussá tenni úgy mint Androidon?Köszi
Magi
-
Mocsokba
tag
Sziasztok,
a következőkre nem találom a választ:
- Transmission folyamatosan leáll
- hogyan tudok fájlokat másolni a NAS-ra?Van még több is, de egyenlőre ezek a fontosak
Jahh és PLEX-et TV app-ján keresztül használjátok vagy eszközlistából? Rengeteg mappát ad be, nehéz megtalálni azt, amire szükségem van.
-
Borisz76
veterán
válasz Mocsokba #24978 üzenetére
Én a NAS-on létrehoztam 1 db saját mappát.
Ebben van minden "almappákban" rendezve.A PC-n - Saját gép / Ez a gép résznél - Hálózati meghajtó felvétele.
Adni kell neki egy meghajtó betűjelet ( D,E,F,X akármi ) és betallózod a kívánt mappát.
Ezek után Total Commanderrel simán látható / használható.Lehetséges több megosztott mappát is berakni hálózati meghajtónak!
Ez esetben ha a TC-t használod mappából mappába másolásra / áthelyezésre , akkor feleződik a sebesség mert az adatok megjárják a PC-t is.
Nas Mappa1 --> PC --> Nas Mappa2Ha a Nas-on futó File Station használod akkor a PC kimarad...gyorsabban végez.
Én a NAS-on tárolt filmeket a PC-n Media Player Classic Home Cinama-val nézem vagy a KODI nevü remek programmal.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
zsolt501
nagyúr
válasz Mocsokba #24978 üzenetére
Transmissionhoz nekem ez a módszer vált be, próbáltam több módszert is, de nem akart működni a letöltés, mindig megakadt, ezzel tökéletesen megy.
[link] szerintem próbáld meg és ha megy jelezd.
-
kaciokos
őstag
válasz zsolt501 #24980 üzenetére
Ugyan nem néztem végig a videót, de ez a módszer 5.2-es DSM-hez való, és gyanítom, Mocsokbának már 6.0-s DSM-je van, mivel most üzemeli be a DS216j-t, ott meg már kicsit bonyolultabb. Én is Transmission-t használok, és én ezért nem váltottam 6.0-s DSM-re, bár van, akinek ott is sikerült beüzemelnie.
-
lajos75
senior tag
-
Borisz76
veterán
válasz Mocsokba #24986 üzenetére
NAS-ra dugd rá a külső HDD-t és File Stationnal másolhatsz is.
Ha 2X indítod el a FS-t akkor 2 db ablak is megjelenik....
Innentől meg "szinte" mint a Total Commander....használható.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
kaciokos
őstag
válasz lajos75 #24985 üzenetére
Igazad van, az alap felrakás nagyjából ugyanaz.
Amire én gondoltam, hogy a Transmission-nek van egy olyan hibája, hogy a letöltött anyagokat nem indexeli automatikusan a Media Server (ez nem is igazán a TR hibája, de ez most mindegy), erre van egy trükkös megoldás, ahol SSH-n kell belépni a NAS-ra és mókolni, na ez már bonyolultabb 6-os DSM alatt a root jogok korlátozása miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Mocsokba
tag
A PLEX-et egyébként TV app-al használjátok vagy a TV forráslistából?
Na meg hogy az összes film csak úgy be van dobva egy helyre, pedig nekem mappákban van. Mesék, Filmek, Sorozatok, Transmission, stb...
Ezt nem lehet itt megoldani?
[ Szerkesztve ]
-
Gyurma_13
aktív tag
válasz Mocsokba #24990 üzenetére
Én csak simán a TV media bemenet listából indítom a filmet.
Egy Sony w829b van, nem találtam meg, hogy a plex app, hogy megy fel rá, listában nem volt.
A media keresésnél felismeri bemenetként a DS216plusII-t és a Plexet is, de csak mint forrás.
De ugyan úgy külön szortírozza a filmeket, mintha a plexen lennék, csak a borítóképek nem jelennek meg.De egyelőre el vagyok így is, mert úgy is akarok venni egy medialejátszót is, mert az 50G-s filmekből minden második kifog a TV médialejátszó képességein és 5 percenként megáll a kép
Persze amikor gépen keresztűl játszom le, ott minden szuper, csak ha kell másra a laptop, akkor zavaró tud lenni
Tableten, mobilon kíválóan működik.
Ja, és az iso sem megy TV-n és Plexen, az is csak a többin.
Tudsz több könyvtárat is létrehozni a Plexen. És mindegyikben tudsz útvonalat adni.
Nekem is úgy van, hogy Sorozatok, Sorozatok Classic.
Előbbi a megnézem és majd törlöm idővel, utóbbi tartalmazza azokat, amit biztos, hogy nem fogok törölni
De ez biztos nem marad így, csak próbálgatom én is, mi hogy működik. 1,5 hete van Nas, plex, transmission, még csak ismerkedünk[ Szerkesztve ]
-
Dekuator
tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.A dowload stationnal van a probléma.
1, Külföldi torrent oldalra ment vissza a torrent rendesen de a hazaira egyáltalán nem pedig letöltő van bőven.
2, Lejött a a hazairol egy 60 gigás pack és csak várakozik, nem írja hogy kész van. már vagy 2 órája befejezés alatt van.
3,Közbe betettem egy egy másik torrentet de azt a kijelölt mappájából már nem is akarata betölteni,betettem kézzel de az is csak várakozik.
Elöre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Dekuator
tag
Már mindent megnéztem újra is indítottam de még mindig nem tölt vissza a magyar oldalra.
-
Borisz76
veterán
válasz Dekuator #24998 üzenetére
Csomagkezelési központ / Download Station / Tvékenység : Leállítás.
Leállítás után indítsd újra az alkalmazást.
Újraindulás után ellenörzi a letöltött állományokat és megy a seed is.
-
Dekuator
tag
Megpróbáltam, leállítottam újraindítottam de nem kezdte el ellenőrizni a torrenteket és ugyanúgy nincs seed
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Elkészült az adventi hardverfelfújt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- Internet fejlesztés országosan!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl