- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kerni62
tag
válasz sandró60 #111301 üzenetére
Mobilon irogatok, nem tudom hogy kell. Amúgy Wish oldalon szállítással együtt 1900 pénz volt és 10 nap. Én rögtön rendeltem egy jobbost és egy balost, de sajna csak egyszerre egyet lehet párosítani. Viszont müxik androiddal és almással is. Rendszeresen olvasom a topicot, és egyre inkább úgy érzem nem bántam, hogy negvettem a 55KU6402-t. Hibátlanul teszi a dolgát. Talán a betekintési szög zavar, de valamit valamiért. Még a Pana plazma után is csodálatos.
[ Szerkesztve ]
-
pw12345
aktív tag
válasz arpi6k #111292 üzenetére
A legkisebb gond az IPS feketéje. Azt nézd meg milyen az LG IPS élessége natívon, pl. egy weboldal halvány, apró, szürke és színes karaktereinél! Ritka ócska, olvashatatlan képet tud produkálni (ja, tudom, nem fél méterről kell nézni, mert messzebbről meg még olvashatatlanabb), alsó-, közép kategóriában, ami azért érdekes, mert a gagyi, szintén IPS (amit elvileg az LG-től kapnak, vagy licencelnek)
készülékeknél és a PLS-nél ez a jelenség nem, vagy sokkal kevésbé jelentkezik.
Amúgy meg a VA betekintési szöge éppen elég, olyan szögből, ahonnan lényegesen romlik, amúgy sem élvezhető a trapéz alakú kép.
Az ár viszont valóban döntő lehet. -
törölt tag
válasz pw12345 #111303 üzenetére
Többen is használják elégedetten az 55KU6000-est, talán 10-ből 1 személy cserélte vissza, hogy, hát ez nem va panelos, de amíg nem tudott róla, addig minden szép és jó volt, de neked milyen tévéd van most? Én a múltkor 50 cm-nél kevesebbről se láttam olyan szürke és halvány karakter izéket amiről beszélsz, de lehet hogy neked jobb szemed van.
-
gyeniko
őstag
válasz pw12345 #111303 üzenetére
Érdekes, én nem figyeltem meg az LG TV-imnél (LM620, LS570, LA740, LB550, LF5800) azt az életlenséget, amit írsz. Ellenben a Samu KS9500-nál megfigyeltem, hogy ha a képernyőre állított merőlegestől 30 fokkal eltér a nézési szög, akkor abszolút fakul a képe. Most akkor mi az igazság?
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
pw12345
aktív tag
válasz #94529552 #111306 üzenetére
Tudom, hogy velem kötözködsz, de legalább olvasnád el, hogy mibe kötsz bele!
Az a dilemmája, hogy LG IPS, vagy Samu VA, PS4-hez.
Hol látod, hogy én Samsung IPS-ről, pláne a 55KU6000-ről írtam volna? Az LG LG IPS készülékeknél fellépő jelenségről volt szó. A Samsungban meg jelenleg legfeljebb PLS van tudtommal, majd jövőre kapják gondolom az IPS-eket az LG-től. De te biztos jobban tudod, hogy a KU6000 LG IPS panellal van szerelve.
De ballagj el, nézz meg egy 150-ig terjedő árú IPS LG-t, nem a TV adást, egy weboldalt, ne webOS-ről, PC-ről, hasonlítsd össze egy bármilyen legótvarabb Samuval, (vagy, akár Orionnal, egyéb márkátlan IPS vacakkal), azt a tompaságot, homályt, amit az LG-n lehet látni. Webtől függetlenül is látszik a különbség a TV képen is, ha egymás mellé teszed, csak van, aki nem látja/nem akarja látni/nem zavarja.. (A mozgásfelbontás más kérdés, bár nem tudom jobb-e, hogy az éles kép szaggat, vagy folyamatosan mozog a homály.)
Aztán, hogy mit látsz az már engem nem igazán érdekel.
Nem mintha közöd lenne hozzá, de van Samu PLS, VA és TN (természetesen nem Samu) paneles TV-m is, sőt 10 éves (nem a mostani letompított panelos, az még talán VA, vagy TN?) LG készülék a rokonságban. Mindegyikkel elégedett vagyok, persze van velük gond, de egyik sem produkálja azt a tompaságot, mint a mostani LG-k, mert, az is van a rokonságban, ismerősnek, kollégának... Monitornak vették (meg régi LG helyett), mert olcsó volt, jól meg is szopták.
Egyébként TV-nek "nem 50 cm-ről" szódával az is elmegy, főleg, ha valaki hozzám hasonlóan nem minőségbuzi: jön rajta az adás, bemondja a híreket. Böngészéshez meg használhatatlan.#111307) gyeniko
Akkor mákod volt, vagy komolyabb készülékek, de egy szóval nem írtam, hogy minden LG ilyen lenne
(az OLED pl. nekem nagyon bejött, függetlenül attól, hogy fekete képen látszik-e a sötétszürke karika vagy nem), főleg, hogy a gagyik is az LG-től kapják elvileg az IPS-t. Ha azt le tudják normálisan gyártani, akkor nyilván a sajátot is le kellene, de lehet erőltetett választékképzés is: 150-200 alatt xart kapsz.
Az viszont nagyon gáz, ha egy 9500-nak 30 foknál romlik a képe. A régi TN paneles f0s monitorom nem csinált ilyet (horizontálisan). Vagy az én VA-mnak alapból olyan pocsék a képe, hogy nincs hová romoljon, de én nem tapasztaltam.[ Szerkesztve ]
-
Cznelli
újonc
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni, adott egy smart h 4500aw tipusú tv.
A reggeli bekapcsolás óta csak és kizárólag a smart logó jelenik meg, a távirányítóval sem tudom kezelni mert nem csinál semmit a jelző fény alul világít mintha tenné a dolgát, de mégse.
Mit csináljak vele? szervíz? Vagy lehet valahogy resetelni?
Előre is köszönöm a segítséget. -
törölt tag
válasz pw12345 #111308 üzenetére
Micsoda? Ugyan már ne mondj ilyent, mert nem kötözködik veled senki, kötözködjön a rosseb. Talán senki nem mondhat véleményt, csak te, és csak ilyen durva tompa módon? Muszáj kijavítanunk.
Rosszul látod, más dilemmáj volt ott.
Ja, hogy pl. a 10 éves öreg tévéd alapján tudsz ennyi mindent, akkor már mindent értek, szóval innen ez a tompaság. Sógor, koma, jó barát, nagyon jók, jah.
De nagyon komolytalan dolgokat olvasok tőled itt megint, nálam 2 Samsung van, de azok se olyan rosszak, amiket állandóan itt sugallsz róluk, de legalább nem unatkozunk, ahogy te se ha ennyi sok mindent össze irkálsz itt.. Egyik lejt jobbra kicsit, a másik se mindenben tökély, de nem köpködném meg egyiket sem, mint más.[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz pw12345 #111308 üzenetére
Nem csak a KS9500 fakul 30 foknál, hanem az összes többi VA paneles Samum is: B350, C8000, H6400, H8090, F4000. Érdekes, hogy talán a C8000 a legkevésbé (?). Engem nem zavar, mert azzal a tudattal vettem meg őket, hogy fakulni fognak. Egyedül a hálószobában zavaró, mert 300 cm-ről nézzük ágyban fekve (lazán egymás mellett, nem pedig összefonódva) a 65" H6400-at, no itt előáll ez a kritikus nézési szög a TV távolabbi széle irányába. Szerencsére havi összesen kb. 30 percet nézünk ágyban TV-t, így szinte mindegy.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
mfranky
őstag
Sziasztok!
KS7000-es tulajokat kérdezném előfordult-e már nálatok is, hogy a tv nem reagál a távirányítóval való bekapcsolásra??? Ilyenkor az egyik elemet kiveszem, visszarakom és megjavul... kb. minden 3-4 bekapcsolásra csinálja... gyári elemekkel...lehet ennek köze az elemhez?
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Franky_Hun_33 -- S20+
-
ZsoltG60
aktív tag
válasz mfranky #111318 üzenetére
Lehet akár kontakt hiba is egy olcsó egyszerű megoldás amikor nem akar bekapcsolni a tv, előveszel egy telefont elindítod a kamerát és a távirányító infra érzékelőjét a kamera fele fordítod... ha villog akkor működik.. ha nem akkor a táv a hibás vagy csak egyszerűen merül az elem
Lumia 950XL
-
francizj
tag
Sziasztok!
A villám elvitte a samsung 40b650-es tévémet és most keresem méltó utódját
ezt találtam
[link]
segítsetek 60 évesen már nehéz kiigazodni....
Várom véleményetek keret max.200.000 jó magyar Ft.... -
pw12345
aktív tag
válasz #94529552 #111316 üzenetére
Üdvözöllek Rosseb felhasználó. Dehogynem mondhat, nem is pofázok bele pl. az oprendszer problémákba, vagy, hogy adott készüléken állítható-e valami opció a 28. almenüben: nem értek hozzá.
De, amit látok, azt látom.
Megint nem értelmezed, csak köpködsz össze-vissza. Az egy db. régi 10 éves az LG és, annak jó a képe, az újabbak a problémásak és nekem nincs LG-m. Olvasd el, mielőtt valótlanságot írsz!
(Ja, ráadásul most nézem (és én még, azt is elolvastam, hogy Samu és nem LG!), hogy épp te érvelsz a régebbi készülékek mellett a #111266) Pumma hozzászólásban, most, akkor miről beszélsz itt 10 éves összehasonlításról?)
A többi 1-pár éves, még garanciális készülék. És éppen hol látod, hogy írtam, hogy "a Samsung rossz"? Megint általad kreált dolgokat tulajdonítasz nekem. Érdekes, hogy Pumba pl. normálisan, érvelve válaszol, javít ki dolgokat veled ellentétben, nem állítja fejre, forgatja ki az esetleges vitás hozzászólást.#111317) gyeniko
Haza jöttem, megnéztem, kb. 70/140 foknál kezd tompulni, de nem vészes, de ott meg geometriailag úgy torzul, hogy nem is érdemes nézni. A fene tudja, lehet sötét szobában jobban előjön, 30 fok az akkor is nagyon kevés (vagy te vagy túl érzékeny), CSTN buta mobilomnak volt valami hasonló betekintési szöge.
A PLS-en fekete képernyőnél sárga irizálások jelennek nagyobb szögnél, de engem nem zavar: nem szoktam tök fekete képernyőt nézegetni. Na, hogy LG IPS javára is legyen valami ott pl. ez nincs, ott rózsaszín derengés lehet. Szerencsére nem, akkora a család, hogy 180 fokban kelljen körbeülni a készüléket, a monitor meg forgóállványon van.
De, ha TE azt állítod a Samsungoknak 60 fok a betekintési szöge, biztos úgy van, csak vigyázz, nehogy Pumma megtaláljon, hogy köpködsz a Samsungra![ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz pw12345 #111322 üzenetére
"De, ha TE azt állítod a Samsungoknak 60 fok a betekintési szöge, biztos úgy van, csak vigyázz, nehogy Pumma megtaláljon, hogy köpködsz a Samsungra"
Precízebben fogalmazok: 30 foknál veszem először észre a változást a képen. A Sony 65W857C-n talán kicsit később vettem észre, de annál sem zavart.
Nem gondolom, hogy a Samu rossz, sőt, én nagyon kedvelem őket (per pillanat 8 db van)! Nem is szoktam belemenni olyesmi vitákba, hogy ez, vagy az a jobb TV. Minden TV-ben van valami szerethető, ha más nem, akkor az ára. Kompromisszum mentes TV-m még nem volt, pedig volt/van néhány drága/dícsért/hype-olt modellem. Mindenki maga döntse el, hogy milyen kompromisszumokra hajlandó. Én pl. nem tudom elviselni, ha a TV menüje lassú, vagy számomra nem elég logikus (ebben a Sony volt a sereghajtó). Kedvelem a "mutogatós" távokat, ezért előny, ha a készülékhez tartozik ilyen. Igenis szoktam a TV-n híreket olvasni, esetleg YT-ot nézni, ezért a "fő" TV-kre kell a smart és ennek gyors működése. Zavar, ha azon kell rinyálnom, hogy mikor ég (vagy legalább ghostosodik) bele egy logo a képernyőbe (plazmák).
Csak olyanról szoktam véleményt alkotni, amely a sajátom volt, vagy ma is az, de az is csak a saját véleményem, nem pedig általános ítélet. Természetesnek veszem, hogy másoknak mások a preferenciái, soha nem támadom ezeket. Talán ezért nem "talál meg" Pumma.Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
lapi78
csendes tag
válasz mfranky #111318 üzenetére
Sajnos nekem is sűrűn előfordul.Az enyémbe úgyis visszatér az élet,ha egy kicsit nyomkodom a gombokat rajta. Gondoltam rá esetleg hogy a telefon vagy tablet közelsége(bluetooth) bolondítja meg.....de egyszerűen nem jövök rá én sem hogy mitől van.
Psn: Lapi_papi Xbox:lapi78
-
törölt tag
válasz pw12345 #111322 üzenetére
Hát ez nem igaz! Itt egyedül te vagy az aki mindent leszarozik, csak vissza kell olvasni.
Látható, ami neked nincs, az minden problémás ."De, ha TE azt állítod a Samsungoknak 60 fok a betekintési szöge, biztos úgy van, csak vigyázz, nehogy Pumma megtaláljon, hogy köpködsz a Samsungra"Na ez megint nem igaz. Nem találom meg mert nem szoktam megtalálni senkit. A köpködés inkább a te szokásod. De az a helyzet, ellentétben veled, én tisztelem a gyeniko-t a korrekt és nívós hozzászólásai miatt. A másik, hogy nem láttam még tőle ilyen summás lenéző általánosító hsz-eket, amit tőled látunk, csakis a saját maga által tapasztalt típusokról írtakat. Azt hiszed, ha van egy Samsung monitor tévéd, akkor minden Samsung pont olyan, de nem. Minden egyes típusa más és más tulajdonsággal rendelkezik.
-
Hoorus
őstag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni kideríteni azt, hogy a UE40F6100AW típusú TV tudja-e fogadni a CI+ kártyákat? DIGI kódolt csatornához kellene. Feleslegesen nem szeretnénk dekódert és még 1 távirányítót.. Sajbnos a Samsung weboldalán nem lettem okosabb..
Köszönöm a segítséget!
-
pw12345
aktív tag
válasz gyeniko #111323 üzenetére
Elhiszem, ez szubjektív, pl. haver magyarázta apjának mi a rossz a képen én is láttam, az öreg nem, pedig a szemével nincs gond.
Akkor ezek sajnos ilyenek, de, azért az a változás nem olyan, mintha egy TN panelt néznél alulról, mert az borzalom.
Ha szereted a jó tetű lassú TV-ket, akkor a Philips a te választásod, illetve némelyik noname készülék.
Na ezt tisztázzuk. Én ugyan nemcsak saját tulajdonú készülékről alkotok képet, ám, Pumma agymenésével ellentétben nem sógor,
koma legendája alapján alkotok véleményt, hanem, ha látom (be is állítom) nála működés közben a gépet. (Arra persze adok, ha már láttam mi
a gond egy típussal és mástól is hallok hasonlót, akkor valószínűleg nem az a szerencsétlen találta ki a vigyorgón a történetet.) Van olyan cimbim, aki
LG képe alapján lefikázta az összes IPS típusú paneles készüléket, hogy ennél a TN is jobb, míg meg nem mutattam neki a PLS Samut:
nem mind szemét. Aztán rokonnál úgy nézett ki a kép, mint az atomvillanás: xar a készülék. Ja, csak a képjellemzőket kellett normálisan beállítani.
Félvak embernek, meg pont az volt a jó, mert a hályogtól alig lát: fel kellett húzni mindent a max. közelébe.
Pl. állításod szerint a Sonyd menüje áttekinthetetlen, lassú volt, biztos így van: utoljára CRT Sonyt láttam hosszabb működésben, így nem tudom
sem megcáfolni, sem megerősíteni. Ezért nem osztom az észt pl. a Panasonic topikban sem.
A nagy Pummáról meg, annyit, hogy nemrég páran jól lehúzták itt a Samut, főleg az M szériával, érdekes, akkor nem aktivizálta magát, de hát ő megmondóember, több TV-s fórumon is, nemcsak itt. És ki tudja még hány nem TV-s oldalon.
Én a továbbiakban nem reagálok a mondandójára, most is megbántam. Sajnos nincs az oldalon olyan funkció, ahol a nem kívánt emberek hozzászólásait le lehet tiltani, a felhasználói nézetből. -
Hoorus
őstag
válasz #94529552 #111330 üzenetére
Nincs probléma, csak nem találok utalást arra vonatkozóan, hogy a ue40f6100awxxh típus kezeli-e a CI+ kártyát, vagy csak a sima CI-t tudja?! Vagyis jó lesz nekünk a kártya is, vagy dekóder kell a TV-hez.
A DIGI listájában a ue40f6100awxxN szerepel a kompatibilis készülékek listájában, a ue40f6100awxxh sajnos nem. Bár a lista naprakészségével kapcsolatban vannak kételyeim..
A kódolatlan adások bejönnek rajta, mivel DVB-C-t tudja, de a kódolt adásokhoz kell a kártya, vagy a Set top Box. Nekünk a kártyás megoldás lenne a jó, mert nem szeretnénk még egy távirányítót, de ez így elég lutri...
-
t-real
tag
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám hogy a samsung szervizfutára kijött a tvm-hez lecserélni még amikor volt rá gari vagy egy éve a keretet, mert elrepedt magától és szerintem rosszul tett vissza valamit amikor szétszedte, mert azóta se wifim, se a szemüvegeket nem látja, mindent próbáltam már, samsungnak is írtam annó hogy ez történt és küldjenek ki megint egy embert, csak sajnos mikor már a levelem írtam rá párnapra már a garim lejárt pont. Esetleg kérhetnék segítséget hogy mi tévő legyek?
-
fledtamas
tag
Sziasztok!
Samsung UE43MU6102 tévét vettem. Azt szeretném tudni hogy távoli elérés van -e? Arra az esetre ha szeretném hogy valamit felvegyen, de elfelejtem beállítani. Vagy ez teljesen hallva született ötlet?
-
törölt tag
válasz t-real #111337 üzenetére
Ezt jól elszúrtad, időben kellett volna intézni. Azért még egy próbát tehetsz, leírod nekik a történéseket, dátumokkal mindennel, hátha reagálnak rá, mert végül is ez szerelési hibának tűnik. Lehet, hogy egy csatlakozó nincs a helyén, vagy bármi más. Ha fődarabot cseréltek volna, akkor arra újra indul a gari, talán 1 évig, de ezt nem tudom pontosan.
-
veterán
-
Skyhigh
aktív tag
válasz sityupityu #111343 üzenetére
Amennyiben a bejelentés pillanatában van garancia akkor a törvények értelmében a garancia keretein belül kell kezelni.
A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...
-
veterán
-
Celtis
veterán
válasz sityupityu #111343 üzenetére
Te nem olvasol? Azt írja, hogy egy éve javították/b@szták el a TV-jét. Értem én, hogy még akkor be is jelentette a problémáját, csak azt kérdezem, hogy ha nem kapott választ miért várt egy évet.
-
veterán
válasz Celtis #111347 üzenetére
Te azt kérdezted, hogy miért nem intézkedett azonnal. Én erre reagáltam, hogy az ő esetében tök mindegy, hogy mikor kezdett el intézkedni, hiszen amikor észlelte a problémát és a második megkeresése volt a samsung irányába, akkor már lejárt pár napja a garanciája. Tehát a tényen, hogy már nem csinálják meg neki garanciában azon már nem változtat semmit sem, hogy csak most jön elő ezzel. Na hagyjuk.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
TCr
veterán
válasz sityupityu #111345 üzenetére
Igen, a de a hibajelenség akkor már egy éve megvolt nála.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Celtis
veterán
válasz sityupityu #111348 üzenetére
Nincs igazad. Garancia időn belül javították a TV-jét, amivel egy másik hibát okoztak. Ha ezt ésszerű időn belül bejelenti, akkor joggal elvárható, hogy az okozott hibát kijavítsák, még akkor is, ha közben lejárt a TV garanciája (az elvégzett javításra is van garancia) Ez ha jól értem meg is történt, csak nem reagált rá a Samsung.
De ezután egy évig hallgatni, majd odamenni, hogy na mi van fiúk, az már elég gyenge alkupozíció. Legalábbis szerintem.
Vagy szétszedi a TV-t és megnézi, hogy valami csatlakozó esetleg nincs a helyére dugva, vagy ha nem meri, akkor szerelőt kell hívni.
Megjegyzem nekem már a magától eltörő keret is fura sztori. Volt itt olyan is aki azt magyarázta, hogy magától tört be a kijelző.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake