Hirdetés
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- Vezetékes FEJhallgatók
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Kompakt vízhűtés
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
Vistaboy
veterán
Ilyenkor ajánlanám a 225BW-t, de sokan panaszkodnak hogy a tápja sípoló hangot ad ki menet közben. Ha ki tudod próbálni egy nap erejéig, akkor hozzél el egyet és nézd meg. Ha nem sípol tartsd meg, ha igen vidd vissza...

Ui.: Egyébként ez nagyon user-függő. Lehet hogy a sípolás Neked fel sem fog tűnni...
-
Vistaboy
veterán
A monitor-ügyhöz még annyit, hogy Neked kell döntened. A TN+Film-paneles monitorok között nincsen sok különbség, végülis egy monitornál a panel számít, a design legyen másodlagos sztem. Én mindenképp Samsung-ot vennék.
Ui.: Nem vagyok egy pro ember, de már a ZX Spectrum óta foglalkozok számítógéppel. Igaz csak hobbi szinten. De ez is egyfajta tapasztalat...
-
Vistaboy
veterán
1. Az szerintem a ''Typical Response Time'' lesz. Az a tipikus válaszidő. Pl. 6ms. Bővebben, itt szó esik a TN-panelről is: [link]
2. A HDCP egy olyan másolásvédelmi eljárás, amit az újabb, HD-DVD és Blu-Ray filmekbe építenek bele. Csak ilyen kompatibilitással rendelkező VGA+Monitor-ral lehet ezeket megnézni. Bővebben: [link]
3. A DVI az digitális, ami azért jobb, mert a TFT-k digitális jelekkel dolgoznak. A VGA-kimenetre kötve egyszer a kártya átalakítja a jelet digitálisra és úgy kiküldi a kábelen, a monitorba beérkezve pedig visszaalakul digitálissá, mert csak ezt ''érti'' meg a moncsi. Tehát, DVI-vel megspórolunk két felesleges átalakítást. Bővebben: [link]
Remélem, segítettem...
[Szerkesztve] -
Vistaboy
veterán
Csak hogy teljesen világos legyek: A tapasztalataim a Samsung monitorokkal idáig pozitívak voltak. Én úgy vagyok vele hogy ami bevált, azt minek lecserélni? Az LG-ről és a Fujitsu-ról csak annyit tudok, ami le van írva különféle teszteken. Nem mondom azt hogy nem ajánlom a Fujitsu-t, ha az tetszik, vedd azt.
Én azért ajánlom a Samsung-ot, mert Nekem ez a márka monitorok terén már régóta bevált (Úgy, mint VGA-nál az NV...
). Ez személyes tapasztalat. A következő moncsim szintén Samsung lesz, az majdnem biztos (semmit sem lehet 100%-ra mondani, de legyen 98%...
). -
Vistaboy
veterán
A Samsung-ot ajánlom Neked, de ezzel valószínűleg nem mondok újat...

Nekem még nem volt LG-m, csak Samsung. Ha egyszer egy Samsung-al nem leszek megelégedve, akkor kicseréltetem másra, de akkor is inkább a DELL érdekel, bár azok a moncsik elég drágák.
A játékokkal kapcsolatban nem kell aggódnod, a Control Panel-ben be tudod állítani a 4:3-as képarányt (Use Nvidia Scaling With Fixed Aspect Ratio), úgyhogy ezzel sem lesz gond. -
Vistaboy
veterán
Otthonra, játék- film- net- ilyesmire tökéletesen elegendő, olcsó, elég szép képe van. Nekem fél éve van már meg és semmi bajom nincsen vele. Egy sub-pixelhiba sincsen rajta, nem sípol úgy, mint sokaknak pl. a 225BW, szóval Nekem bevált.
TN-paneles, 6ms-es válaszidővel, ami tökéletes játékokhoz is. 1680x1050-es natív felbontása van. A részleteket lásd itt: [link]
Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- LEGO klub
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- MSI MAG 271QPX OLED/2K/360HZ Gamer monitor
- Samsung Odyssey G5 C32G55TQWR 32 Ívelt 1000R WQHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- AOC AGON PRO AG276QZD2 2K/240HZ/0.03ms
- LG UltraGear 27GR93U-B Monitor 4K UHD 144Hz 1Ms
- AOC U27B3M Monitor! 27"/4K-3840x2160/VA/HDR10/Freesync-G-sync! Beszámítás/Csere!
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

). Ez személyes tapasztalat. A következő moncsim szintén Samsung lesz, az majdnem biztos (semmit sem lehet 100%-ra mondani, de legyen 98%...