Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
Új hozzászólás Aktív témák
-
mirai22
csendes tag
Sziasztok,
egy kis szakértői segítséget szeretnék kérni.
Volt két darab 1TB-os WD mybookom aminek behaltak a csatlakozói (széria hiba)
Fogtam a két mybookot és kivettem a winyokat belőle. Vettem egy Axagon HDD dupla dokkolót és beleraktam viszont sajnos nem olvassa be a vinyókat így semElképzelhető hogy jumperelésben lehet a hiba? Vagy miért nem müködik? (se OSX se win).
A rendszer látja a dokkolót és a vinyot is de ha rámegyek azt írja, hogy nem olvasható.
Rengeteg adatom van a két vinyon szeretném megmenteni. Köszönök előre is minden segítséget. -
pzolika9512
aktív tag
ÜDV
van egy olyan problémám, hogy van 2 ide-s vinyom, az egyik egy 120 gigás samsung, a másik meg egy 20 gigás seagate...mindkettön rajt van a win7, de ha mindkettő bevan kötve, akkor a bios csak a seagate-t látja, a másikat nem, és igy nem is akar be bootolni, de ha csak egy van bekötve, tökmindegy melyik, akkor simán bebootolo.....amugy lehet az lehet a baj, hogy az alaplapon csak 1 ide csati van, és ugye nekem a vezetéken öszesen 3-om van, egy ami alaplapba megy, egy a hdd-be egy az odd-be....hogyha az olvasó és valamelyik vinyo van bekötve, akkor is müködik tökéletesen...gőzőm sincs mi lehet a gond!! ha tudtok segitsetek...
-
Balázska98
csendes tag
lene egy olyan problémám hogy van egy satás vinyom 40gbt meg vetem egy 250gbt os satásat és hogyan kössem össze hogy a 40 gbt os rol fuson a rendszer a 250 gbt os meg másodlagos legyen és ez használt gép semi rendszer semi sincsen rajta most vetem
-
jonasg
csendes tag
Sziasztok! Segítségere lenne szükségem! A helyzet a következő: van a gépemben egy 60 gigás nem satás vinyó! Ezen van az XP! Szereztem egy 160 gigás sata vinyót is. beraktam a gépbe felismerte minden ok, csak a gép belassult! (lassan tölt be az XP, nagyon sokáig telepítek pl egy játékot, sokáig tart néha a másolás is, lassan csinálja) Egyéb okok miatt formázva lesz mindkét vinyó! A kérdésem a következő: melyik vinyóra érdemes rakni az XP-t? Kell valamit jumperolni? BIOS-ban kell valamit állítani? Hogyan tudom elérni, hogy ne legyen lassú a gép?
A segítséget előre is köszönöm! -
Ramses07
Modder
Helló! Nekem is volna egy problémám, bár lehet, hogy én vagyok a hülye
Van két sata hdd samsung meg egy sata dvd író. Namár most a lap kialakítása miatt nem sata 1, sata 2..stb van kötve. Az egyiken van a rendszer a másik adatra van. Ha mindkettő sata kábel rá van dugva nem indul el a rendszer. Ha lehúzom az adat hdd kábelét és úgy indítom el, akkor minden ok...Nem tudom mi lehet a gond??
-
huni66
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #26 üzenetére
Kösz a kimerítő választ.....
-
-
huni66
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #24 üzenetére
Oké, köszönöm szépen.
Szerintem nincs rajta...én legalábbis nemt találtam.
Van egy IDE 80-asom is azon rajta van. -
huni66
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #22 üzenetére
Bocsánat.....SAMSUNG HD080HJ
-
-
Hitman
aktív tag
válasz
..:Ateee:.. #19 üzenetére
A sata vinyókkal nem lesz gond, azokat nem kell jumperelni, maximum akkor, ha sata 1-re akarnád korlátozni, de az alaplapod tud sata 2-őt, így ez kilőve.
A dvd íróról nem írtad, hogy sata vagy ide, előbbi esetben nincs jumper. Amennyiben ide-s a dvd író és egy kábelen lesz az ide-s vinyóval, én a hdd-t tenném masterra, az odd-t slave-re. Jumperelésen kívül ide-s eszközöknél figyelj a helyes kábelezésre is! Különben, ha bizonytalan vagy állíthatod a 2 ide-s eszközt CS (Cable Select-re) is, így a kábelezés határozza meg a sorrendet, vagyis az ide kábel végén lesz a master, a másik meg a slave.
-
..:Ateee:..
csendes tag
Sziasztok. Bajba vagyok a jumpereléssel mert soha nem vágtam ezt. Lesz a gépbe 2 sata és 1 ide vinyó. Az egyik satán lesz a win7 a másik két vinyó tárolásra lesz. Hogy kéne jumperelnem őket? Ja és még ott van a dvd író is. Hogy csináljam?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Mustapha30 #17 üzenetére
Nincs mit.
-
Mustapha30
csendes tag
válasz
Mustapha30 #16 üzenetére
köszi szépen a segitséget most már meg van
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Mustapha30 #14 üzenetére
Működik?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Mustapha30 #12 üzenetére
Ugye tiszta Windows, nem valami Winter, Carlosca, Garage etc. edition?
Első lépés: nézd meg a vezérlőpult, felügyeleti eszközök, lemezkezelésen belül, hogy nincs-e ott a hiányzó rész nem formázott partícióként. Szerintem ott lesz. Formázod, örülsz. Nem érdemes összegyúrni a másik partícióval, mert ha külön partíción tartod a dokumentumaidat, kisebb vesélyben vannak egy esetleges újratelepítésnél.
Ha nem megy, keresünk mást.
-
Mustapha30
csendes tag
ugywe amikor telepitésnél rákérdez hogy mekkorát szeretnénk patricionálni akkor mb ban kell meg adni de csak 127 000 mb ot engedett
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Mustapha30 #9 üzenetére
Az XP-re rá vannak engedve a frissítések? Milyen service pack van fent?
-
Mustapha30
csendes tag
mi lehet a gond hogy 500gb-bol csak 127-et engedett le formázni
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Mustapha30 #6 üzenetére
Milyen alaplap? (Töltsd ki az adatlapodat, hogy ne kelljen mindenre rákérdezni) Milyen op.rendszer? A BIOS-ban mekkorának látja a vinyót?
-
Mustapha30
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom hogy vettem egy 500gb-os satás winyot, és nem tudok többet leformázni 127gb-nál az 500-bol!Akkor hol van a többi?Segitsetek pls -
Phoenix007
csendes tag
Ok, nagyon szépen köszi, így fogok cselekedni!
-
I_Am
veterán
válasz
Phoenix007 #3 üzenetére
Lehet fent több rendszer több Sata vinyon, de az már kicsit bonyolultabb játék. Az ide vinyokat tedd be ugyanugy, mintha csak Ők lennének a gépbe. (primary master és slave) Aztán biosban állítsd be a Sata-t boot vinyonak és annyi. Ha több Sata vinyo is van akkor azt amelyiken a rendszered van.
-
Phoenix007
csendes tag
Hja ééértem! És ha 1 SATA + 2 IDE vinyó van, akkor mindkettő IDE-t ugyanúgy jumpereljem?
És (csak úgy kíváncsiságból) ha több SATA vinyó van a gépben, akkor mi az ábra? Akkor ugye nem illik mindkettőre rendszert installálni? Vagy azt is a bios-ban állítgathatom, hogy honnan bootoljon? -
I_Am
veterán
válasz
Phoenix007 #1 üzenetére
Sata vinyo csak master létezik. Mellé nem tudsz rakni másikat. Az ide vinyot amiről másolni szeretnél master-re jumperelve tedd be a gépbe Primary masternek, majd a boot priority-t a bios-ban állítsd be, hogy az Sata vinyóról bootoljon only.
-
Phoenix007
csendes tag
A problémám a következő:
két IDE vinyó volt a gépemben. Az egyiken a rendszer, meg az installált dolgok. Vettem egy Samsung 80-as SATA-s vinyót, hogy majd arra rakom fel az új rendszert, és ha az kész van naygjából, akkor az előző rendszerből még átmentem, ami kellhet (címlisták, levelezés, miegymás) aztán azt letörlöm, és a két IDE-s vinyót ''storage'' célzattal használom a továbbiakban.
Az új rendszer kész van, mondhatni megbízhatóan működik (amennyire egy Windows megbízható lehet...), de ha berakom mellé valamelyik Ide vinyót slave-nek, akkor már nem indul el, csak annyit ír ki, hogy ''hiányzó NTLDR, újraindítás: Ctrl+Alt+Del''.
A SATA vinyón nincsenek rajta a jumper settingek, most nincs erajta sehol jumper, de nem tudom, hogy hova kellene rá rakni, ha egyáltalán ez a probléma.
Mitévő legyek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest