Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Hát a battery free a4tech egér használatakor érezni a feszültséget a levegőben
Első hetekben eléggé karzsibasztó volt az elektromágneses tere amivel táplálja az egérpad az egeret. Vagy multkoriban amikor a téremen volt az egérpad hát gyakorlatilag rögtön éreztem a lábamban. -
ngabor2
nagyúr
a pacemaker "csak" szabályoz, nem az "rángatja" a szivet.ahoz nagyobb áram kellene. ha tévednék, akkor javítsatok ki.
a hőenergiát pedig valóban csak abból lehet nyerni, ha hőmérséklet-különbség van. én olyat tudnék pacemaker esetén elképzelni, hogy a szív mozgása termelné hozzá az energiát, mivel annak az összehúzódása máshonnan veszi az energiát.
-
-
azbest
félisten
Mondjuk a szív összehúzódása vagy a légzés mozgásai termelik a következő áramütéshez az energiát (tartalékolva valamennyi vész esetére)?

Hőenergia kicsit fura... hőmérséklet küldönbségből még csak-csak... de nem tudom hogy van e olyan energianyerési lehetőség ami csak abból áll, hogy 36 fokból elektromos energiát adna.
-
lapa
veterán
engem úgy tanítottak, hogy hőenergia nincsen.
egyébként lásd #2, a címmel nem sok összefüggést mutat a cikk tartalma.
-
zsiga667
addikt
Azért azt megkérdezném hogy egy pacemaker esetén mégis mennyi a vezérlőrendszer fogyasztása, illetve ehhez viszonyítva mennyit fogyaszt a percenként leadott ~75 áramütés?
Illetve megkérdezném még azt is hogy látott-e már valaki akkus (tölthető) elektromos fogkefét? [link] -
REDeath
őstag
hőeenrgia oké, de a mozgási az kicsit fura lehetne egy pacemakernél, pl ha valaki sokat fekszik lemerül vagy mi? persze ha akksitöltésre jó a mozgási is, mint a mostani karórák egy része

-
7
addikt
Aztabüdös!
Ez még marha sok dologra jó lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- EAFC 26
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Microsoft Outlook topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- audio-technica ATH-S220BT vezeték nélküli fejhallgató
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Első hetekben eléggé karzsibasztó volt az elektromágneses tere amivel táplálja az egérpad az egeret. Vagy multkoriban amikor a téremen volt az egérpad hát gyakorlatilag rögtön éreztem a lábamban.